Witam
Jakie seriale oglądacie/oglądaliście? Które polecacie? :)
Oto lista seriali które oglądałem i mogę polecić:
- Supernatural,
- Fringe,
- Chuck,
- Dr House,
- Vampire Diaries,
- Breaking Bad,
- Tajemnice Smallville,
- V (Goście),
- Lie to me,
- 4400,
- Californication,
- Flash Forward,
- Kyle XY,
- Reaper,
- Lost,
- Prison Break
Podajcie swoje propozycje ;)
dzięki
Od siebie mogę jeszcze dodać
24 godziny - serial z górnej półki
Harper's Island - psychopata mordujący na wyspie
Wyspa Harpera, tak od 5 odcinka staje się słaba i przewidywalna. Ja mogę od siebie dodać jeszcze Spartakus: Krew i piasek, Spartakus: Bogowie areny, Kumple (polecam, szczególnie dwa pierwsze sezony), Sekretny dziennik call girl.
Ja ogladam jeszcze np. Justified, White collar, Mentalist, Human target, Burn notice, Psych, Life-juz skonczony.
Dodaje do swojej listy jeszcze The Walking Dead, Homeland, Dexter, Leverage, Person of Interest, Suits jeszcze Terra Nova zaczynam dopiero tylko pilot obejrzalem, ale narazie odczucia pozytywne. A i Castle...jesli nie zniechecicie sie srednim poziomem na poczatku to potem robi sie tylko lepiej i lepiej. Moge tez polecic pierwsze 2 sezony Heroes...potem jest gorzej, ale jesli chce sie doprowadzic historie do "konca" to warto obejrzec. I jeszcze dla ludzi, ktorzy sie nie zniechecaja serialami animowanymi czy anime moge z czystym sumieniem polecic Death Note...jak dla mnie jeden z lepszych seriali nie wazne czy animowany czy nie.
Jeszcze jesli chodzi o DN to moge dodac, ze niestety poziom spada po waznym wydarzeniu w 25 odcinku[Jak dla mnie na 26 powinni zakonczyc]...szkoda, ale naprawde serial wart obejrzenia.
Witaj ja bym twoja listę troszkę pozamieniał oto moja wizja
- Spartakus
- Rzym
- Fringe,
- SG1
- SGA
- Vampire Diaries,
- True Blood
- Tajemnice Smallville,
- V (Goście),
- V Goscie -1984 - 1985
- Rescue M
- 4400,
- Jerycho
- Jeremiasz
- Flash Forward,
- Kyle XY,
- T Kroniki Sary Konor
- THE EVENT
- Lost,
- Eureka
czysta krew (true blood) - najlepszy serial ever!!!
dexter (koniecznie! to jest mega zajebiste :D:D )
chirurdzy (grey's anatomy)
gotowe na wszystko (desperate housewives)
trawka (weeds)
plotkara (gossip girl)
skins - ale brytyjski
ugly betty (amerykańska)
zagubieni (lost)
Zakazane imperium
Dr House
Wszystkie są świetne :):) ale trzy pierwsze zdecydowanie najlepsze ^^ polecam!!!
Dr House
4400,
Jerycho
Kości
Mental: Zagadki umysłu
Chirurdzy
Zabójcze umysły
CSI: Nowy York
Dynastia Tudorów (jak ktoś lubi seriale historyczne)
Zagubieni (chociaż czasem trudno się połapać o co tak właściwie chodzi)
Szminka w wielkim mieście (coś lżejszego).
Chyba cały dzień siedzicie przed telewizorem xD
Kyle XY - oglądałem dwa odcinki, porażka,
Supernatural - Moim zdaniem najbardziej przeceniony serial wszechczasów.
Fringe - podobnie jak Supernatural, ale da się obejrzeć, wciągająca, sensowna fabuła.
Pamiętniki Wampirów - Niezłe, ale... dla mnie ktoś postanowił się nachapać i podsunął nam pod nos kolejne wampirze byle-co.
Tajemnice Smallville - z początku świetne, ale z każdą serią robi się coraz bardziej naciągane.
