PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479108}

90210

2008 - 2013
7,0 40 tys. ocen
7,0 10 1 40121
5,0 4 krytyków
90210
powrót do forum serialu 90210

Jak wrażenia po finale? Szczerze, to 40 minut tak syzbko mi zleciało. Trochę się zawiodłam nad koncówką. Myslałam, że bedzie więcej akcji. Szokująca była troche scena koncowa z Naomi. A i niespodziwałam się że Mr M jest ojcem dizecko psychicznej Jen. Jesli dojdzie do Lannie w 3 sezonie, to całkiem fajnie. Pasują do siebie. A Jasper? Jeju.. wkurza mnie! Znając życie, to za pobicie Liam będzie miec kłopoty. A i na koniec dodam, że cieszę się bardzo, że Navid i Ade sie znowu zeszli oraz Silver i Teddy:D!

A wam jak się podobał finał?

gr8l

A jak ktos jeszcze nie oglądał to daodaje link

http://www.megavideo.com/?v=XUQJU8DF

ocenił(a) serial na 6
gr8l

Mój angielski troche szwankuję więc poczekam na jakieś napiski lub coś ;d

stelinaa_a

Mogę Ci prztłumaczyć;). Ale dopiero w piątek, bo obecnie nie mam czasu.

Ogólnie, to Ade i Navid znowu wrócą do siebie i Teddy wraz Silver. Ivy i Dix sie pogodzą, lecz mama Dixona nie bedzie jednak chciało go puscic do Australii. Ten postanowia "uciec". Albo raczej wychodzi z domu z torbą. Liam i Annie zamiast na uroczystosc szkolną wybiorą się na LIama łódkę. W tym czasie Jassper ich opserwuje. Annie będzie chciała powiedzieć rodzicom co wydarzyło się w jej "czarne przeszłosci". Po odprowadzeniu Annie, Liam widzi, że jego łódź się pali, zauważa też Jassper, który jest sprawcą pożaru. Rzuca się na chłopaka o kulach i zaczne go bić po twarzy. Naomi auto nie chciało zapalić, wiec zauważyła swiatła w szkole. Okazuje sie, że t nauczyciel (ten którego oskarżyła o "propozycje sexu z nim"...). TRoche rozmawiają, a później dochodzi do pocałunku. Naomi nauczyciel chwyta ją i mówi, że i tak jej nikt nie uwierzy (co zajdzie).

Nie chce wiecej pisac, żeby wam nie zniszczyć niespodzianki

gr8l

"Nie chce wiecej pisac, żeby wam nie zniszczyć niespodzianki"
Na szczescie juz obejrzalam odcinek. W Twoim opisie jest wszystko co było w odcinku :P

stelinaa_a

Napisy są tutaj -> http://www.opensubtitles.org/pl/subtitles/3679507/90210-pl

użytkownik usunięty
gr8l

Liam i Annie? NIGDY. masakra. nie, nie, nie. ta dziewucha jest okropna.
niech ją do więzienia wtrącą i po sprawie, o. albo niech Jasper ją zabije z
miłości. co do Liama, cóż, zachował się po męsku. ^^
co do Naomi... eh... ; / masakra... mam nadzieję, że jednak jej nie zgwałci
:(

Tez się cieszę, że Ade i Navid są razem :) Dziś w ogole akcja szybko się potoczyła, mianowicie Ivi i Dixon oraz Silver i Teddy w ciągu jednego odcinka zdążyli ze sobą zerwać i znowu do sibie wrócić :D Ciekawe co Mr. Matthews ? Jechał palącym się samochodem..:D I strasznie podobała mi się czerwona kiecka Naomi :)
Aha i jak myślicie ? Dixon wyjechał do Australii ? I czy Harry i Debbie się rozwiodą ?

ocenił(a) serial na 6
gr8l

gr8l - dzięki za dobre chęci :) ale licze, że na iitv, jeszcze dzisiaj będą. Kurczę, fajnie, że Navid wróci co Ade :) a co do Debbie i Harry, to podobno ma się skończyć rozwodem lub separacją, bo ogólnie Harrego ma nie być już w 90210.. ;/ szkoda, bo ogólnie przypadł mi bardziej do gustu niż jego żonka.

ocenił(a) serial na 10
stelinaa_a

czy wg was Annie potrąciła tego faceta autem ? bo wydaje mi się , że to ona nie jest sprawcą tego, predzej stawiam na Jasspera.

ewela_129

Annie nikogo nie potraćiła w 3 sezonie się wyjasni, że to nie jej wina...

