PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479108}

90210

2008 - 2013
7,0 40 tys. ocen
7,0 10 1 40104
5,0 4 krytyków
90210
powrót do forum serialu 90210

Właśnie obejrzałam owy 20 odcinek i powiem, że jestem POZYTYWNIE zaskoczona. Wątpiłam w producentów tego serialu i myślałam, że przez wszystkie 4 sezony będziemy oglądać ciągłe zdrady, kłamstwa itd, itd. A tu się okazuje, że można poświęcić 40 min na wzruszający i refleksyjny odcinek. Nie wiem, co Wy sądzicie o tym odcinku, zapraszam do wygłoszenia swoich przemyśleń ;D
POZDRÓWKO DLA WSZYSTKICH FANÓW SERIALU :***

ocenił(a) serial na 8
Sunner

hm 20 odcinek ma swoja premiere w stanach za 3 dni to gdzie go widzialas?

ocenił(a) serial na 8
ania_dzi

Sunner zapewne chodziło o 19 odcinek. Podzielam twoją opinię,że był wzruszający. Jak zwykle poplakałam się jak bóbr,bo wydawało się to takie...prawdziwe.Strasznie mi szkoda Ivy. :( Biedna próbowała poradzić sobie jakoś w życiu i zapomnieć o Raju tylko po to,aby później dowiedzieć się czegoś takiego.

DeeDee_Spencer

Ja troszke z innej beczki bo nie chce zakladac nowego tematu. jest mozliwosc obejrzenia gdzies 19 odcinka z napisami?minelo juz tyle czasu od premiery a napisow nigdzie nie moge znalezc,a niestety nie znam tak dobrze angielskiego zeby ogladac bez napisow...

ocenił(a) serial na 8
smila

jeszcze nie ma napisow- wlasnie chyba z 90210 trzeba najdluzej czekac na napisy ;/

ania_dzi

Przepraszam za tą pomyłkę ;/
Oczywiście chodziło o 19 odcinek ;D
Po prostu jestem już myślami w 20 odcinku :P

ocenił(a) serial na 8
Sunner

spoko kazdemu moze sie pomylic ;)

ocenił(a) serial na 9
ania_dzi

a tak z innej beczki trochę, to kojarzycie wieczór panieński Ivy? ten striptizer co przyszedł, to przecież Austin

ocenił(a) serial na 5
ladyyS

Dokładnie :D Ale wpadka.

avril729

Uśmiałam się jak obejrzałam odcinek raz jeszcze. Jestem Terry XD

ocenił(a) serial na 9
F_A_N_T_A_Z_J_A

no ja właśnie dziś na foxlife oglądałam jednym okiem i poznałam od razu po głosie :D

Sunner

Zdecydowanie najlepszy odcinek 90210. Chociaż na co dzień bohaterowie zachowują się jak płytcy ludzie w tym odcinku pokazali klasę.

Przede wszystkim Ivi i Raj. Płakałam jak głupia :(

Naomi i Jen - jak zwykle świetne. Zaskoczyła mnie sytuacja z Annie i Calebem - księdzem!
Minusem jest jak dla mnie swatanie Liama i Silver. Aż się oglądać odechciewa..

lonelygirl19

Podpisuję się pod pierwszym postem. Wyjątkowo wyszedł im nawet ten motyw z mówieniem prawdy, było wzruszająco i ciekawie.

Liama nie chcę widzieć z Silver. Co, następna ma być Ad? Niedługo skończą mu się dziewczyny z paczki i przerzuci się na chłopaków (hm), Oczywiście, że wyjdzie na jaw sprawa z Vanessą, ale S. nie musi go pocieszać (chociaż chłopak bardzo szybko się pociesza i zakochuje).

I oby nie było romansu z księdzem.

smila - na chomiczku znajdziesz odcinek z wgranymi napisami. Zajrzyj do Morrrgana.

ocenił(a) serial na 8
lonelygirl19

Najbardziej podobał mi się wątek Ivy i Raja. a w ogóle Ivy to chyba ostatnia osoba, która nie zaliczyła jeszcze wszystkich kumpli...

Sunner

czy ktoś wie jaki tytuł ma piosenka z końca odcinka?

Sunner

Mała dygresja żeby nie zakładać nowego temtu: czy tylko mi się wydaje czy Adriana (a raczej aktorka która ją gra) STRASZNIE przytyła?! zawsze była szczupła a teraz nie dość że cyc ma większy od głowy to jeszcze naprawdę pokaźne ramiona. Moja uwaga nie ma na celu obrażania jej, po prostu dość mocno rzuciło mi się to w oczy w tym sezonie.

jgfgh

też zauważyłam . podobnie było z Annie w 3 sezonie, może nie rzucało się to tak w oczy ale dało się zauważyć .

ocenił(a) serial na 7
jgfgh

tak bardzo tez wlasnie sie nad tym zastanawialam i nie bylam pewna bo ogolnie to zakrywają, ale ogolnie Adriana zawsze miała kształty w porównaniu do reszty aktorek ktore były bardzo chude, ale teraz rzeczywiscie widać ze przytyła dużo.

