Życie na fali

The O.C.
2003 - 2007
7,6 37 tys. ocen
7,6 10 1 37339
6,2 5 krytyków
Życie na fali
powrót do forum serialu Życie na fali

nie rozumiem ten serial nagrywany jest tak aby dlugo wyczekiwac kolejne odcinki (np ja o niczym innym potrafie nie myslec ) ;) a tu sie okazuje ze w USA średnia oglądalność pierwszego sezonu "The O.C." wynosiła 9,7 mln widzów, drugiego - 7 mln, a trzeciego - 5,6 mln widzów czyli coraz gorzej i to wlasnie jest powodem zniesienia serialu ;(

ocenił(a) serial na 10
XploD

Gdyby dodać to, że ileś procęt serialu to wielbiciele pięknej Mishy, to czwarty sezon kuleje, a jeszcze genialna telewizja FOX wystawiła OC w dzień w, który konkurencyjna stacja emituje Lostów - nie muszę podawać zwycięzcy tego pojedynku, prawda ?
Cóż... Ja czekam na pozostałe dwa sezonki na DVD.
Pierwotnie czwarty sezon miał być dłuższy ale właśnie wyżej wspomniane czynniki sprawiły, że skrócili go do 16 odcinków... Szkoda...

ocenił(a) serial na 10
michaki999

ja mysle ze za kilka latek beda krecic dalszy ciag the o.c. tylko przeczekaja trudny okres ;d ciekawie tylko czy aktorzy beda chcieli podpisac dalej kontrakt bo z tego co wiem to Adam Brody jest zadowolony ze konczy sie serial .. ;/

ocenił(a) serial na 8
XploD

Ale bzdury, na bank już nie wznowią emisji serialu. Skończył się i tyle trzeba to zostawić. A sezon 4 nie miał być dłuższy tylko krótszy. Początkowo Fox zakupił 12 odcinków przedłużyli jednak do 16. A co do konkurencji to kiedy 4 sezon O.C. ruszył Lost miało przerwe a konkurencją z tego co wiem było Grey's Anatomy które ma jeszcze wiekszą oglądalnośc od Lost :D Ale dziwie się trochę Fox. O.C. miało początkowo 2,8 mln widzów ale stopniowo to rosło do 4,5 mln więc nie tak źle. Może nie 5 sezon ale mogli chociaż dać normalną liczbę odcinków na sezon...

ocenił(a) serial na 10
ludwisiu

No tak tak, FOX zamówił na początku 12 odcinków ale przewidywany 4 sezon miał mieć 22 odcinki, z Lostami może masz racje (a raczej z Grey`s Anatomy).
W zasadzie sam się dziwie FOXowi, bo w zasadzie z odcinka na odcinek oglądalność rosła jednak dla nich jest to wciąż mała oglądalność...

ocenił(a) serial na 8
michaki999

No nie powiedziałbym że dla nich była taka mała. Prison Break ma aktualnie 6-7 mln co też nie jest jakims kolosalnym wynikiem. Mnie się wydaje że poprostu przywyczaili się, że skoro w 1 sezonie było prawie 10 mln to już powinno być tak zawsze. Podejrzewam że gdyby dali szanse O.C. to napewno jeszcze by wzrosła oglądalność no ale jest jak jest...

michaki999

Fox zamówił 16odcinków. Od poczatku było wiadomo że będzie 16 i jeśli ogladalność będzie zadowalajaca to będzie pełny sezon...

ocenił(a) serial na 10
XploD

Nie wiem, dla mnie to troche dziwne. Może rzeczywiscie aktorzy mieli dość pracy na planie, ale sądze, ze O.C powinno byc kontynułowane. CO prawda, ktoś powiedzial, ze chcą zakonczyc w najlepszym momencie serialu, tak aby wspomnienia pozostaly jak najlepsze. Jednak co mi po tym, skoro plakalam dobra godzine po obejrzeniu ostatniego odcinka:P Troche jestem zła ze nie rozszerzono wątku Ryan Tylor, jednak slub Setha i Summer wszystko wynagrodzil. Ciekawe co teraz zastapi tą pustke, po O.C :) Ech :)