PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=122684}

4400

The 4400
2004 - 2007
6,9 15 tys. ocen
6,9 10 1 15090
4,5 2 krytyków
4400
powrót do forum serialu 4400

Wlasnie zaczynam ogladac drugi odcinek :) Wie ktos moze ile okolo bedzie odcinkow? i w jakich dniach? tez po dwa zawsze beda?

Allesa

no tvp1 wyemituje 2 sezony, w sumie 19 odcinków (jest jeszcze trzeci z 13 odcinkami) no i beda leciec jak dziś, po 2

oliina

My z kumplem tez wlasnie obejrzelismy. Zupelnie przez przypadek. Bardzo fajnie sie zapowiada... Amerykanie wogole maja zajeb**** seriale.

Beda tylko w czwartki??

MahomeD34

no przecież napisałam że jak dziś..
tylko czwartek jakbyście dalej nie zajarzyli

Allesa

hmm, a mnie sie bardzo spodobala muzyka, moze ktos wie skad mozna sciagnac? interesuje mnie wykonawca i tytul utworu, ktory sie dwa razy przewinal w trakcie ;)

ocenił(a) serial na 8
magda_piet

Serial świetnie sie zapowiada:) mam nadzieje, że nastepne odcinki bedą niezgorsze. No a pozatym też prosiłbym o nazwe piosenki z tegoż serialu.

pawel_789

Ivy - Worry about you (to ta z motywem bye bye, baby).

magda_piet

super film, ta sama muzyka była w filmie Kingdom Hospital, (jeszcze leprzy niż ten) wystarczy że poszukasz Kingdom Hospital theme, a napewno to bedzie to...

ocenił(a) serial na 7
Allesa

Tez obejrzalem wlasnie na tvp1 2 odcinki.Fajny ten serial.Lost nudził...:/...a to świetnie się zapowiada.Ale ta dziewczynka...jest najlepsza.

"Żeby nie zmokły"...."Nie zmokły?"

"...Nie martwcie się.....tam jest ładnie.Tam będziecie leżeć"

Ja pierdziele te sceny wimiatają.

mati_34

podobne ma teksty jak ten dzieciak z 6 zmysłu, I see dead people ;-) tylko tam był dobry klimat przy tej kwestii. Kultowe powiedzenie

mati_34

Maia jest świetna :)
a piosenka tytułowa to
Amanda Abizaid - A Place In Time
niesttey jest bardzo krótka, praktycznia calusienką słyszymy w intro serialu ;]

ocenił(a) serial na 10
Allesa

Mi się strasznie spodobał ^.^ czekam na kolejne odcinki ^^

ocenił(a) serial na 4
Trisha_2

A ja powiem szczerze, ze sie wynudzilem na pilocie i potem nie mialem ochoty na dalsze ogladanie. Obejrzalem 1x3, bo nie mialem kompletnie nic do ogladania. Pozniej jak obejrzalem 1x4, to 1x5 obejrzalem zaraz nastepnego dnia. A 1x5 skonczyl sie, ze olala!!

Mowie wam: mnie znudzil pierwszy odc, a wam sie podobal, to jak mi sie podobal odc 1x4 i 1x5, to wy je wrecz pokochacie ;]

Misiek_5

A więc tak - zdania jak widać są podzielone. Ja niestety (niestety !!!) oglądłem wszystkie 3 sezony. Dlaczego niestety? Ponieważ ten cholerny serial rozkręca się coraz bardziej z odcinka na odcinek - widać do od dwóch ostatnich odcinków 1 sezonu.
Jak jedna sprawa się wyjaśni - to powstaje następna niezgodność. To dobre rozwiązanie bo ja np. nie lubię jak przez 30 odcinków ciągnie się jeden problem którego rozwiązanie opiera się tylko na domysłach. Po pewnym czasie staje się to męczące.

Uważajcie bo jest naprawde kilka niesamowicie ciekawych wątków w dalszej części serialu:
- dziecko które urodzin Lilly,
- Shawn i Kyle
- Mia da nieraz popalić :)
- Pojawią się nowe postacie które zburzą cały porządek w serialu i wprowadzą niesamowite zamieszanie,
- Co to jest promicyna?

