Swoisty prolog, wstęp do 7 sezonu. Dobrze zrealizowany - ale ma sporo minusów. Akcja nie jest linearna. Kilka razy pojawia się zegar ale nic nie wnosi. Bauer niby ma godzinę na dostarczeenie dzieci do ambasady. Ale nie widać tej presji czasu -która była widzoczna w serialu. Muzyka jest OK.
Dla mnie za dużo biegania po lesie. Bauer nie taki jak zawsze. Patetyczny, morderczy. Tutaj trochę tego zabrakło. Bauer w tym filmie ucieka od stawienia się na przesłuchanie (za czyny z poprzednich sezonów) ale po zwiastunie 7 sezonu widzimy jego przesłuchanie. Więc wiadomo jak się skonczy. Polecam fanom serialu. Reszta może sobie odpuścić. Sporo nawiązan do poprzedniego sezonu. Nie wyszło ani rewelacyjnie ani koszmarnie. Taki czyściec.
Zabrakło mi fraz typu : "Jack Bauer - CTU " "My name is Jack Bauer I'am Federal Agent " Itd...
A mnie się tam oczywiście ogromnie podobał.
Co do brakujących fraz no to raczej nie mógł ich powiedzieć gdyż już nie robi z CTU i nie jest agentem federalnym od dłuuuuugiego czasu. Ale za to mieliśmy niezawodne "dammit".
A co się tyczy sprowadzenia go na przesłuchanie i tego że w zwiastunie to widać to wygląda ta sprawa tak: gdyby nie strajk scenarzystów to mielibyśmy sezon 7 już w tym roku. Pierwsze kilka odcinków już zostało nakręcone a z nich został zmontowany trajler na którym widać to co widać. Potem zaczął się wspomniany strajk a Kiefer zaczął grać w "Lustrach". Dlatego też producenci by osłodzić fanom czas oczekiwania na kolejny sezon postanowili nakręcić 24: Redemption. Gdyby nie strajk to nie powstałby ten film.
A Jack jest inny to to człowiek który przegrał swoje życie i teraz jedynego czego pragnie to spokoju i wolności.
Pozdrawiam.
Ano nie zazna bo zawsze znajdą się jacyś terroryści, którym trzeba skopać tyłki:)
Pzdr.
"bo zawsze znajdą się jacyś terroryści, którym trzeba skopać tyłki:)"
Heh, sądzę, że takim wyrażeniem można by streścić wszystkie sezony serialu, jak i cały serial jako ogół :p.
Mam pytanie odnośnie nadchodzącego, 7. sezonu. Czy aby na pewno bedzie tych odcinków 24 czy może mniej, bo wątpliwe, żeby udało się pokazać je wszystkie do końca maja.
Oczywiście, że będą 24 odcinki bo skoro jeden odcinek to jedna godzina a jeden sezon to jeden dzień to... no chyba, że ostatnio coś się pozmieniało i doba trwa mniej:p
Premiera będzie 11 stycznia w niedziele (2 odcinki) potem w poniedziałek dwunastego kolejne dwa i następnie co tydzień jeden czyli idealnie do końca maja się wyrobią.
Pzdr.