4400

The 4400
2004 - 2007
6,9 15 tys. ocen
6,9 10 1 15100
4,5 2 krytyków
4400
powrót do forum serialu 4400

co wam lepiej sie podoba i dla czego...... obydwa seriale sa bardzo do sie siebie podobne bohaterowie maja nadprzyrodzone moce jakis cel do zrealizowania ja wole herosow jakos lepiej mi sie ten serial spodobal i cala oprawa jest jakos inna a cowam sie pododba ps. "save cheerleader save world " ;-)

dahak22

Heroes

użytkownik usunięty
Delianne

To tak jakby porównywać zasrany kibel do prezydentury Lecha Kaczyńskiego. Obydwa "hity" oraz super niepowtarzalny zajebisty hit!!! "Skazany na śmierć" to szmiry, może amerykańskim nastolatkom te seriale się podobają, ale dla przeciętnego polaka są niczym. Z tych nowszych seriali przypadł mi do gusty jedynie LOST, może dlatego że jest to serial innowacyjny, niepodobny do reszty, a Skazany na Śmierć to zwykły amerykański serial sensacyjny, gdzie samochody wybuchają po 1 strzale z pistoletu. Herosi to kolejna tandetna opowiastka o super bohaterach z komiksów dla przedszkolaków, nie lepsze od Spidermana. 4400, durny, pozbawiony sensu serial, jest jak papier toaletowy, długiiiii.... szary.... i wiadomo do czego.

ja tez lubie lost czekam na 4 sezon udzielalem sie na forum losta na stronie filmweb-u co do tego tematu to herosi bardziej wole niz z 4400 ale fakt ze masz troche racji te seriale to tylko tak zeby poogladac jak niema sie nic do roboty innego .. lost natomiast jest z innej pulki;-) czekam na film w podobnym stylu co lost 'Cloverfield

dahak22

Lost BYŁ fajny, ale zaczął się robić monotonny. Za to w Herosach zawsze coś się dzieje (przynajmniej na razie)

Wypowiedź na poziomie "przeciętnego Polaka". Gratuluję poziomu...

ocenił(a) serial na 10

Dziki ciekawi mnie czy chociaz obejrzales te seriale. Krytykujesz dobre seriale, a nawet bardzo dobre, to wlasnie LOST byl bez sensu. W zagubionych najpierw probowali wyrwac sie z wyspy, potem na nia wrocic, potem znowu uciec itak dalej- sami nie wiedzieli o co im chodzi.

dahak22

4400

ocenił(a) serial na 4
Ktos_tam

To tak Heores przedewszystko jest powieleniem znanego schematu,ale wprowadza troche nowości w ten schemat ,gra aktorska też jest wysoka (szczególenie Quinto ).Ma wiele nieścisłości ,ale mam sentyment do tego serialu ,choć po 2 sezonie ocena mu u mnie zleciała.Daje 7.5/10

Lost ;] Genialny serial ,wszystko dopracowane do perfektu,każdy odicnek na swój sposób dobry oprocz wątku miłosnego.

Skazany na Śmierć-jedynie 1 sezon ,reszta przeplatana gównem ,aczkolwiek wielkim plusem są aktorzy odgrywający role C-Nota,T-Baga,Abruzziego,Mahona i Kellermana.

Moge z czystym sercem polecic wam następujące seriale :
X-Files,Twin Peeks,South Park,Dexter --każdy z wymienionych tutaj tytułow zasługuje wręcz na note 10/10.

A co do 4400 to ponieżej oczekiwań 4/10

dahak22

Oczywiście Heroes.
No i tak na marginesie LOST. <33.

ocenił(a) serial na 7
ojejQQ

Oba seriale są zajebiste, chociaż jeśli miałbym wybierać to wybrałbym 4400!!!

Konrad

Jakbym wiedziała, że można wybrać inny, to bym wybrała;)
Mi się podobał 4400 ale tylko do czasu, później zaczął się robić okropnie monotonny, tak samo LOST , nie wiem czym tu się zachwycać.
Od kiedy zobaczyłam Dextera po prosu uznałam, że oceny dane przeze mnie innym serialom są za duże, porównując je do tego. On jest po prostu genialny. Chociaż teraz mam fazę na House'a;) Mimo wszystko podtrzymuję, jeśli mam wybierać między 4400 a Herosami, wybrałabym to drugie.

ocenił(a) serial na 6
dahak22

Herosi. To nie są podobne seriale, dla mnie to zupełnie co innego. Herosów oglądam z zapałem, a 4400 ot tak sobie. Ostatnio zastanawiam się czy oglądać dalej, bo akcja zaczyna się rozciągać coraz bardzej w czasie. Tak jak np. Prison Break.

ggate

Gdyby porównywać 1 sezon "Heroes" i 2 pierwsze sezony "4400", to "Herosi" wygrywają, ale jeżeli porównać całość "4400" i dotychczasową całość "Herosów", to "4400" jest o niebo lepsze!

ocenił(a) serial na 8
Goku

4400 nie jest aż tak dziecinne i nudne jak heroes. w herosach jest za dużo fantasy:P