Naprawde polecam - LOST już się znudził - ile można mieszkać na wyspie i przez 4 sezony nie dowiedzieć się co sie tam dzieje? Miałem już tego dośc...

marcin_112

A gdzie widziałeś serial 4400? Na jakims zagraniczynym Kanale? czy sciągles z neta?

Grisza_4

z neta - pierwszy sezon mam na DVD - ale nie wytrzymalem zeby czekać i ściągłem.

ocenił(a) serial na 10
marcin_112

Bardzo fajny - ale od Lost'a nie lepszy.
Pozdrawiam.

marcin_112

ja mam wielką nadzieję że się rozkręci bo te dwa pierwsze odcinki nieco jednak przynudzały

Piotr_Nowy_Sacz

Jesten fanką "Lostów" ale ten serial też zapowiada się super i pewnie teraz będę lubieć je oba.
Wciągnie mnie chyba.

pozdrawiam

Rainbow_2

taa zapowiada sie calkiem fajnie ^^ racja, ze Lost juz zaczyna nudzic, dokladnie ile mozna siedziec na wyspie i niczego sie nie dowiedziec, chociaz sam pomysl jest co najmniej ciekawy i trzyma w napieciu, dzieki za tytuly piosenek ;)

magda_piet

wlasnie o 'worry about you' mi chodzilo!!! xDDD xDDD

magda_piet

moim zdaniem Zagubieni lepsi.a najlepsza jest dziewczynka. a poza tym mi się wydaje, żeich wszyscy pozapładniali kosmici, ale tylko ta blondynka poszła do lekarza i sie dowiedziała.

Esmolinka

moze lepiej nie mysl tyle.. ogladnij najpierw zanim zaczniesz komentowac..
Ja wlasnie skonczylem ogladac 2-gi sezon, 3-ci wlasnie mi sie sciaga.. Powiem, ze to wyjatkowo swietny serial - imo (i jest to moje zdanie) Lost sux.. A ten serial?? Z kazdym odcinkiem coraz lepsze walki sie pojawiaja.. A ostatni odcinek z 2-giego sezonu wymiotl kosmicznie.. :O

Btw. Ktos tam pisal jakies suchary o dziurawym scenariuszu - bullshit.. Po 1. co w tym dziwnego, ze sie dziwi?? Ma prawo, w koncu dla kazdego 4400 dzien porwania byl dniem wczorajszym.. Dodatkowo nie wiedzieli co sie dzieje.. Niektorych nie bylo 50 lat, innych 10 i co?? - takie to normalne, ze Lily jest w ciazy?? :| I nie wiem jakie tu sa niekonsekwencje.. Ale coz niektorzy ogladneli 1 odcinek i nie zrozumieli nawet tego wiec czego sie spodziewac.. -_-' Naprawde radze ogladnac co najmniej pierwszy sezon a to tylko 6 (5, w tym jeden x2) i sporo sie wyjasni - a raczej bardziej zagmatwa.. :D

Allesa

To ma być dobry film ???
Przytocze jeden przyklad olbrzymiej niekonsekwencji.
Ta blondyka co o jest w ciąży, nie wie z kim. Mowi swojemu mężowy ze to musi być jego dziecko. Miał chlop racje ze nie uwierzył, przeciez tak na dobra sprawe nie było jej 12 lat.
Pozniej rozmowa z czarkurym bohaterem. Jak sie dowiaduje od niej ze jest w ciazy i tak naprawde nie wie z kim, bo z nimkim nie byla bezposrednio przed zaginieciem. Reakcja czrnoskurego jest taka. "TO NIE MOZLIWE" . Fuck a co jest w ich przypadku mozliwe? Przeciez nie pamiataja co sie z nimi dzialo przez osatatnie kilka, kilkanascie, kilakadziesiat lat, wiec z skat to zdziwienie. W tym czasie przeciez mogli z nimi robic co chcieli,mogli rowniez wspolzyc z blondynka tysiace razy.
Podsumowujuac. Zachwioana jest hierarchia stanu swiadomosci. To co tak naprawde powinno ich dziwic wcale ich nie dziwi, a dziwia ich oczywiste sprawy. Jak dla mnie niedopuszalna jest taka niekonsekwencja, gdyz tego typu filmy budują swoją atmosferę poprzez takich szczegółach.

