Ci co pisza ze sezon pierwszy to teenowela maja w sumie racje, malo tu akcji wiecej romansow i intryg, za to sezon 2 ktorzy wszyscy chwala, jak dla mnie procz finalu to jedna wielka bajka ale 10 odc z ktorych kazdy ma ponad godzine zjadlem w 2 dni.. teraz minusy
spoiler
2 sezon to jedna wielka bajka jak dla mnie.
-to ze ktos jest bosem narkotykowym, ma kase wtyki, znajomosci itd zyje w wiezieniu lepiej niz inni uwierze, ale w to ze ma cele jak pokoj w palacu, wychodzi kiedy chce, robi coo chce, dostaje kolacje jak ksiaze i kazdy straznik jest na zawolanie juz nie mamy Europe i XXIw
-to ze 2 kolesie ucieka z wiezienia o zaostrzonym rygorze (raczej boss narkotykowy by w innym nie siedzial) z dwiema puawkami w reku, majac jednego zakladnika wadpie.
-jeden z najwiekszych przestepcow swiata od tak zabija kolesia kradnie jeg wille i miesiacami robi co chce?seri? nawet wylaczajac logike tzn w tym czasie rozkreca interes z handlem kobietami, lazi sobie bezkarnie po miescie ba nawet ratusz dwiedza i rozmawia z najwazniejszymi "przekupionymi" politykami, a gdzie monitoring miejski? to taki glupi przyklad tylko
-ominmy juz strzelanine w cegielni gdzie Ci zli obrywaja kazda kule a Ci dobrzy wszystkie omijaja to standardowa zenada kazdego krymilniaka
-o jeszcze jedno, nie ma tu ani jednego bohatera bez skazy, seri kkkazdy jeden albo byl swiadkiem czegos, albo cos wiedzial, cos widzial, nawet swieta Lara wiedziala o polowie zabojstw, wlasciwie o kazdym przemycie, zero swietych policjantow, albo skorumpowani albo sprzedajacy informacje z jakiegos powodu..
-o zabitej macosze nie wspomne jak szybko porzucono ten watek, po co go ruszali skoro tak szybko sie go pozbyli bez wyjasnienia.
nie chce mi sie dalej wymieniac ale jest mnustwo bzdur jeszcze logicznych, zabita macocha, Lara ktora oddaje wladze nad ojcem macosze a nagle to pozniej znika i dalej jakims cudem jest pelnomocnikiem itd itd
final.
kare poniesli w zasadzie wszyscy cktorzy powinni, nagrode otrzymala reszta, sprawiedliwy ten final byl wg mnie.
ostatnie kilka scen podnioslo mi ocene z 5 do 7
sceny na plazy na samym koncu.
tego sie nie spodziewalem, poleciala mi lza przyznam sie, za to jest wiecej niz zasluguje na serio ten serial
ale wciaga, trzyma w napieciu, sprawia ze wlaczasz kolejny odcinek myslac po co jest 15 a ty dalej w lozku ogladajac ten badziew.. za to 7