6,2 25 tys. ocen
6,2 10 1 25424
5,3 3 krytyków
Żmijowisko
powrót do forum serialu Żmijowisko

Czytałem książkę więc mam jakieś porównanie.Po dwóch pierwszych odcinkach jest w miarę dobrze.Nawet dźwięk jak na polską produkcję jest bardzo dobry.

ocenił(a) serial na 7
damianczypek

Książki nie czytałem,ale po obejrzeniu 1 odc.serial mnie wciągnął.Lubie takie wakacyjne klimaty z mrocznym sekretem.Co do dźwięku aż sam się zdziwiłem że jest tak wyraźny jak na polską produkcje.Czekam na kolejne odcinki.

ocenił(a) serial na 8
damianczypek

czy wiadomo kiedy i gdzie będą emitowane dalsze odcinki albo ile ich będzie, jestem wręcz zaczarowana klimatem.

ocenił(a) serial na 10
naomi_nomi

Może czekają na opinie i gdyby się okazały, że kicha to mają przygotowaną mniejszą ilość odcinków bardziej zbitą

ocenił(a) serial na 6
damianczypek

Serial nie jest słaby, jest tragiczny, gra aktorska to jakiś kabaret.

ocenił(a) serial na 10
KamilMo_filmweb

Nie podają ilu jest po studia toruński u ojca tadeusza

użytkownik usunięty
KamilMo_filmweb

Się neapolitański kustosz filmowy odezwał ... obejrzał nawet nie wie co i pie r do li

ocenił(a) serial na 6

Nie skomentuję tego

KamilMo_filmweb

Ja tego tez

ocenił(a) serial na 2
damianczypek

Za to odcinek cztery to żenada. Nie czytałem książki.

ocenił(a) serial na 5
Parablos

racja

ocenił(a) serial na 5
damianczypek

Mnie zastanawia po kiego grzyba dzieciakowi imię zmienili (w książce Ignaś tu Igorek). Ogólnie ja rozumiem, że to nie jest adaptacja 1:1, ale jest dużo nieścisłości, sporo drobnych zmian (po paluszkach rybnych to już się jakiegoś lokowania produktu spodziewałem XD).
Trochę gniot z tego wyszedł z dużą ilością przekleństw. Zostały 3 odcinki, może pójdzie to w dobrą stronę jeszcze, ale szczerze wątpię :/.

ocenił(a) serial na 5
anauu

Nie jest źle! Po tylu niepochlebnych opiniach myślałem, że to będzie strasznie słabe.

Po czterech odcinkach nie mogę doczekać się kolejnego!
Nie jestem rasistą ale gra tej murzynki mnie strasznie irytuje.
Poza tym, ok. Jest tajemnica, las, jezioro, klimat... czekam na więcej!

Mariusz0991

To jej pierwsza glowna rola, nie ma doswiadczenia. Poza tym jezyk polski to dla niej jezyk obcy (jest Amerykanka niemiecko-nigeryjskiego pochodzenia), przyjechala do Polski jako osoba dorosla kilka lat temu, wiec i tak trzeba docenic, ze na tyle sie go nauczyla, zeby moc zagrac w obcojezycznym dla niej filmie.