PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501262}

Żona idealna

The Good Wife
2009 - 2016
7,9 18 tys. ocen
7,9 10 1 17840
7,3 6 krytyków
Żona idealna
powrót do forum serialu Żona idealna

Amerykański prawnik taki już jest "fabrycznie" że nie tylko ma w małym palcu zawiłości proceduralne ale i w kluczowym momencie oglądając taśmę monitoringu błyśnie spostrzegawczością i dedukcją godną Sherlocka dokonując przełomu w sprawie
OK, niech tak będzie na potrzeby dramaturgii.
Zapewne na potrzeby politycznej poprawności mamy z kolei postać Kalindy. Silna, niezależna kobieta która zawsze zdobędzie potrzebne informacje. Wszędzie ma dojścia, potrafi dać w paszczę a w ostateczności rozepnie guzik bluzki, tupnie kozaczkami i zakręci tyłkiem umieszczonym 40 cm. nad ziemią.
Scenarzysta wymyślił takiego dziwoląga. Próbuję to zrozumieć i sam jestem najwyraźniej jakoś inny skoro uważam że takie stworzenie gdyby trafiło na mnie nie dowiedziałoby się nawet która godzina. Potężny minus
Mr. Florrick jako nabzdyczony, władczy macho też mnie odrzuca, ale przynajmniej urealnia postać Alicii. Nie jest perfekcyjna skoro wybrała sobie coś takiego na życiowego partnera.
Tak pokazane realia prawniczego środowiska i robienia kariery w Stanach z kolei wysoce krzepią. Na zasadzie "dobrze wam tak" i trzymajcie się tysiące mil ode mnie.
I właśnie z tą świadomością całkiem nieźle się to ogląda :)))