Czekam na ten serial niemiłosiernie.zeby tylko Domagała udźwignął ten ciężar bo myślę że ten reżyser pozostałości to nie spierd......mam nadzieję że stworzą kocurski serial.
Jesienią na Canal+: https://www.spidersweb.pl/rozrywka/2019/09/05/zmijowisko-serial-o-czym-opowie-ca nal-plus/
Książka jest świetna. Właśnie ją kończę.I jak na razie Domagała w roli Arka bardzo mi pasuje!
Wszystko wyjdzie w praniu....
O sserial się nie boję, bo Palkowski umie robić seriale, co udowodnił pry Belfrze i Pułapce.
wlasnie sie o nim dowiedzialem, ksiazke przeczytalem z pol roku temu, to jest serial, ktorego potrzebowalem, a do dzis jeszcze nawet o tym nie wiedzialem
Książka to Twoja wyobraźnia a serial to raczej reżysera świat więc nie rób sobie wielkich nadziei że będzie tak dobry jak książka,ale wyjątki się zdarzają
Zauwazylem taka prawidlowosc, przynajmniej u siebie, ze zazwyczaj wole to, z czym zetknalem sie najpierw. Przykladowo najpierw widzialem film Fight Club, a dopiero pozniej przeczytalem ksiazke, wiec film jest dla mnie o niebo lepszy. Natomiast w przypadku np. Blade Runnera najpierw czytalem ksiazke i to ją wolę. Ciezko mi nawet wymyslic jakis wyjatek od tej reguly.
Tylko, że w przypadku Blade Runnera ciężko jest zestawiać książkę z filmem, bo mają ze sobą tyle wspólnego, co krzesło z krzesłem elektrycznym. Podobnie jest choćby w przypadku Uciekiniera (The Running Man), gdzie literacki pierwowzór stanowi ledwie niewielką część tego, co oglądaliśmy na ekranie.
Po pierwszych dwóch odcinkach wydaje się, że wybór Domagały można uznać za trafiony, acz wiele jeszcze mamy do obejrzenia, więc postawię niewielki znak zapytania.
Daję radę Domagała, tylko przyznam że pierwsze dwa odcinki szału nie zrobiły. Mam nadzieję że to wszystko nabierze tempa
Dla mnie Domagała jest najlepszy w swej roli. Aktorka grająca Adaomę -nieporozumienie . Reszta obsady też mi nie pasuje. Wolałabym Zielińskiego jako Roberta. Poza tym książka była dobra, a serial jest taki sobie.
Niby wszystko odzwierciedlone prawie 1:1, a takie jakieś niesmaczne...
Może, gdybym nie znała całej historii i zakończenia, byłoby lepiej...
Długo się to wszystko rozkręca. 2 odcinki i nie wiadomo w jakich okolicznościach doszło do zniknięcia dziewczyny