PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36084}

07 zgłoś się

1976 - 1987
7,4 21 tys. ocen
7,4 10 1 20537
7,0 6 krytyków
07 zgłoś się
powrót do forum serialu 07 zgłoś się

To był serial a nie dzisiejsze denne pseudoprodukcje tefałenu czy polszmatu typu W11 ludzie chudego itp.
No i nie powiem, gwiazdorska obsada była w niektórych odcinkach. POkażcie mi dzisiaj taki serial. Nie macie?? Uu, jak mi przykro. Bo komunie nie dorównacie technicznie do pięt.

ocenił(a) serial na 9

Trochę inny i nie o milicji, a o policji, to "Pitbull". Rewelacja.

A co do "07" - zgadzam się, że serial świetny. Myślę, że nie taki bardzo dobry gdyby nie Bronisław Cieślak. Stworzony do tej roli. Teksty, zachowanie + aparycja faceta z bokserskim nosem...
Do tego jeszcze porucznik Zubek lub potem Jaszczuk...

Osobiście oglądałem kilka odcinków po kilka razy. ;)

użytkownik usunięty
nejm

W mojej opinii, po odejściu Zubka serial spadł trochę z poziomu. Mimo wszystko Zubek wprowadzał do fabuły elementy komedii.

ocenił(a) serial na 9

Tak, jednakże mogło by być więcej odcinków z Jaszczukiem. Było może 7 takich?
W ogóle mogli nakręcić jeszcze parę odcinków...

ocenił(a) serial na 9
nejm

Pitbull?? Mam dwóch kolegów w policji. Żaden z nich tego nie ogląda. Takiego obrazu dna, degeneracji i patologii nie ZNIESĄ. Bzdura do kwadratu.

ocenił(a) serial na 9
klandestino

Możliwe, ale chwytliwe i dobrze nakręcone. Bardzo fajnie znajduje się w polskich realiach, w polskim otoczeniu. Wciąga, ale niekoniecznie kreuje obraz dzisiejszej policji.

ocenił(a) serial na 8
klandestino

Nie wiem czy w tym przypadku zasadne jest przytoczenie przysłowia "prawda w oczy kole", ale jakoś tak od razu mi się nasunęło. Dodam tylko na swe usprawiedliwienie, że "Pitbulla" nie oglądałem, ale ten argument z kolegami w policji jest trochę słaby, przecież z tego co wiem, to nie film dokumentalny, a serial ku uciesze gawiedzi.

użytkownik usunięty
klandestino

To może niech koledzy nakręca filmik w komendzie i udostępnią. Chętnie porównamy jak jest naprawdę

ocenił(a) serial na 2

Zupełnie się z Tobą nie zgadzam. Dialogi w tym serialu są koszmarne i mało realistyczne. Poziom aktorski o niebo gorszy niż w wielu serialach sensacyjnych.

użytkownik usunięty
kaleenee

Ale przynajmniej solidny a nie jak W11 dno gdzie się boją w palec skaleczyć hhahahahah.......

ocenił(a) serial na 10
kaleenee

"dialogo koszmarne i mało realistyczne" - jakieś przykłady ?

Czy może po prostu chodzi ci o to że k.....mi nie rzucają co drugie słowo ?

"Glina"- najlepszy polski serial jaki oglądałem

ocenił(a) serial na 9
LordWarcrafter

+1 fenomenalny serial :)

ocenił(a) serial na 9

Dokładnie - oprócz dobrze skonstruowanych jak na polskie warunki intryg dialogi to jest główny atut tego filmu, zwłaszcza te dotyczące obyczajowości.