PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10000513}

24 twarze Billy’ego Milligana

Monsters Inside: The 24 Faces of Billy Milligan
2021
6,5 2,5 tys. ocen
6,5 10 1 2527
24 twarze Billy’ego Milligana
powrót do forum serialu 24 twarze Billy’ego Milligana

Wszyscy mówili tylko o złym Billim, a ojczym pedofil i sadysta chodził sobie spokojnie po świecie i nikt nie pociągnął go do odpowiedzialności za to, co robił temu dziecku...

SugarFirefly

Jeśli nie wsadzili go do pudla znaczy, że nie było dowodów.

ocenił(a) serial na 6
zaleski17

Hmm było wielu świadków...między innymi bił i znęcał się nad matką i Billy mówił, że policja przyjechała i wtedy stracił do nich szacunek...ale to były inne czasy...nie chodzi do końca o dowody ;)

lcasei

Jeśli było tylu świadków i była to prawda, to większe pretensje mam do jego matki. Bo za ciepły domek i pieniądze pozwalała maltretować dzieci.

zaleski17

masz pretensje do matki a nie do policjantów którzy doskonale wiedzieli że w ich domu ma miejsce przemoc domowa, nic nie zrobili i eszcze na dodatek całą winę zrzucili na ofiarę - matkę?

hm. bardziej nie może być oczywiste że reprezentujesz tą samą mentalność co tamci policjanci.

isobel

Kto pierwszy wiedział o maltretowaniu dzieci? Policja czy mamusia? Nic nie zrobiła i jest winna. Stary dymał dzieciaka a ona co? Kawkę piła? Biedna kobieta.

zaleski17

Dokładnie. Matka tak samo winna.

zaleski17

Może najpierw doedukuj się jak wyglądaja i czym jest cykl przemocy. Polecam obejrzeć film zabiłam aby żyć. Może coś dotrze do tego pustego miejsca w twojej głowie

zaleski17

a jakie dowody oczekujesz od dziecka? w przypadku pedofilii księży też ich tak bronisz?

solarzsylwia

ojojoj nawet księży w to wmieszałaś. Brak argumentów? Zarzucałem matce winę ale nawet o tym nie wspomniałaś. Wywalone w to. Lepiej wciskać mi tu na siłę bronienie pedofilii w kościele. Gość nie siedzi więc dowody były słabe albo był niewinny. Jeśli jednak doszło do zaniechań w śledztwie to stara też jest winna i odpowiedzialna za krzywdę dzieci, jeśli to wszystko jest prawdą. Jak dla mnie to ona jest w tym wszystkim najgorsza. Jaka matka pozwala krzywdzić własne dzieci?

SugarFirefly

gwalciciel i morderca oraz oszust a także psychopata. no tak na to nie bylo dowodów też aby go skazac na końcu sie do wszystkiego przyznał rodzinie.

Bonus

Co w tym tak niezwykłego?

ocenił(a) serial na 5
SugarFirefly

Takie były czasy ,dopiero od niedawna dużo się mówi otwarcie o biciu i molestowaniu i pociąga sprawców do odpowiedzialności ,najbardziej oprócz tego chorego sadysty i systemu była winna matka bo skoro umiała się rozwieźć już dwa razy wcześniej teraz też mogła ale ona wolała być lana i żeby jej dzieci były bite a syn gwałcony ,najważniejsze że miała "meżusia"

CelineMarie

Wtedy było bardziej normalnie. Dzieci i żona słuchały się ojca i męża, a dzisiaj to żona bije męża a ten jeszcze jej się podporządkowuje.
Z drugiej strony, czasami to ma sporo plusów.

SugarFirefly

No co tak złego im zrobił?