PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=873567}

1899

2022
6,6 25 tys. ocen
6,6 10 1 25233
5,8 9 krytyków
1899
powrót do forum serialu 1899

Co dalej

ocenił(a) serial na 7

Co dalej po tym sezonie?
Pomijam w tym wątku jaki był ten sezon i jego wszelakie nawiązania do innych seriali, rozpoczynam dyskusję na temat tego co zobaczymy w drugim sezonie
Według mnie i nie tylko ( reddit podobnie myśli ), Ci których widzimy w statku kosmicznym są w kolejnej symulacji, śmiało można przypuszczać ze następny sezon mógłby mieć nazwę 2099 :D
Mamy znowu statek, znowu prometeusz, znowu załoga nie będzie pamiętała jak tam się znalazła.
Co Wy o tym sądzicie?

lolek2417

Mam dokładnie takie same przypuszczenia. Jesteśmy dopiero w 1/3 tej historii, to niepodobne to twórców żebyśmy byli już "we właściwym miejscu" na tak wczesnym etapie, przed nami na pewno jeszcze wiele zmyłek. Potwierdzałby to fakt, że pod koniec sezonu widzimy takie samo zbliżenie na oko Maury jakie miało miejsce podczas wydarzeń w symulacji.

Jednakże o co tam tak naprawdę chodzi, jak będzie wyglądała intryga na statku kosmicznym i w potencjalnym świecie poza nim (w rzeczywistości/kolejnej symulacji) - ciężko mi nawet przewidywać. Najpewniej załoga Prometeusza w 2099 szuka nowego miejsca do zasiedlenia, analogicznie do imigrantów z 1899.

lolek2417

myślę że kolejne sezony to 1999 i 2099, te telewizory na których ojciec bohaterki obserwował symulację od razu skojarzyły się z latami 90tymi, drugi sezon będzie najpewniej o tym Ciaranie, takie origin story a 2099 będzie o 2099 :)