Lost - Podobnie jak Smallville... pierwsze dwa sezony iesamowite, ale potem twórcy już tylko odcinali kupony.
Dodam od siebie X Files.
Dr House
Dexter
Pamiętniki wampirów
True Blood
Gossip Girl
Tara i jej wszystkie wcielenia
4400
Heroes
The X Files
Breaking Bad
House
Dexter
Game of Thrones
How I Met Your Mother
Twin Peaks
The Wire
Sons of Anarchy
Spartacus Blood and Sand
Sherlock
Riget
Gossip Girl
The Tudors
Dziękuje wam za ten temat bo sporo z wymienionych seriali nie oglądałem i zastanawiałem się właśnie po skonczeniu 4400 co dalej, a od siebie polecę:
-dr. house (wiadomo)
-fringe (bardzo ciekawy, klimat ma bardzo dobry jak dla mnie, polecam gorąco jeśli macie otwarty umysł )
-supernatural (ciekawy, ma swój klimat, chociaż to że nie zawsze poszczególne odcinki pchały całość do przodu co mnie lekko odrzuca bo wydają się tylko zapychać)
-Kyle xy (bardzo fajnie się go ogląda, choć twórcy nie chcieli żeby tak się skończył, tylko po prostu tam budżetu zabrakło czy coś,)
-4400 (ciekawy, obejrzałem bez problemów do końca, brak "wyraźnego" głównego bohatera, odcinki poszczególe przedstawiają osobne historie,które popychały w jakimś stopniu całość do przodu co mi się nawet podobało)
-lie to me (mnie na początku mocna wkręciło, ale po drugim sezonie już byłem znudzony, bo miałem wrażenie jakby się powtarzali)
-spartakus krew i piach (krwawy, ciekawy, polecam głównie dojrzalszym widzom)
-death note (bardzo interesujący kryminał, polecam wszystkim)
-the walking dead (narazie nieźle się zapowiada, ale kilka rzeczy mnie w nim nie pasuje)
-californication (bardzo dobry , polecam gorąco, w pierwszym odcinku jest określone dla kogo to jest serial, jeśli wam nie odpowiada to nie zabierajcie się za następne bo szkoda czasu)
-john doe (lekko naciągany mi się wydaje, ale ogółem da się obejrzeć)
-blue mountain state (nie jest zbyt popularne ale moim zdaniem większość odcinków jest świetna)
-breaking bad (polecam głównie dojrzalszym widzą, ciekawy, wciągający)
-dexter (dla mnie do 3 serii zasługiwał na 9/10, ale 4 i 5 seria mnie odrzucała więc 7/10 dla 4 i 6/10 dla 5 w sumie dałem 8/10 bo taka jest średnia, ale moim zdaniem jest znakomity dla pierwszych 3 serii i powinny na niej skończyć, bo najpierw kreują nam przez 3 sezony określony typ, a potem chcą go zmieniać i moim zdaniem to nie wypaliło)
* Z Archiwum X
* Czynnik PSI
* Mroczne niebo
* Dexter
* White Collar
* Nowe przygody Supermana
* Sons of Anarchy
* Person of Interest
* Californication
* Miasteczko Twin Peaks
csi miami, csi ny, spartacus, true blood, rome, prison break, lost, suits, heroes, how i met your mother, terminator:kroniki sarah connor, one tree hill,4400, wzor, mentalista, fringe
nawet listy porządnie napisać nie umiesz, zobacz jak robią to inni. W punktach tj. 1,2,3....X. Jedno pod drugim, a nie obok siebie. Za trudne to dla ciebie tak? nie potrafisz ogarnąć tego? Zmien filmweb na forum onetu czy inne z odpowiednim dla ciebie poziomem
kolejny komentarz na poziomie napisałeś. Ile ich jeszcze? Zrób sobie jakieś noworoczne postanowienie i przestań żyć, albo chociaż pisać na forach
"Zrób sobie jakieś noworoczne postanowienie i przestań żyć" zgłaszam w poniedziałek donos w prokuraturze zgodnie z art. 151 k.k. pozdro :)
powodzenia. Pozdrowienia dla prokuratorów którzy w związku z donosem będą musieli zobaczyć mój post.
