PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501262}

Żona idealna

The Good Wife
2009 - 2016
7,9 18 tys. ocen
7,9 10 1 17841
7,3 6 krytyków
Żona idealna
powrót do forum serialu Żona idealna

O tym, jak to władza, jeśli chce, znajdzie paragraf.
Kontrola w idealnym momencie, pół mili w innym stanie i zakaz współpracy z Kalindą.
Od czasu wątku z nagraniami serial jest lepszy, bo przemyca pouczający wątek o tym jak
niebezpieczne potrafi być zbiurokratyzowane, bogate państwo.

Insomnia99

Jak dla mnie to był bardzo słaby odcinek. Mam nadzieję, że kolejne epizody wrócą do poziomu tych 3-4, które widzieliśmy na początku tego sezonu.

tyrankafw

A tak, ten konkretny odcinek na pewno był słabiuchny.
Jeśli gdzieś widzę Kyle MacLachlana (A U.S. Attorney), to zakładam, że to położy;
(co prawda nie widziałam go w Twin Peaks, za który go wszyscy wyjątkowo chwalą, bo mam braki w lekturze podstawowej, ale don't care).

Jest przerysowanym, oczywistym czarnym charakterem z nutką obleśności i było go za dużo wraz z bardziej kabaretową niż atrakcyjną Carrie Preston (Elsbeth).
In my opinion, Your Honour.

ocenił(a) serial na 8
Insomnia99

Zeby nie bylo watpliwosci - spojlery, spojlery!

Zgadzam się z Tobą co do Kyle, niestety od czasu Seksu w wielkim miescie pokazuje jedynie parodie samego siebie ( o roli w How I met your mother milosiernie nie wspomne). W malych dawkach jest to zabawne. Jego poprzednia scena z Tascioni (chyba w 4. sezonie) byla krotsza i fajna. Widocznie ogolnie sie spodobala, skoro ją powtorzyli tylko rozciągnięta na caly odcinek i sie zrobilo cokolwiek groteskowo.
Czy odcinek slaby? Taki organizacyjny. Nie wiem, co myslec o tym, ze zaloga wraca na stare smieci. Czy to oznacza, ze David Lee i Cumming juz sie w ogole nie beda liczyli, czy wyliżą rany i ze zdwojonym zapalem przystapia do kotrataku (tak bym wolala).
No dobra, przyznam sie, Alicja jako nastepczyni Willa mnie wzruszyla. Tak, tak, to gornolotne, ale zawdziecza mu swoja kariere, a teraz wejdzie w jego buty To takie symbloliczne :-P. I ta wymiana spojrzen z Diane przez korytarz, tak jak dawniej patrzyli na siebie z Willem. Tym bardziej dziwie sie Alicji, ze chce ro zostawic na panstwowej posady, a rozmyslic sie juz chyba nie moze. Odsuniecie Kalindy moze nie jest zlym posunieciem, chyba scenarzysci w koncu przypomnieli sobie o Robin.

e_wok

Odnośnie tego, że Alicja zawdzięcza Willowi karierę: dla mnie ten gest był taką meta-narracją samą w sobie: posadzono ją tam, żeby przyznać, że jego śmierć wiele jej ułatwiła: po pierwsze straciła najbardziej zajadłego i kompetentnego konkurenta, a po drugie jej romans w kontekście politycznej kariery można przesłonić zasłoną jeszcze dość świeżej żałoby, że "ciszej nad tą trumną".

ocenił(a) serial na 8
Insomnia99

Imo analizujesz po europejsku. Owszem, TGW jest mocno hop do przodu pod wzgledem krytyki amerykanskiej rzeczywistosci, ale to jednak produkcja stamtad, a Ty subtelnosci wyciagasz :-)

e_wok

Zgoda, ja po prostu lubię subtelności, jakby to było zrobione oczywiściej albo wyraźniej, to bym była zła, że walą resentymentem :)

e_wok

Jedyna uwaga co do Robin - nie wiem czy ją zobaczymy w tym sezonie. Obiło mi się gdzieś o oczy w internecie, że aktorka informowała iż nie wie czy pojawi się jeszcze w TGW. Ale nie jestem pewna w 100% tej informacji.