PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=833595}
6,2 25 tys. ocen
6,2 10 1 25234
5,5 4 krytyków
Żmijowisko
powrót do forum serialu Żmijowisko

Nie rozumiem do końca zachowania Domagały - wydawało mu się że przy drzewie widzi jak Stramowski posuwa mu żonę a tak naprawdę to była ta rozwodka,później zabił własną córkę bo myślał że to żona? Pytanie czy to było z powodu uchlania się czy mu odwalilo i miał omamy.

Druga sprawa to brak wogole jakichkolwiek emocji po zabiciu własnej córki.
Z serialu wynikało że miał kryzys i spine z żoną, a nie z dzieckiem.po wbiciu siekiery dopiero się zorientował że to córka i praktycznie go to nie ruszyło?

ocenił(a) serial na 7
korni007

Według mnie może po prostu nadal widział w tej córce swoją żonę bo był tak naje/bany + adrenalina. Ciężko powiedzieć, bo to prawie że abstrakcyjna sytuacja. Polecam film Trauma, w podobnej tematyce jeśli Cię to ciekawi

korni007

Jego żona i córka miały identyczne bluzy. Adaoma wylala coś na bluzkę Michaliny, i Michalina założyła taką samą bluzę jak tamte miały. Był pijany wiec najpierw pomylił żonę z Michaliną, mówił że widział tylko blond wlosy i tą bluzę. Rano na kacu pomylił żonę z córką, ktore były do siebie podobne i tak samo ubrane, i zabil Adę.

2 sprawa- był obojętny, moze to szok, może kac. Potem uzależnienie od hazardu, duża troska o syna, pewnie żeby stłumić wyrzuty sumienia

kornela93

Hazard był pozorowany - Arek zorientował się, że Piotr i Kamila wiedzą o straconej kasie, którą oddał Krzysztofowi.

korni007

Jeszcze co do motywu i braku wyrzutów sumienia-moze uznał, że zabicie córki/zaginiecie/ to mimo wszystko najlepsza kara dla żony za zdradę. Gdy Adaoma mu powiedziała, ze zdrady nie było, dopiero wtedy go ruszyło

kornela93

Ale że przez rok po zabójstwie córki, a potem rok po odnalezieniu zwłok, ani razu nie omówił z żoną tematu jej leśnego bzykania ze Stramowskim? Niby się zeszli, naprawiali relacje i ani razu nie omówili tej zdrady?

caramilla

A mi się wydaje że to wina tego drzewa. Jakaś magiczna moc go opętała. Tak samo tamtych młodych co chcieli zabić dziewczynkę.

meefiiu92

Szczerze to też zwróciłam uwagę na tą scenę gdy stał przy drzewie i coś w tym było takiego jakby to to drzewo na niego zadziałało. Niny dziwnie się to pisze ale takie miałam wrażenie.