Jakby tytuły seriali się nie powtarzały, to wtedy bym je przejrzał dokładniej i coś sobie wybrał, a tak to kicha.
Kolego jeśli jestes fanem 4400, jakim cudem nie wymieniłeś serialu ,,Herosi" ??
1. Rzym
2. Dynastia Tudorów
3. The X Files - chociaż nie wiem, czy Z Archiwum X nie powinno być na 2. miejscu
4. Fringe
5. House
6. Układy
7. The L Word
8. Lie to me
9. Dead Like Me
Herosi, 4400, Wyklęci, Walking dead, American Horror Story, Shameless US, Skins UK, Being Human US, Pamiętniki Wampirów, Gra o Tron, Wszystkie Wcielenia Tary, Siostra Jackie, V:Goście i Terra Nova, ale ten ostatni tytuł taki sobie. Trochę ich oglądałem już.
Moja lista:
- Sliders
- Primeval
- Flash Forward
- Nikita
- Lost
- 666 Park Avenue
- Fear Itself
- The X Files
- Revolution * jak ktoś może polubi, dla mnie to średniawe, poza tym masę absurdów *
- Chuck * jeśli ktoś lubi komediowe akcji *
- Eureka
The Carnivale,
Jezioro Marzeń,
Party of Five
Pretty Little Liars
Lot na Marsa (świetny ale ciężko zdobyć)
paradox
Fades
Threshold
Impact
Zagubiony Pokój
Planet Earth
Oto lista moich seriali (podzieliłem je na te, które się już skończyły i na te, które trwają, bądź jest planowana kontynuacja):
Lista seriali w trakcie:
1. Dexter (!!!)
2. Breaking bad (!!!)
4. Californication
5. Grey’s Anatomy
6. The Mentalist
7. White Collar
8. Boardwalk Empire (!!!)
10. How I met your mother
11. Gra o Tron (!!!)
12. Skins
13. Shameless
14. The Big Bang Theory
15. Walking dead
16. Homeland (!!!)
17. Revolution
18. Person of interest
Lista seriali zakończonych:
1. Lost
2. Flashforward
3. Jerycho
4. Kyle XY
5. Lie to me
6. Prison Break
7. Heroes
8. The Event
9. Persons unknown (!!!)
10. The Killing (!!!)
11. Outsorced (Dostawa na telefon)
12. Damages (!!!)
13. Boss (!!!)*
14. Krew z krwi
15. Fringe
*(!!!) - seriale tym oznaczone uważam za tym MUST WATCH :)
-LOST - jak w każdym serialu zdarzają się słabsze momenty ale i tak dla mnie jest to najlepszy serial jaki kiedy kolwiek oglądałem :)
długo nic :P
-Prison Break - pierwszy sezon mistrzostwo świata, drugi trochę gorszy, a trzeci i czwarty to porażka
-Heroes - pierwszy sezon zajeb*sty (ten klimat, te komiksy) jak dla mnie na pierwszym moglby sie zakonczyc, nie wiem czemu ale drugego wogole nie pamietam a trzeci i czwarty to dno przez ktore sie nie przebilem do konca
-Chuck - tutaj bardziej zabawnie i na luzie, bardzo dobry przez polowe calego serialu ale wraz polowa trzeciego sezonu bardzo spadal
-Once Upon a Time - (w tym momencie ogladam) podoba mi się przedstawienie postaci w retrospekcji która przypominą tą z LOST ;)
-Smallville - pol serialu ok, drugie pol to do tej pory sie zastanawiam jak dotego doszlo ze ogladalem do konca :P
ANIMOWANE:
-Death Note - ktoś już wcześniej wspomiał że po pewnym wydarzeniu zesłabł
-Galactik Football - nie wiem co napisać po prostu bardzo mi się spodobał
-Spider-Man(1994-1998) - kreskówka mojego dzieciństwa którą sobie nie dawno odświeżyłem
seriale które dawno oglądałem w tele wizji i ich dobrze nie pamietam ale wiem ze mi sie wtedy bardzo podobaly:
-Alias
-Charmed
-Friends