PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=122684}

4400

The 4400
2004 - 2007
6,9 15 tys. ocen
6,9 10 1 15090
4,5 2 krytyków
4400
powrót do forum serialu 4400

Nie moge się oprzeć wrażeniu że serial The 4400 jest tak jakby wersją alternatywną dla serialu Taken. Tam też wydarzenia zaczeły się mniej wiecej w tym czasie kiedy tutaj pierwsze porwania. Film utrzymany w podobnym klimacie do tego ten sam aktor tam i tutaj gra śledczego. Ciekawy jestem czy wzrorowali sie na Takenie albo chociaż czerpali z niego inspiracje.

Mimo wszystko serial dobry. TVP naprawde zaskoczyła mnie że po LOST-cie odważyli się wykupić coś porządnego. Widać ostro walczą z konkurencją TVN-u i Polsatu bo z roku na rok tracą udziały w widowni.

Nie wiecie czy TVP wykupiło tylko pierwszy sezon który ma niestety tylko 6 odcinków czy może 2 kolejne. I czy w przypadku wykupienia kolejnych to puszą je odrazu po zakończeniu 1 sezonu czyli za 3 tygodnie czy puszą francuskie pseudo-super-serialo-produkcje ?

Oczywiście nie mogę do końca pochwalić TVP. Jak to w ich kaczo-cenzuralnym zwyczaju bywa postarali się nie obrażać uczyć plażowiczek i zdanie you bitch przetłumaczyli dowalić ci (czy jakoś tak).

Nie zmienia to faktu że serial jest naprawde dobry i będe go ogladał co czwartek. Co do Takena to jest on troche bardziej zagmatwany niż 4400 ale też polecam go wszystkim którym spodobał się dzisiejszy.

Naprawde dobry serial. Polecam Tomasz Baczek.

Tomasz_Baczek

tvp1 wyemituje 2 sezony naraz, w sumie 19 odcinków (jest jeszcze trzeci z 13 odcinkami ale póki co nie wiadomo nic o nim w tvp)

oliina

Heh, szkoda że nie przełożą na normalną porę emisji BSG...

Tomasz_Baczek

Kolejna postać która kojarzy mi się z Takenem - mała, przemądrzała, wszystkowiedząca dziewczynka.

Szukam kolejnych podobieństw, wrzucajcie swoje.