PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=833595}
6,2 25 tys. ocen
6,2 10 1 25234
5,5 4 krytyków
Żmijowisko
powrót do forum serialu Żmijowisko

Czekam na ten serial niemiłosiernie.zeby tylko Domagała udźwignął ten ciężar bo myślę że ten reżyser pozostałości to nie spierd......mam nadzieję że stworzą kocurski serial.

lukiblake

o czym to ma byc?

ocenił(a) serial na 5
idiotka_3

Thriller psychologiczny z morderstwem w tle

idiotka_3

Na podstawie książki Wojciecha Chmielarza.

idiotka_3

Jesienią na Canal+: https://www.spidersweb.pl/rozrywka/2019/09/05/zmijowisko-serial-o-czym-opowie-ca nal-plus/

pogodno_2

Od 3 listopada (niedziela) na Canal+.

lukiblake

Książka jest świetna. Właśnie ją kończę.I jak na razie Domagała w roli Arka bardzo mi pasuje!
Wszystko wyjdzie w praniu....

lukiblake

Ona będzie Adaomą (Davina Reeves-Ciara)
Działa na YT pod Therapeutic Mama

ocenił(a) serial na 8
lukiblake

O sserial się nie boję, bo Palkowski umie robić seriale, co udowodnił pry Belfrze i Pułapce.

lukiblake

wlasnie sie o nim dowiedzialem, ksiazke przeczytalem z pol roku temu, to jest serial, ktorego potrzebowalem, a do dzis jeszcze nawet o tym nie wiedzialem

lukiblake

mam nadzieję, że będzie choć tak dobry jak książka

ocenił(a) serial na 5
cieplaherbatka

Książka to Twoja wyobraźnia a serial to raczej reżysera świat więc nie rób sobie wielkich nadziei że będzie tak dobry jak książka,ale wyjątki się zdarzają

lukiblake

Zauwazylem taka prawidlowosc, przynajmniej u siebie, ze zazwyczaj wole to, z czym zetknalem sie najpierw. Przykladowo najpierw widzialem film Fight Club, a dopiero pozniej przeczytalem ksiazke, wiec film jest dla mnie o niebo lepszy. Natomiast w przypadku np. Blade Runnera najpierw czytalem ksiazke i to ją wolę. Ciezko mi nawet wymyslic jakis wyjatek od tej reguly.

celebes

Tylko, że w przypadku Blade Runnera ciężko jest zestawiać książkę z filmem, bo mają ze sobą tyle wspólnego, co krzesło z krzesłem elektrycznym. Podobnie jest choćby w przypadku Uciekiniera (The Running Man), gdzie literacki pierwowzór stanowi ledwie niewielką część tego, co oglądaliśmy na ekranie.

lukiblake

Po pierwszych dwóch odcinkach wydaje się, że wybór Domagały można uznać za trafiony, acz wiele jeszcze mamy do obejrzenia, więc postawię niewielki znak zapytania.

ocenił(a) serial na 5
niedzwiedzduzi

Daję radę Domagała, tylko przyznam że pierwsze dwa odcinki szału nie zrobiły. Mam nadzieję że to wszystko nabierze tempa

ocenił(a) serial na 4
niedzwiedzduzi

Dla mnie Domagała jest najlepszy w swej roli. Aktorka grająca Adaomę -nieporozumienie . Reszta obsady też mi nie pasuje. Wolałabym Zielińskiego jako Roberta. Poza tym książka była dobra, a serial jest taki sobie.
Niby wszystko odzwierciedlone prawie 1:1, a takie jakieś niesmaczne...
Może, gdybym nie znała całej historii i zakończenia, byłoby lepiej...

ocenił(a) serial na 10
lukiblake

Długo się to wszystko rozkręca. 2 odcinki i nie wiadomo w jakich okolicznościach doszło do zniknięcia dziewczyny

ocenił(a) serial na 5
damprz

Dopiero w sylwestra obejrzałem cały sezon bo na Canal Plus seriale leciał maraton. Pierwsze 3 odcinki nuda niesamowita,no ale potem jakby weszło jakieś tsunami tyle się dzieję.no i końcówka robi ładne zamieszanie. Serial spoko, bardzo pozytywny. Dobra rola C.Pazury