Goku

Goku, dokladnie.
Po pierwszym sezonie Heroes, stwierdzilem ze to jeden z najlepszych seriali jakie ogladam/ogladalem, wolalem pierwszy sezon Heroes od pierwszego sezonu Losta chociazby. Po obejrzeniu wszystkich sezonow, ktore do tej pory powstaly, stwierdzilem... ze to najgorszy serial jaki ogladam/ogladalem. W zadnym serialu, moim zdaniem, nie spadal tak mocno poziom z sezonu na sezon jak w Heroes, nawet Prison Break przyjemniej mi sie ogladalo. Pelno niescislosci, te wszystkie idiotyzmy jakie zaczeli wyprawiac z Sylarem, Noah i jego nieustanne pieprzenie o ochronie swojej rodziny (ktora juz dawno sie rozpadla), no i Claire... samo to, ze jest tyle pokazywana w tym serialu jest moim zdaniem przegieciem, strasznie irytujaca i nudna postac.
Co do 4400, tak jak pisza inni, ktorym serial sie spodobal, robil sie coraz lepszy i ciekawszy. Po skonczeniu 4400, zaluje ze nie powstal sezon 5, w ktorym troche wiecej by sie wyjasnilo. W przypadku Heroes, od 3 sezonu, mialem tylko nadzieje ze kolejny juz nie powstanie.
Heroes - 4/10
4400 - 7/10

dahak22

z tych dwóch do LOST najlepszy

ocenił(a) serial na 7
h4r

herosi są bardziej ciekawi a 4400 po pewnym czasie robią się nudni:-( przynajmniej dla mnie:-)

ocenił(a) serial na 7
dahak22

"Herosów" widziałem jak dotąd pierwszy sezon - wszystko dobrze, przyjemnie się ogląda, ale w sumie nic więcej. Widac, że to serial który ma bazowac na wspaniałych, efektownych mocach bohaterów i do tego został stworzony z taką komiksową naleciałością. Taki oglądacz fajny.

"4400" widziałem już całośc (4 sezony na dzień dzisiejszy). Główna oś akcji o wiele bardziej przypadła mi do gustu. Tu już nie o moce chodzi, ale o uciskaną (a czasem uciskającą) mniejszośc dochodzącą do głosu. Fabuła mi się podobała, ale raziła mnie jej realizacja - taka beznamiętna. Niektóre wątki infantylne, niektóre interesujące. Serial nierówny i przeciętny, chociaż poważniej potraktowany od "Herosów". Chciałbym napisac, że wolę ten serial, ale był za mało efektowny, abym do niego powrócił. Cenię go bardziej od "Herosów", ale to ich mi się lepiej oglądało.

A w kwestii najlepszych seriali nie będę oryginalny - "dr House", "Dexter", a z fantastyki nowa "Battlestar Galactica" (przynajmniej pierwszy sezon) oraz "Z archiwum X". "Zagubieni" - znów świetna realizacja i pomysł na serial, ale przez piąty sezon spisałem go na straty.

Khaosth

Herosi xd

ocenił(a) serial na 9
dahak22

Oczywiście 4400, uważam, że Herosi skopiowali niektóre wątki tj. z tym serum dającym zwykłym ludziom nadprzyrodzone zdolności...

ocenił(a) serial na 9
dahak22

Obejrzałem jedno i drugie i całość zdecudowanie lepiej wygląda w 4400 pierwsze sezony troche kiepskie ale później bardzo mi się podobało, Heroes znów w drugą stronę pierwsze sezony fajne a później nuda przynajmniej dla mnie, generalnie każdy z tych seriali ma braki i zarazem plusy :) kwestia kto co lubi

ocenił(a) serial na 8
Janus_2

Herosi w tym sezonie (5 czy 6 teraz?) jakoś mnie nie przekonali, pierwszy raz porzuciłam serial w czasie produkcji po 3 odcinkach które i tak obejrzałam 1 okiem

4400 sezony są krótsze i juz nie produkują wiec nie ma na co narzekać nowego, ale trochę mi brak tego ... poczucia humoru z Herosów i tej bajkowości z pierwszych 2 sezonów:)

ocenił(a) serial na 8
wrednakozka

Heroes

Lonely

Herosi ;>

ocenił(a) serial na 7
recess

Oczywiście Herosi. Uwielbiam ich, choć 4400 też mi się podoba ;)

ocenił(a) serial na 7
brenda95

Herosi - 1 i 2 sezon

dahak22

Oczywiście że Herosi! Jeśli nawet serial z sezonu na sezon (wszystkich nie widziałam) traci, to warto go dobrze wspominać z uwagi na wrażenie jakie na nas wywarł na początku. Cóż z tego że serial pnie się w górę (4400) sezon po sezonie jeśli widz go sobie daruje po pierwszym bo nie może już na niego patrzeć , ma czekać aż się zmieni na lepsze? No i obsada Herosów znaczni lepsza!

ocenił(a) serial na 5
dahak22

Po równo, oba "mogą być". Podobnie jak niektórzy uważam, że lepiej się oglądało Herosów, fajniej zrealizowany, ciekawsze postacie, lepsi aktorzy, jednak ilość idiotyzmów, nieścisłości, niekonsekwencji i braku inteligencji u postaci, które powinny się nią wykazywać powoduje, że zrównuje się ów serial z 4400. Fabularnie i bardziej konsekwentnie pomyślani są jednak 4400 a cała reszta lepiej w Herosach.