Grisza_4

Serial poprostu bompKa, brak mi słów. Po obejrzeniu pierwszych dwóch byłam pod takim wrażeniem że czekałam jeszcze 10 min żeby zobaczyć czy czasem nie zacznie sie nastepna część-niestety. No ale nic, film rewelacja, ale nic nigdy nie wiadomo.Mam nadzieje zę nie będzie jak LOST,ponieważ on na samym początku też był zaje***** a potem z każdym odcinkiem stawał się coraz nudniejszy. Dziewczynka jest najleprza,wogóle wszyscy są the best. Czekam na nowe odcinki.Polecam i pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
Allesa

Najlepsze jest w tym serialu że ładnie wkomponowywują efekty i gre aktorską. Budżet mieli napewno mniejszy (przynajmniej na początku) niż BSG, a film dużo lepszy. Jak powiedział Bill Campbell "to serial s-f z sercem i duszą" -ale jego zobaczymy później.

Andrzej86

Budżet to pikuś, najwaznieszy jest pomysł i secenariusz. A z tak dziurawym scenariuszem nie mozna stworzyć dobrego filmu.

ocenił(a) serial na 8
Allesa

Serial jest faktycznie bardzo dobry. Ale jak ktoś już pisał z pierwszego sezonu najlepsze są trzy ostatnie odcinki - 3,4 i 5. Z drugiego również są ostatnie najlepsze, ale przy drugim środkowe są w moim przekonaniu słabsze. Mimo to warto go oglądać, ja się wkrótce zabieram za trzeci sezon :D
Pozdraiwam

Allesa

Serial zapowiada się bardzo ciekawie,zapraszam na nowe i pierwsze polskie forum o serialu www.the4400forum.yoyo.pl

Allesa

jak na razie bardzo fajny, wciągający serial

ocenił(a) serial na 10
just_chili____

Zapowiada się ciekawie. trzeba się rozejrzeć za kolejnymi sezonami :)

Czokolino

jestem w 3 sezonie. jest dobry, ale do losta traci niema masz na jaką kolwiek konurecje między nimi... za dużych tych nadprzyrodzonych mocy.

ocenił(a) serial na 10
just_chili____

Zapowiada się ciekawie. trzeba się rozejrzeć za kolejnymi sezonami :)

Czokolino

ok, ok wszyscy mowia ze to swietny serial-OK-tez tak uwazam. dlatego zazdroszce tym co obejrzeli trzecia serie. i tu pojawia sie moje pytanie czy ktos mógły powiedziec mi SKĄD ma te trzecia serie??? błagaaaaaaaaaaaaam!!!!!!!!!!!!!

anula__1994

ehh.. czasem szkoda, ze dzieci biora sie za pisanie na forach.. :<

jakbys troche poczytal to bys wiedzial, ze 3-ci sezon jeszcze nawet nie ruszyl.. ~o_O

ocenił(a) serial na 8
guldurek

A to dziwne, bo ja już 5 odcinków trzeciego sezonu widziałem o_O
Radzę raczej Tobie trochę poczytać :]

Stuntman_Mike

hmm.. popierniczylo mi sie z IV sezonem.. moj blad..
ostatnio ogladam PB, DH i inne i kazdy jest na innym sezonie wiec juz mi sie miesza.. :]

Ale jakby sie umialo wpisac na pewnych stronach "The 4400 se03" to by sie mialo.. :>

guldurek

ja nie wiem w końcu jak jest z tym serialem. Raz jest fajny, a nieraz sceny są jakby pocięte i przelatują z taką szybkością a'la "w poprzednim odcinku"!. Przyznaję, że nie oglądałam wszystkich odcinków ale czasem się trochę gubię w tym wszystkim!

Mims

według mnie serial zawsze super ale czasami mnie zadziwia...

P.S. To jak z tymi odcinkami?

anula__1994

w tej chwili (w sumie juz os dluzszego czasu bo jak tylko the 4400 pojawilo sie u nas w TV sciagnalem wszystie 3 sezony i ogladnalem w kilka dni.. ;))

Na razie sa sezony I, II i III, IV ma wystartowac jakos w wakacje - ale nie pamietam dokladnie..