gr8l

tutaj jest 22 odcinek z napisami, jakby ktoś jeszcze nie widział ;)
http://www.videoshock.pl/content/90210-sezon-2-odcinek-22-confessions

ocenił(a) serial na 6
ffeater

szkoda ze nic co dotyczylo wypadku annie nie zostało wyjasnione, tylko tyle ze sie przyzna rodzicom

odcinek byl taki sobie
ostatnia scena z naomi- jak dla mnie nie zrobila zadnego wrazenia, tylko tyle ze sama sobie tego piwa nawazyla-moral nie trzeba bylo klamac, chociaz nic nie usprawiedliwia tego zboczonego nauczyciela, mam nadzieje ze sobie naomi poradzi i nic jej on nie zrobi

silver/teddy-zieeeeeeeeeewwwww

dixon/ivy- fajna scena w muzeum, zreszta to fajna para i na nich moge patrzec n caly czas, duzy plus u nich to to ze nigdy z nimi nie jest nudno-to dzieki ivy

navid/ade- nie przesadzalabym z ta eksytacja nad ta para, bo teraz beda miec "problemy" z javierem i takie tam czyli nuda

ogolnie najlepsze sceny byly z annie i liamem, oraz ta scena jak jasper podpalil lodz i liam sie na niego rzucil

reszta odcinka byla taka sobie

ps. zakonczenie pierwszego sezonu bardziej mi sie podobalo

ocenił(a) serial na 10
gemma_92

sądzę,że ten zbok nic nie zrobi naomi, ponieważ wystraszy go pożar spowodowany przez matthie'sa. no i 3 sezon myśle,że naomi doniese na niego i matthieu potwierdzi,że widział ich w szkole. Ogólnie spoko finał ale spodziewałam się czegoś lepszego :P
Ej, wiecie może kiedy wchodzi 3 sezon ? Pozdro.

oal

jejku te 40 min to zdecydowanie za mało na taki odcinek !
Tak to szybko zleciało;p a co do Naomi to w szoku byłam :O Szkoda mi Liama bo patrzcie ile on te łódź robił ;p
Ciekawe co z Anie, coś czuje że rodzice będą ją kryć;]
to kiedy 3 sezon ???? ;>

ocenił(a) serial na 10
iza_wojcice

3 sezon, wg. Wikipedii, ma się rozpocząć we wrześniu tego roku, a zakończyć w maju 2011 :)
Jak oglądałam ostatnie odcinki 2 sezonu, to nie mogłam się oderwać, tyle było nie wyjaśnionych spraw, ciekawych wątków, więc myślałam że jak obejrze ostatni to nie będę mogła wytrzymać bez dalszych odcinków. A tu lekkie rozczarowanie, też spodziewałam się czegoś lepszego.
A tak na prawdę to w finałowym odc. więcej spraw się dokończyło, niż pozostało niedokończonych. Spokojnie poczekam więc do września na sezon 3 :>
Cóż można rzec, hmm lekkie zdziwienie z Jasperem, bo myślałam, że już się odczepił (o ile dobrze pamiętam). Też mi było strasznie szkoda Liama. Ta łódź tyle dla niego znaczyła.. Naomi.. z jednej strony dostała nauczkę, ale ona tak na prawdę nie chciała źle... Ale może jednak do niczego nie dojdzie.
A i od tego odcinka zaczęłam się zastanawiać, czy Annie na pewno potrąciła tego faceta oO A jak myślicie, siostra naomi pozwoli Matthiewsowi "ojcować"? ^^ Chciałabym żeby tak było ale ona jest taka wredna że kto wie :/

ocenił(a) serial na 6
Miyu67

tak naprawde nikt nie widzial tego faceta na drodze wiec moze sie okazac ze to nie byl czlowiek tylko jakies zwierze, tylko co z autem Teddyego, ktore ewidentnie sie pojawilo na drodze a przeciez to on znalazl cialo tego hermana

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
friendsfan1

Moje opinie na temat bohaterów po 22 odcinku

Tak więc...

Annie: Cóż nie lubie jej od początku sezonu.Robiła z siebie sierotke Marysię,ale podobały mi się sceny z nia i Liamem ale UWAGA! podobało mi się jako przyjaciele,ja po prostu nie widze ich razem.

Liam: Hmmm....troszkę zasmuciło mnie to,że zerwał z Naomi,ale niestety po jej ostatnich wybrykach też nie widzę innej opcji.Tworzą fajną parę PRZYJACIÓŁ z Annie.Czuję,że bedzie miał kłopoty po tym pobiciu (lub moze zabiciu?)Jaspera.

