PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479108}

90210

2008 - 2013
7,0 40 tys. ocen
7,0 10 1 40103
5,0 4 krytyków
90210
powrót do forum serialu 90210

czy wie ktoś kiedy będzie 16 odcinek z napisami PL często ściągam z chomika a tu nic ...

zzuziaaa

na napisy pewnie jeszcze trochę trzeba będzie poczekać, na napisy24 jest dopiero 25%, a zawsze ściagasz z jakiego chomika?

lonelygirl19

ojoj czemu tak to długo trwa ... :)
Z jakiego ... nie mam konkretnego tzl.

ocenił(a) serial na 10
zzuziaaa

wiadomo kiedy będą napisy?;>

angeldark

Ma ktos moze chociaz napisy ENG?:)

ocenił(a) serial na 10
inasequible

http://www.addic7ed.com/serie/90210/4/16/No_Good_Deed
tu są angielskie napisy. ;)

ocenił(a) serial na 10
michalbk

jeszcze nigdy tak późno nie było polskich chyba.

ocenił(a) serial na 10
angeldark

czy ten koleś na deskorolce to był ten cały Raj(mąż IVI) czy koles jest po prostu bardzo podobny...?

shiva89

i co już coś wiadomo z napisami .. :)

ocenił(a) serial na 10
zzuziaaa

dalej nie ma nigdzie.;(

michalbk

Dzięki :)

ocenił(a) serial na 10
inasequible

jaka ja niecierpliwa . co chwile zaglądam na n24 czy przypadkiem już nie ma .

ocenił(a) serial na 10
angeldark

czekamy ,czekamy:)

ocenił(a) serial na 10
ewela_129

Wiecie czy są już na napiprojekt?

ocenił(a) serial na 10
ewsa13

nie ma jeszcze na napi jak teraz sprawdzałam..

ocenił(a) serial na 9
sylvi87

zostało 50% do końca. Kurde no, dawno zawsze było szybko. A teraz minęło tydzień i nic. ;/

ocenił(a) serial na 10
Bronkar

strasznie dlugo im to idzie.. :/
kiedyś pamiętam napisy były nastepnego dnia... teraz - szkoda gadac.

zzuziaaa

Napisy podobno są już prawie skończone. A idzie to długo, bo jeden tłumacz jest tylko.

ocenił(a) serial na 10
ekoderka

Hej, są już gdzieś te napisy ?? Szukałam na napisy24 i na napi

użytkownik usunięty
ekoderka

no to skoro ten jeden tłumacz ma tyle roboty, to nie lepiej załatwić mu pomocnika? :|

ocenił(a) serial na 10

Już są na napisy24. :)

To może sama byś zaoferowała pomoc i pomogła? A nie siedzisz na dupsku, czekasz, aż ktoś przetłumaczy i jeszcze narzekasz. Jeśli nigdy nie przetłumaczyłaś choćby linijki napisów, to się nie odzywaj, bo to naprawdę wkurzająca i męcząca robota.

ekoderka

Polać jej (ekoderka)! ;))

Może więcej wdzięczności dla osób, które poświęcają swój wolny czas (ZA DARMO) i tłumaczą Wam te napisy.. obojętnie jak długo to trwa. Jak trochę to nie poczekacie to chyba nic się nie stanie ... A jak komuś to nie pasuje to zawsze może sam poświęcić trochę czasu i przetłumaczyć (nawet ze słownikiem w jednej ręce oO).

inasequible

popieram, sama tłumaczę napisy, więc wiem, że to nie jest ani najłatwiejsza, ani najprzyjemniejsza rzecz, a zbiera sporo prywatnego czasu. ;) więc zamiast narzekać, z czym spotykam się coraz częściej na forum prawie każdego serialu, polecam nauczyć się cierpliwości albo po prostu oglądać bez napisów lub z napisami angielskimi, tłumacząc sobie samemu, skoro tacy niecierpliwi jesteście. też bym chciała oglądać 9o21o czy inne Plotkary od razu po premierze z napisami, ale jak ich nie ma parę dni to albo czekam, albo oglądam bez i ew. potem z napisami dla lepszego zrozumienia.

