Na stronie CBS pojawiła sie informacja o serialach które mogą zostać anulowane i które
zostają na antenie. The Good Wife niestety jest zagrożony, nie wiem na czym dokladnie
polegają te oceny w artkule, jeśli ktos zna niech napisze jakie szanse na utrzymanie się na
antenie ma ten serial. Jeśli mieszkacie w Stanach Zjednoczonych i lubicie ten serial to
oglądajcie go i namówcie do tego znajomych, nie możemy dopuścić aby Żona Idealna
została zdjęta z anteny.
Nadzieja jest jednak gdy popatrzymy na nagrody, które serial zdobywa, mało który po 1
sezonie zgarnia Złoty Glob i Emmy + kilka innych nagród i nominacji, w czasie 2 sezonu.
Miejmy nadzieję że to ma jakiś wpływ na jego pozostanie na antenie.
A tak w ogóle to odcinek 20 drugiej serii był niesamowity, prawda? Sorry za nieskladne
pisanie, ale sie nieźle wystraszyłem że mogą zdjąć mój ukochany serial...
zapomniałem dodać linku: http://tvbythenumbers.zap2it.com/2011/04/12/cbs-blue-bloods-good-wife-chaos-csin y-csimiami-cmsuspect-behavior-which-three-will-be-cancelled-poll/88946 i chciałem poprawić się, nie jest to oficjalna strona CBS
zobaczyłam ten artykuł, rzeczywiście serial balansuje na granicy, w maju ma się rozstrzygnąć czy będzie kolejny sezon. Oby był.
P.S. odc, 20 rewelacja!!!!!!!!
Jestem dobrej myśli, jeśli chodzi o 3 sezon, zresztą ankieta na TV by the Numbers nic nie znaczy. ostatnio nawet zdjęli TGW ze swojej listy seriali na granicy i umieścili na liście tych, które prawdopodobnie zostaną przedłużone. http://tvbythenumbers.zap2it.com/2011/04/10/bubble-watch-yes-the-good-wife-is-on -the-bubble-how-could-blue-bloods-get-canceled-if-fringe-was-renewed/88833 Inne źródła są o wiele optymistyczniej nastawione (inne strony, sami twórcy). Oglądalność rzeczywiście nie jest wybitna, jak na CBS, w milionach jest bardzo dobrze (ostatnio ok 11), gorzej wygląda w najważniejszym dla reklamodawców przedziale wiekowym 18-49, ale sama stacja jest do serialu dobrze nastawiona i myślę, że nagrody akurat mogą tu być pewną kartą przetargową, bo CBS nie ma w swojej ramówce innych nagradzanych seriali. W sumie szkoda, że TGW jest emitowane na CBS, bo jest zwyczajnie za dobre jak na ogólny poziom tej stacji i stąd też takie wyniki oglądalności.
"gorzej wygląda w najważniejszym dla reklamodawców przedziale wiekowym 18-49"
a tej części to chyba nie rozumiem. czyli w jakiej kategorii wiekowej jest najwięcej oglądających? poniżej 18/ powyżej 50?
Tak, widownia TGW jest raczej starsza, 50+, choć nie wiem, jak dokładnie oni wyliczają ten współczynnik. Ale dla porównania, 12.04 TGW miało oglądalność 11.050 milionów i współczynnik w przedziale 18-49 2.0, a Parenthood, które jest emitowane w tym samym paśmie miało tylko 5.220 milionów, ale współczynnik 2.1. Widać więc, że widownia TGW jest o wiele starsza. Nie martwiłabym się jednak o 3 sezon, będzie na pewno. Parę dni temu pojawiła się informacja, że Alan Cumming (Eli) podpisał nowy 3-letni kontrakt i chodzą plotki, że TGW być może zostanie przedłużone od razu na 2 sezony: http://tvbythenumbers.zap2it.com/2011/04/18/is-the-good-wife-nearing-a-two-year- renewal/89870
aha :)
może mi jeszcze napiszesz dlaczego 2.0 oznacza starszych widzów, czy to jest procent? 20% widowni jest w przedziale 18-49?
Twoja odpowiedz mnie strasznie zdziwiła, bo to jest porządny serial (szczególnie w porównaniu z polskimi produkcjami), a wygląda na to, że tam upodobali go sobie emeryci?
w Polsce nie ma na to szans, przynajmniej do roku 2050 , oczywiście w mojej opinii ;)
Musiałam trochę pogrzebać i znalazłam, że 1 punkt to 1%, więc 2% widowni z tego przedziału wiekowego wśród osób, którzy mają w domach urządzenie do pomiaru oglądalności. Próbowałam znaleźć, ile osób to obejmuje i choć nie znalazłam oficjalnych danych przeczytałam w artykule z 2007 roku, że do 2011 Nielsen Media Resarch, spółka, która się zajmuje liczeniem oglądalności, planowała zwiększyć tę liczbę z dotychczasowych 12 tysięcy domów do 37 tysięcy (100 tysięcy ludności). W sumie 100 tysięcy to mało jak na ludność USA, ale pewnie próba jest dobrana odpowiednio.
A czemu oglądają ludzie głównie 50+
piszesz, ze głownie ludzie 50+ ogladają seriale w Ameryce? to nie tylko domena serialu the good wife?
a zetknęlaś się z infornacją, czy tam biorą pod uwagę ogladalnosc za pomocą internetu?
widzę, że ucięło mi wypowiedź ;) Zależy, jaki serial, ale CBS ma największą widownię i przeważnie sporą grupę z przedziału 18-49, ale akurat TGW ma najniższe notowania z wszystkich dramatów CBS emitowanych od niedzieli do czwartku. Myślę, że po części dlatego, że moim zdaniem trochę nie pasuje do ramówki stacji i w 2 sezonie coraz bardziej odchodzi od formatu "sprawa odcinka", a większość seriali CBS to kryminalne procedurale. W 1 sezonie współczynnik 18-49 był wyższy, czasem przekraczał 3.0.
A oglądalność liczy się tylko "na żywo", internet nie, nawet te strony, gdzie nie można przewijać reklam.
kurcze a mi sie własnie drugi sezon znacznie bardziej się podoba i wolałabym, żeby tak przebiegały dalsze:)
jaki sens ma dyskryminacja internautów? no chyba, że jest duza zaleznosc miedzy oglądaniem tv i chadzaniem po rzeczywistych sklepach.
Ogólnie ten system mierzenia oglądalności w sumie już trochę nie przystaje do rzeczywistości, bo coraz mniej ludzi ogląda telewizję w tradycyjny sposób, ale cóż...
Myślę, że nie będzie zmian w rozwoju fabuły, czytałam kiedyś wypowiedź twórców, że na początku stacja życzyła sobie większy nacisk na sprawę odcinka, ale potem właściwie dała im wolną rękę. Też zdecydowanie wolę ciągłą fabułę, ale niestety niektóre wątki beznadziejnie przeciągnęli, jak choćby ta nieszczęsna wiadomość na poczcie głosowej, ileż można... Zresztą od początku nie podobał mi się ten wątek.
"Zresztą od początku nie podobał mi się ten wątek."
nie wiem dlaczego, ale po przeczytaniu tego fragmentu zasmialam sie na głos:)
a co z tą drogą bransoletka? poszła do jubilera sprawdzic czy Florric ja kupił i w sumie nie wiemy kto za nia zapłacił i czy to wyjasnia? czy juz tak zostawia, bo to jednak była łapówka od Cosco?
"nie wiem dlaczego, ale po przeczytaniu tego fragmentu zasmialam sie na głos:)"
dlaczego? ;)
Ale fakt, niektóre wątki zawisły w próżni.