Naomi: Ojj ,bidulka ona to ma życie.Siostra,chłopak,Annie,nauczyciel ,ach...Mam nadzieję,że ten kanon(nie wiem jak ona sie nazywa) jej nic nie zrobi,a ona zdąży uciec ;))

Silver: Ach,to moja ulubiona bohaterka od pierwszego odcinka,wiec nie ważne co by zrobiła i tak bym ją kochała ;))

Teddy: On i Silver tworzą bardzo sympatyczną parę i podoba mi się jak bardzo zmienił się odkąd ją poznał.

Ivy: No w końcu znalazła faceta,któremu na niej zależy.Zaczynam coraz bardziej ją lubić ;))

Dixon: Hmmm...troszkę bezbarwny był w tym odcinku.

Ade: Huraaa~!!! W końcu jest znów z Navidem.Czekałam na to przez cały sezon,a ta scena w której się godzą jest po prostu zaj.ebista ;))

Navid: To co powyżej.

Harry & Debbie:Och mam nadzieję,że oni się jeszcze pogodzą.

Ten cały kanon,czy jak on tam się nazywa: Ojjj!!!Co on zrobi(ł).Wydaję mi się,że ta cała sprawa będzie się ciągnęła przez duuuużą część 3 sezonu.

Jen: Och....brak słów.NIENAWIDZE JEJ!!!

Mr.Ryan Matthews: Hmm...mam nadzieję (myślę) że coś musiało być w tej scenie,gdy on stara się wykręcić auto i widzi Naomi w tym mieszkaniu i tego nauczyciela,który zasłania żaluzje,może sobie to przypomni w pewnym czasie i wtedy będzie....BUM!!!

ocenił(a) serial na 6
Jaaa

a co widział Ryana?? po pierwsze był pijany wiec nie bedzie dobrze pamietał wszystkich szczegolow, przez to ze byl pijany tez nie bedzie wiarygodnym swiadkiek (gdyby Namo chciała skarzyc Cannona), po drugie nawet jesli bedzie to pamietał to widzial tylko tyle ze naomi nalewała sobie kawy a Cannon zasłaniał zaluzje-z czego on moze sie wybronic bo przeciez naprawde zrobil to bo razem z naomi ogladali film

ocenił(a) serial na 10
gemma_92

Kocham 90210, ale szczerze mówiąc ten finał nie do końca spełnił moje oczekiwania... Czuję się trochę poirytowana zakończeniem. Można było już skończyć wątek tego morderstwa Annie -ciągnie się już od końca 1 sezonu. Powiedziała rodzicom, ale ani reakcji nie zobaczyliśmy - w sumie nic( dobrze że się wypłakała Liamowi). Jestem za to ciekawa jak scenarzyści planują zakończyć gwałt na Naomi. Czy ona ucieknie ? czy będzie w 3 sezonie załamana i bezbronna? Ciesze się, że dwie pary są szczęśliwe Silver& Teddy oraz Navid& Adrianna

ocenił(a) serial na 10
California_girl

No trzeba powiedzieć że finał mnie trochę zaskoczył, ale również do końca nie spełnił moich oczekiwań. Trochę się działo, ale najważniejsze rzeczy zostawili w zawieszeniu:
ten hit&run Annie- przyznanie się rodzicom i Jasper, który myślałem że zniknie z serialu. Czytałem jakieś spojlery, że ta sprawa miała się ostatecznie wyjaśnić, i to w "zaskakujący sposób". Możliwe że ten spojler przesunie się na początek nowego sezonu, zobaczymy.
końcówka mocna- podobnie jak finał 1 sezonu, również straszna rzecz się zdarzyła. Pewnie nowy sezon nie zacznie się w momencie końca poprzedniego, ale pewnikiem po wakacjach, więc jakieś 2 miesiące po wydarzeniach z 2x22. Taka "kara spotkała" Naomi, że w nast. sezonie będzie musiała się zmienić...
sprawa Ryana- odjechał palącym się wozem, miejmy nadzieje że nie wybuchł :) widział mniej więcej co się działo w szkole, ale raczej się nic nie powie- albo nie będzie pamiętał albo nie będzie się chciał przyznać że to był pod wpływem, porwał autokar i zdemolował znak.
również nie wiadomo jak to wygląda z Debbie i Harrym oraz co miało oznaczać to wymknięcie się Dicksona, czyżby uciekł do Australii?

Ale o tym wszystkim dowiemy się jesienią, pewnie akcja zacznie się po wakacjach, więc wszystko będzie pokazane z perspektywy 2 miesięcznego odstępu czasu. Mam nadzieje, że obsada nie zostanie zbytnio zdemolowana- czyli odejście Harrego, Annie za kratkami :P Liam również :) Szkoda że Kelly już nie gra, może jakoś nie jest główną bohaterką, ale w paru momentach przydała by się Silver.