PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=873567}

1899

2022
6,6 25 tys. ocen
6,6 10 1 25351
5,8 11 krytyków
1899
powrót do forum serialu 1899

Zawiedziony

ocenił(a) serial na 4

Na początku odczuwalne te odległe czasy, bliskość potężnego żywiołu jakim jest woda i coś nadnaturalnego w powietrzu, ale jeszcze niezbyt wiadomo co to jest i z czego to wynika. Genialny soundtrack, serial cieszy oko i jest interesujący. Musiał mnie też pozytywnie zaskoczył swoją obecnością, bo miło widzieć rodaka w obsadzie. Od 4 odc ta produkcja niestety zalicza regres, który najpierw prowadzi ją do średniaka, a na koniec po prostu do czegoś co można nazwać kompletnym niewypałem. Długo nie widziałem serialu, który w środku sezonu zalicza aż taki zjazd. Na czym polega problem? Przede wszystkim robi się nudno. Postaci stają się wyblakłe i dziwią się wszystkiemu, cały czas zadają jakieś dziwne, wymuszone pytania co wygląda sztucznie i drętwo. Wgl dialogi są takie w stylu Mody na sukces... Wszystko niby wydaje się skomplikowane, a tak naprawdę jest przewidywalne do bólu. Pozory zawiłości sprawia fakt, że serial scenarzysta potraktował trochę chyba jak taki kosz, do którego można wrzucić wszystkie elementy znane widzom fantasy/mystery. Mamy tu zżynę z Darka, Stranger Things, Losta, Piątego Wymiaru i wielu wielu innych. I żeby nie było nie jest to pastisz będący hołdem dla takich produkcji co mogłoby być ciekawe i całkiem udane. To po prostu znane elementy rzucone niechlujnie tak jak psu kości tylko wymkeszane w taki sposób by zawirować tym w głowie. W pewnym momencie czekałem już tylko aż Pan Stwórca dinozaury wypuści ... serio... No i proszę Was... Każdy mówi w innym języku i wszyscy się rozumieją. Absurdy przekraczają wszelkie granice. 4/10 :<

ocenił(a) serial na 10
plhero

Jezu, nikt się prawie tam nie rozumie. Ludzie, jak wy oglądacie te seriale?

ocenił(a) serial na 4
terrabzdeta

Oglądamy jak oglądamy... Może czegoś nie zauważyłem... Nie zmienia to faktu, że poziom Dark to nie jest. Tam zawiłość była po coś i nawet jak coś przeoczyłem to miałem chęć do tego wracać i potem bić brawo i mówić ''wow, ale to wymyślili'', a tu w 1899 tylko mydlą oczy i udają coś pseudointeligentnego. Każdy ma prawo do swojego zdania... Dla mnie serial jest bełkotliwy jak słusznie napisał pan Radosław Czyż. Jest to coś zrobionego pod styl wielbicieli zadawania pytań, tajemnic, sekretów, które nie prowadzą do niczego ciekawego i oryginalnego w towarzystwie nieciekawych postaci. Szanuję odmienny pogląd i życzę miłego wieczoru.