PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36084}

07 zgłoś się

1976 - 1987
7,4 20 tys. ocen
7,4 10 1 20478
7,0 6 krytyków
07 zgłoś się
powrót do forum serialu 07 zgłoś się

Odcinek jakoś średnio przypadł mi go gustu. Dłużył się i nie ciekawił. Zaskoczył mnie Fronczewski, który był świetny. Walasek to prawdziwy cold sonofabitch.

ocenił(a) serial na 9
kaioken26

Właśnie, że jeden z lepszych odcinków. Marny to był ten, w którym Fronczewski zagrał po raz drugi.

ocenił(a) serial na 10
jan_niezbedny0

Ten drugi sporo traci przez kiepski scenariusz, ale i tak da się obejrzeć.

Za to w "Hienach" jest jedna z moich ulubionych scen z całej serii - Borewicz na wodzie, zaś Zubek na brzegu wcinający kanapkę. Spojrzenie Zubka - genialne :)

ocenił(a) serial na 9
andre_

Bo Zubek-Kozień jest w ogóle genialny. Inna rzecz, że scenarzysta w żadnym z odcinków nie mógł odmówić sobie przyjemności dołożenia mu... :)

kaioken26

Szczerze powiem, że mimo swoich lat ten odcinek chyba zawsze mi gdzieś umykał i wczoraj oglądałem go chyba po raz pierwszy.
Ja uważam że był na prawdę bardzo dobry ze świetną rolą Fronczewskiego, o Grażynie Szapołowskiej i Dorocie Kamińskiej nie wspominając bo miło było popatrzeć jakie z nich extra laski były.

kaioken26

Świetny odcinek - Fronczewski - klasa alfons :)
I dialog: Zubek: Rewizja;
Elka: JAKA TELEWIZJA?
Potem Elka: To ta s.uka mi podrzuciła TE "g.ówno"....

ocenił(a) serial na 9
Karina_15

No i jeszcze nieśmiertelny Zubek:

- My pijemy tylko z kobietami, które znamy!

Elka:

- Nie ma sprawy, Elka Żywulska jestem... :)))

kaioken26

Najlepsza z tego odcinka była Szapołowska, świetna kreacja aktorska ...

ocenił(a) serial na 6
SzymonS1

Zwłaszcza jedna scena na przystanie była bardzo pełna w jej wykonaniu :)

kaioken26

Ciekawa była jeszcze jedna scena, ale szkoda że taka krótka "Robert podaj mi szampon" tu również pani Szapołowska pokazała swój kunszt aktorski .. bardzo żałuję że jak leciał tydzień temu ten odcinek to zdążyłem obejrzeć tylko drugą połowę... zdecydowanie mój ulubiony z serii 07 ...

użytkownik usunięty
SzymonS1

na starość nie szalej ...

Spokojnie.. byłem po drugiej stronie ekranu gdy pani Szapołowska brała prysznic ...

użytkownik usunięty
SzymonS1

na szczęście ...

ocenił(a) serial na 10
kaioken26

A mój ulubiony, może dlatego że pamiętam go jako jeden z pierwszych które oglądałem w latach 80-tych. Podobał mi się klimat - prl-owski ośrodek wypoczynkowy, alfons skur..syn (super Piotrus F.) no i undercover Borewicz! No i ta scena przesłuchania Szapołowskiej, za dzieciaka marzyłem o takiej ripoście. Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 8
gtelicki

Ja też bardzo lubię ten odcinek, to jeden z moich ulubionych. Taki właśnie wakacyjno- PRL-owski. Borewicz opalony, piękny, super playboy. Zubek jak zawsze fantastyczny, bardzo fajnie grały Kamińska i Szapołowska, obie śliczne. Fronczewski mocna kreacja. Ale najbardziej podobała mi się Laura Łącz w roli prostytutki. Super zagrała. Uważam, że to najdramatyczniejsza postać nie tylko z tego odcinka, ale w ogóle z całej serii.