użytkownik usunięty
yootsuu

Rozumiem i doceniam to, dziękuję za tłumaczenie. Chętnie bym pomogła, ale mój angielski nie jest na tak zaawansowanym stopniu, abym mogła przetłumaczyć całe 40pare minut filmu.
Poza tym nie siedzę na 'dupsku', i nie narzekam, zaproponowałam tylko może pomoc dla tłumacza, co w tym złego?

bo tak to 'zabrzmiało', że tak powiem :P mało kto lubi takie dopominanie się i komentarze, jak w tym temacie - że wolno idzie, że kiedyś napisy były na następny dzień, itp. to raczej nie zachęca tłumacza do szybszej pracy :)

wiesz, angielski nie musi być na zaawansowanym stopniu, chociaż kiedyś też tak myślałam. ;) język w serialach w stylu 9o21o nie jest przepełniony wieloma idiomami czy nazwami własnymi, polecam kiedyś spróbować na próbę ściągnąć napisy angielskie i zobaczyć, że to nie jest skomplikowany język :)

Przepraszam Cię, jeśli za bardzo wyskoczyłam. Ale jestem bardzo, ale to bardzo przewrażliwiona na jakiekolwiek dziwne uwagi na temat napisów. Bo Twoje pytanie "zabrzmiało" trochę tak, że masz pretensje, że nikt nie raczył pomóc temu jednemu tłumaczowi. Ale jak już wytłumaczyłaś, nie o to Ci chodziło.

A co angielskiego. Wcale nie musi być na zaawansowanym poziomie, by tłumaczyć napisy. Tłumaczyłam trochę napisów 90210 (z 10%) tak dla siebie. Nie było tak źle, a wcale nie jestem jakaś wybitna z angielskiego. W 90210 posługują się na prawdę bardzo prostym angielskim. ;)

ekoderka

Zgadzam się w 100% . Ostatnio sama zabrałam się za tłumaczenie i okazało się, że to bardzo czasochłonne zadanie i podziwiam osoby, które poświęcają swój czas żeby pomóc innym:)
a co do angielskiego, to rzeczywiście nie jest taki trudny, polecam spróbować, nie trzeba od razu tłumaczyć całych 40 min, wystarczy nawet troche, jeśli ktoś ma dużo wolnego czasu to można go całkiem sympatycznie wykorzystać:)

lonelygirl19

Ja przetłumaczyłam ok. 4 minut - ok. 100 linijek, ale to było jakoś późno w nocy, nudziło mi się (xD) i w którymś momencie, nie mogłam dobrze dobrać słów po polsku, wkurzyłam się i zostawiłam. xD

ocenił(a) serial na 10
ekoderka

Moge wam polecić fajna strone na której są wszyskie odcinki 90210 z naipsami <3 Ta strona to : www.anyfiles.pl

oliwiap123

No tak, ale tak czy siak najpierw ktoś te napisy musi przetłumaczyć z angielskiego. Przecież polskie napisy nie biorą się z powietrza.

ocenił(a) serial na 10
ekoderka

No tak ale jak poczekasz kilka dni dłużej to nic ci się nie stanie:)

oliwiap123

No tak, ale ja nic nie mówiłam, że czekanie na napisy mi przeszkadza, wręcz przeciwnie. Chodziło mi bowiem o to, że my (ja i powyższe użytkowniczki) rozmawiałyśmy o zupełnie czymś innym. Nie potrzebowałyśmy strony z serialami z napisami. Po prostu rozmawiałyśmy o tłumaczeniu ich. A Ty nagle wyjeżdżasz z tą stroną i mówisz, że można tam obejrzeć z napisami bez problemu. A ja stwierdziłam, że by tam pojawił się odcinek z NAPISAMI, ktoś wcześniej musi te napisy przetłumaczyć.

Następnym razem jak nie przeczytasz całej dyskusji, to się nie włączaj, bo nie wiesz o co chodzi. Rozmawiałyśmy zupełnie o czymś innym, a Ty nagle wyskakujesz z jakąś stroną i uważasz, że nam pomogłaś, co jest nieprawdą.