PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=873567}

1899

2022
6,6 25 tys. ocen
6,6 10 1 25351
5,8 11 krytyków
1899
powrót do forum serialu 1899

pomijam jak oni się dogadują każdy w innym języku, jak zapięli liny na Prometeuszu skoro nikt tam nie chcial isć, ale że na rekonesans statku kapitan bierze przypadkowych ludzi? Pasażerka, ot tak, mówi że jest lekarką i idzie? I dostaje pod opiekę chłopca i wyrzuca kapitana z kajuty I on w ogóle jej się tłumaczy? Co to za statek co nie ma lekarza na pokładzie. Poza tym wszędzie trójkąty a oni zdziwieni jak widzą trójkąt - no ja nie wiem. I tak co chwilę jakiś kiks. Fajnie się ogląda ale tak w ogóle - co oni wszyscy tak zdziwieni że statek zaginął a potem nie wiadomo dlaczego wszyscy w szoku że jest. Jestem w 2 odcinku może będzie lepiej ale ni sądzę i znowu pewnie zaczną grzebać w liniach czasu. No zobaczymy. A Musiał fajnie jak na razie.

ocenił(a) serial na 8
dave_semafor

I jak już skończyłeś, to już wiesz skąd te wszystkie absurdy. Prawda?

ocenił(a) serial na 4
losmarte

No właśnie nie xd

ocenił(a) serial na 4
losmarte

Skąd te absurdy ? Ze nie widza tych wszytskich trójkątów ? Na liście widzi na tatuażu widzi ale na drzwiach podłogach ubraniach już nie xd i zgadzam się ze dialogi i zachowania bohaterow są totalnie z dupy ;) niby symulacja ale jednak każdy w wolna wole w zachowaniu bo na rym ma polegać ten pseudo eksperyment który nie jest eksperymentem ;-) wiec dlaczego oni się zachowują totalnie irracjonalnie ? Widzę Tytaj tak wielkie skróty i dziury w scenariuszu jakby to pisała Łepkowska naśladująca nieudolnie styl nolana xd

dave_semafor

To nie oglądaj

ocenił(a) serial na 10
dave_semafor

Przecież widać, że wcale się nie dogadują. Często każdy mówi "do siebie", albo korzystają z kogoś, kto tłumaczy. A załoga pewnie rozumie jakieś podstawowe komendy i tyle.
A że kapitan statku bierze "przypadkowych ludzi"? To nie jest XXI wiek i trochę bez sensu doszukiwać się dzisiejszej logiki. A kapitan jest z założenia bogiem na statku i robi, co uważa za stosowne w danej chwili.
"co oni wszyscy tak zdziwieni że statek zaginął a potem nie wiadomo dlaczego wszyscy w szoku że jest. "
Bo statki raczej masowo nie ginęły nawet w tamtych czasach, więc zupełne zaginięcie tak dużego statku pasażerskiego raczej byłoby wielką nowiną. A znalezienie go jeszcze większą.