PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=833595}
6,2 25 tys. ocen
6,2 10 1 25234
5,5 4 krytyków
Żmijowisko
powrót do forum serialu Żmijowisko

finał

ocenił(a) serial na 4

Odcinek finałowy już dostępny.. a póki co z serialu niczego sie nie dowiadujemy.. dość nudny.

ocenił(a) serial na 7
wylu2502

Ja już po zakończeniu. Mnie się serial podobał. A zakończenie mnie trochę wgniotło w glebę, bo jak widać można było wyłapać już pewne kwestie na początku, a jednak ich nie wyłapałam. Nie mówiąc o tym, że właściwie to zakończenie mnie zasmuciło.

ocenił(a) serial na 3
JustFurious

No raczej nic nie można było wyłapać wcześniej.

ocenił(a) serial na 7
PrzemekLipski

No raczej można było. Wystarczyło kojarzyć fakty.

ocenił(a) serial na 7
wylu2502

Czy w książce zostało wyjaśnione, czemu gospodarz pomógł Domagale ukryć zwłoki? Po co tak ryzykował dla obcego człowieka?

ocenił(a) serial na 5
Azzurro

W książce w ogóle nie było takiego wątku, że gospodarz pomógł ojcu

Agatonik

Był.

ocenił(a) serial na 3
Azzurro

Przecież Domagała mu zapłacił za to.

ocenił(a) serial na 7
McGyverPL

Przefajdana sytuacja. Gościu zabija własną córkę, a później zadłuża się by się nie wydało. Bardziej przegrać chyba nie można. A później uśmiechnięty "Jesteśmy kwita?".

Azzurro

Pewnie dla zarobku no i zeby ośrodek nie dostał łatki "tu zabito dziewczynę"

ocenił(a) serial na 7
wylu2502

No, odcinek finałowy zrobił robotę. Domagała wnerwiał od początku, ale takiego zakończenia to się nie spodziewałem. Gra aktorska trochę kuluję i przez to dziwnie się oglądało ten serial. Ta próba zatłuczenia murzynki wiosłem na jej Weselu, strasznie naciągana.

ocenił(a) serial na 7
Lodowy

Edytuj proszę to słowo na ''m''- jest bardzo obraźliwe

ocenił(a) serial na 3
Azzurro

Bez żartów, w tym słowie nie ma nic obraźliwego.

Azzurro

W którym miejscu jest obraźliwe? Nie przesadzaj z tą poprawnością polityczną, murzyn to murzyn i koniec, tym bardziej, że to słowo znajduje się w słowniku języka Polskiego.
"bardzo obraźliwe" - JPRD!

ocenił(a) serial na 7
Azzurro

Jeśli dla ciebie słowo murzyn/murzynka jest obraźliwe to zapewne pochodzisz z jakiegoś innego wymiaru gdzie nie można nazwać Chińczyka Chińczykiem :) Nic nie będę zmieniał, jeszcze na głowę nie upadłem. Jeśli się nie podoba to trudno.

Azzurro

O kuuu... Przy takiej poprawności politycznej to zaraz się dowiemy, że Jan Brzechwa pisał o "czarnoskórym Bambo co w Afryce mieszkał ale przypłynął do Europy".

Lodowy

Kompletnie nie rozumiem tej akcji z wioslem, po co to zrobił?

tom9001

Też to mam :)

ocenił(a) serial na 3
tom9001

No bo czarnula się domyśliła co zrobił. No kurde. Nie długo to wam trzeba będzie tłumaczyć wydarzenia z serialu m jak miłość.

McGyverPL

to akurat wiadomo.

ocenił(a) serial na 3
fcluk

No to czego nie rozumiesz? Zadaj konkretne pytanie.

McGyverPL

Mnie się wydaje, że uderzył ja bo dotarło do niego, że jego córka zginęła zupełnie bezsensowne. Myślał, że atakuje żonę za to co zrobiła. Jednak w lesie to nie była żona lecz koleżanka. W tym momencie to do niego dotarło. Nie mógł już w żaden sposób usprawiedliwić tej potwornej zbrodni. A dotychczas pewnie tak sobie to wszystko tłumaczył.

ocenił(a) serial na 7
Makapaka_bum

Też mi się wydawało, że przez pomyłkę zabił, ale przecież jego córka się obróciła a on dopiero wtedy sięgnął po siekierę. I nie rozumiem tego jego śmiechu, kiedy prokurator mówi mu w samochodzie o zabójstwie córki, a on wychodzi z auta i skręca się ze śmiechu. Jakoś nie kumam aż takiej dwuznaczności postaci.

ocenił(a) serial na 7
polala_filmweb

Reakcja przy prokuratorze - po prostu cieszył się, że sprawy się tak potoczyły i zbrodnie przypisali młodemu zamiast drążyć dalej.

A co do murzynki, to przecież pisała książkę o tej sprawie i w momencie gdy jej powiedział o tym co widział to się połapał, że ona może się domyślić, że to on mógł zabić swoją córke przez pomyłkę...

ocenił(a) serial na 7
papapapa44

A co do tego, że nie poznał córki gdy się odwróciła, to wcześniej też było pokazane z bliska, że to niby jego żona go zdradza i jeszcze na niego patrzy...
W serialu z odcinka na odcink było pokazane, że żona ciągle traktowała go jak popychadło przez cały wyjazd i na koniec go zdradziła... dodatkowo ile on w siebie wlał %%% podczas imprezy... dodajcie jedno do drugiego i hamulce puściły...

ocenił(a) serial na 3
papapapa44

no i trawa też byłą, nie mówiąc już o tym, że po konkretnej ilości wódki mózg jest trochę wybielony, w pewnym momencie wszystko człowiekowi jedno, wystarczy przypomnieć sobie "Dom Zły" i ta lekkość, z jaką Dziabas zabił żonę siekierą

ocenił(a) serial na 7
papapapa44

To, że nie poznał, to jedno (właściwie to ubzdurał sobie, że to żona, która szyderczo mu się śmieje w twarz), a że nie miał wyrzutów sumienia i jeszcze starał się to wszystko zatuszować - i żeby chronić własny tyłek po prostu perfidnie kłamał, to już inna kwestia. Żonę faktycznie miał do dupy, bo widać było, że ona kocha innego a jego nawet nie szanowała. Była z nim tylko ze względu na "wpadkę" w postaci Ady.

Nie rozumiem też, dlaczego Krzysiek mu pomógł. Ktoś napisał - żeby chronić dobre imię "Żmijowiska". Dużo gorzzej na tym wyszedł kiedy dziewczyna zaginęła i nie wiadomo, co się z nią stało, niż gdyby hisoria była taka, że ojciec zamordował swoją córkę. Z własnego punktu widzenia nie miałabym problemu jechać w miejsce, w którym ojciec zamordował córkę. Miałabym problem jechać w miejsce, gdzie ginie młoda dziewczyna i nie wiadomo, co się z nią stało. W końcu sytuacja mogłaby się powtórzyć.

Lodowy

Mnie zakończenie wgniotło. Tyle się działo. Serial byłby lepszy jakby był krótszy o 2-3 odcinki. W niektorych nic sie nie działo. A tutaj taka akcja. Najpierw dzieciaki, a potem dorośli. Mnie najbardziej wkurzała matka zaginionej dziewczyny.

ocenił(a) serial na 6
wylu2502

Według mnie, odcinek finałowy najsłabszy.

matys_72

Dla mnie serial bardzo dobry. Choć męczyła mnie młoda satanistka. Zakończenie petarda.