PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10042364}

1670

2023 -
8,0 118 tys. ocen
8,0 10 1 117656
7,5 70 krytyków
1670
powrót do forum serialu 1670

Ani to śmieszne ani to pouczające. Fabuła w zasadzie zerowa i jest to zlepek ujęć z gagami bez ładu i składu. Widać że robione na upartego, bo silenie się na dowcip jest aż nadto widoczne. Gniot jakich mało, chociaż sądząc po ocenach dla mniej wymagających widzów rozrywka przednia.

ocenił(a) serial na 8
Axi0maT

Fabuła nie jest zerowa. Są różne wątki, które dzieją się na przestrzeni całego serialu. Nie ma jednego konkretnego celu postawionego przez bohaterów bo to po prostu serial komediowy, a takie seriale zazwyczaj mają taką formę. Mi się on podobał bo humor do mnie trafiał, aktorzy świetnie grali i dlatego, że był dobrze nakręcony.

Axi0maT

Zgadzam się z Tobą, że humor przedstawiony w "1670" jest w większości nieśmieszny.
Natomiast nie mogę się zgodzić, iż w tym serialu nie ma fabuły. Poszczególne odcinki są w miarę narracyjnie spójne, choć są w tej produkcji wątki urwane i takie, które rozwiązano w niesatysfakcjonujący sposób.
Chociaż mam wrażenie, że gdy pisałeś o "zerowej fabule" chodziło Ci bardziej o to, iż "1670" nie opowiada jakiejś większej historii, co również jest prawdą. Jedynym wątkiem, który pojawia się w każdym odcinku, niejako spajając te produkcje w całość, jest ten nieszczęsny romans Macieja (odgłos splunięcia) i Anieli. Ten serial to w zasadzie komedia romantyczna, tylko z akcją osadzoną w XVII w. Z tego co się orientuje ten wątek jest nawet tak poprowadzony, jakby był żywcem wyjęty z jakiejś typowej polskiej komedii romantycznej. I z całą pewnością jest to najgorszy wątek miłosny, jaki kiedykolwiek widziałem w dziele kultury, głównie dlatego że Maciej (odgłos splunięcia) kompletnie nie zasłużył na Anielę!
A skoro już rozmawiamy o tym wątku to chciałbym Ci zadać jedno pytanie. Czy Twoim zdaniem oni współżyli ze sobą seksualnie w finale pierwszego sezonu?