ocenił(a) serial na 8
Sunner

Odcinek był rzeczywiście jednym z lepszych i choć nie mam w zwyczaju płakac na filmach, przy scenie Ivy i Raj popłakałam się jak bóbr. Oni byli chyba najbardziej emocjonującą i prawdziwa para w całym 90210, szkoda ze to się już na prawdę skończyło... Co do pozostałych, jak dla mnie pobocznych wątków w tym odcinku to kłótnia Naomi i Jen oraz to jak się pogodziły na końcu, było naprawdę dobre, mam nadzieje ze Liam w końcu, pomimo swojej "ślepoty" zauważy, że V to wredna, bezuczuciowa kobieta, która tak naprawde wszystkimi manipuluje wykorzystując każdą sytuację jaka się jej trafi wrrrr, nie cierpie jej ;) Chciałabym żeby wrócili Lannie, oni naprawdę pasują do siebie!
Ps. to chyba jeden z lepszych odcinków serialu ;)

Motylek_1990

Odcinek najbardziej wzruszający. Nie będę się powtarzać. Osobiście śmiać mi się chciało jak Vanessa powiedziała Silver, że jest specjalistką w rozbijaniu związków. We wcześniejszych odcinkach dogadywała Ade, że jest szalona. Liam nieźle obgaduję swoich przyjaciół skoro ta wszystko o nich wie. Denerwowała mnie obecność Diego w szpitalu. Nie pasował mi on tam wcale.

ocenił(a) serial na 10
F_A_N_T_A_Z_J_A

Mnie również zdenerwowała obecność Diega w szpitalu ...

A co do Adriany faktycznie przytyła , też rzuciło mi się to w oczy :)

ocenił(a) serial na 9
F_A_N_T_A_Z_J_A

Ja zresztą też popłakałam, ten odcinek jest budzącym emocji. Nie potrzebne uśmiercili Raja, dla mnie jego postać jest dobra i oczywiście jest przystojny aktor.

Silver+Liam= powoli zbliżają się do siebie, ale udają się że są przyjaciółmi
Jen+Naomi=wiedziałam, że Jen nie ukradła jej chłopaka. Po prostu jest szaloną siostrą
Ade+Dixon=jak mógł okłamać i zachować tajemnicę przed dziewczyną o kontrakcie, przecież Ade zrozumie i nie będzie zła na niego.
Caleb+Anne=łoooł ... ciekawe, czy Anne będzie dalej przyjaźnić z księdzem, ludziska zgadnijcie się kto to za aktor który gra postać księdza Caleba .... ROBERT HOFFMAN :D (Step Up 2)
Ivy+Raj=Ivy ma rację, on nie powinien ją kłamać i zerwać z nią. Ale już wiemy, że ją kocha i nie chce, żeby się martwiła i patrzyła na niego jak umiera. Moja ulubiona idealna para!
Vanessa+Silver=wkrótce Van będzie spróbowała mścić Silver

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
malwina_kocaj

To będzie w 20 odcinku i jeszcze będzie pogrzeb Raja...:(

malwina_kocaj

chyba powinnaś na początku napisać, ze to spojlery.

Sunner

Wzruszył mnie wątek Ivy. Między Silver i Liamem widać,ze iskrzy.Całkiem interesujący odcinek

ocenił(a) serial na 10
domi147

Ale pogrzeb Raja... ale Annie oi Naoomi sie przejely tak jakby to umarł np. pies, wiem ze to brutalne ale tak sie zachowaly. A nie człowiek, nie młody chlopak, nie przyjaciel, tylko zwierzaczek. ;]

Sunner

Kurcze, wątek Ivy i Raja to był najlepszy motyw w tym serialu! Tylko że trochę ta śmierć Raja naciągana była...Wytłumaczcie mi - koleś z 4. stadium białaczki, a wygląda całkiem zdrowo? Ludzie, którzy przechodzą tą straszną chorobę na pewno nie wyglądają tak dobrze jak on. Co to była w ogóle za odmiana białaczki? A czy po chemioterapii (3 sezon) nie powinny mu wypadać włosy? Dziwne to wszystko, nie rozumiem tego i nie rozumiem jak Ivy mogła się tak szybko rzucić w ramiona innego (po tym jak Raj w odcinku z świętem dziękczynienia powiedział jej, że nie będą razem).

ocenił(a) serial na 9
marlena_lug

to że miał 4 stopień bialaczki to nie znaczy, że musiał wyglądać źle. I nie każdemu muszą wypadać włosy po chemioterapii jest to kwestia indywidualna:)

biedronka666

No wiem, ale bez przesady - jeszcze na początku 4 sezonu przed terapią było widać po nim, że to chory człowiek, a w tym odcinku wcale nie wyglądał na kogoś, kogo trzeba odesłać do hospicjum. Ach, ci Amerykanie...