PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479108}

90210

2008 - 2013
7,0 40 tys. ocen
7,0 10 1 40121
5,0 4 krytyków
90210
powrót do forum serialu 90210

Przypominam sobie serial od początku i niech ktoś mi odpowie gdzie przepadła przyjaźń Ade & Naomi ? Jak Navid i Dixon mogą być najlepszymi kumplami skoro zadają się z tymi samymi laskami ? Jaką znajomość uważacie za najbardziej trwałą i prawdziwą jak na tak naciągany serial.

F_A_N_T_A_Z_J_A

przyjaźń Naomi i Ade przepadła w tym samym momencie, gdy przepadła relacja Ade i Silver, przez durne akcje Ade... dziewczyny/kobiety są bardziej mściwe i pamiętliwe, taka prawda. konflikt dotyczył bezpośrednio ich, a nie chłopaków. poza tym, pewnie i ta przyjaźń się odbuduje. ;)

najbardziej trwała? hm, trudno powiedzieć, to taka telenowela... na pewno wszystkie męskie przyjaźnie, a także Silver i Tedd [? chyba tak miał na imię :D]. ;)

ocenił(a) serial na 7
F_A_N_T_A_Z_J_A

Przyjaźń Ade/Naomi przepadła w momencie,w którym Naomi nagle zaczęła się przyjaźnić z Silver w 2 sezonie,a zakończyła na dobre kiedy Naomi miała gdzieś,że Silver zdradzila Ade i odebrala jej chlopaka,przy czym sama mieszała Annie z błotem w 2 sezonie za rzekomą zdradę Liama z Annie,oczywiście nie sprawdziwszy tego uprzednio.

ocenił(a) serial na 5
gg_girl

Dokładnie. W 100% się zgadzam.

ocenił(a) serial na 7
F_A_N_T_A_Z_J_A

Żadna. Bardziej obłudnych postaci serialowych niż w 90210 nie widziałam.
Raz. Ade/Naomi. Zgadzam się z gg_girl. Naomi była w tej sytuacji zwyczajną hipokrytką. Zresztą ona nie wykazuje się cechami "pozytywnymi". Silver/Annie. Wspaniała przyjaźń w pierwszym sezonie, ale potem Silver zachowała się, jak idiotka. Zrobiła z Naomi świętą panienkę w drugim sezonie i odwróciła się od Annie skreślając ją w jednej chwili. A co jest w tym wszystkim najlepsze? Nawet jej nie przeprosiła.
Annie/Naomi. Definitywnie zniszczona w drugim sezonie. Nie rozumiem, jak Annie mogła jej wybaczyć, a potem jeszcze wspierać. Naomi zniszczyła jej życie, odebrała przyjaciół i rodzinę i całą sprawę chciała załatwić jednym przepraszam.

Zresztą, jak mam być szczera to i tak najbardziej rozwalił mnie związek Annie i Liama,. choć to nie przyjaźń, lecz "miłość".

ocenił(a) serial na 7
alnihan

Dokładnie każda z tych przyjaźni jest chora i w normalnym życiu dawno by się już skończyła,no bo jak można było wybaczyć Naomi zamienienie życia Annie w piekło?Nie rozumiem Annie,tak samo jak nie rozumiem Adrianny,że wybaczyła Silver odebranie Navida i innych sytuacji.Jedyne przyjaźnie fajne były w 1 sezonie,jak już wspomniana Ade/Naomi i Silver/Annie,a teraz Naomi nawet nie pamięta chyba,że istnieje ktoś taki jak Adrianna mimo,że Silver już jej wybaczyła :|

gg_girl

Zgadzam się, scenarzyści chyba sami się już pogubili i nie wiedzą jak mają wyglądać ich relacje. Chyba najlepiej poprowadzoną przyjaźnią była przyjaźń Teddiego i Silver.

alnihan

Silver nie skreśliła Annie po tym, jak ta druga rzekomo przespała się z Liamem. była scena, gdzie Annie przeprasza Silver za to, że nie odpowiedziała na żaden jej telefon w wakacje. niemniej, chore te wszystkie relacje...

ocenił(a) serial na 7
thatskinny_b

Racja,ale potem nie uwierzyła Annie jak ta jej powiedziała,że to Naomi rozesłała jej nagie zdjęcie po szkole i odcięła się od niej :)

alnihan

Mówisz że Naomi była w tej sytuacji zwykła hipokrytka a prawda jest taka ze 3/4 osób zareagowałoby tak samo jak Naomi.Naprawdę myślisz ze wyjaśniłabyś ta sytuacje?Jeżeli tak to albo jesteś głupia albo po prostu nie umiesz przewidzieć swojej reakcji.Zresztą gdyby Annie nie była tak beznadziejna przyjaciółka i nie oszukiwałaby Naomi w pierwszym sezonie na pewno Naomi zareagowałby mniej impulsywnie.Jeżeli chodzi o utratę przyjaciół to Annie sama zawiniła w momencie kiedy zadzwoniła na policje w końcu wszyscy spędzili lato w szkółce letniej a dodatkowo nie odbierała od telefonu od Silver.Dlatego nie widzę w tym aż tak wielkiej winy Naomi.

ShaneWalkingDead

PS : Naomi jest jedna z najbarwniejszych postaci i posiada cechy pozytywne tylko trzeba je jeszcze umieć dostrzec.

ocenił(a) serial na 7
ShaneWalkingDead

Chyba więc jestem głupia, bo doskonale potrafię przewidzieć swoje reakcje i wiem, że ja najpierw wolałabym wysłuchać niż z góry skreślać i kierować na gorąco emocjami, kiedy nie ma się nawet pewności.
Lubię Naomi, co nie zmienia faktu, że scenarzyści po prostu źle kierują tą postacią. Co do Annie... Dziecko, nie wiem, ale mi się wydaje, że oglądałyśmy dwa różne sezony. Przypomnij sobie końcówke pierwszego sezonu. NIKT nie stanął w obronie Annie, kiedy Naomi na nią napadła i wszyscy się od niej odwrócili. Proponuje powtórkę z początku drugiego sezonu...

alnihan

Widzisz problem polega na tym że ja dopiero kończę 2 sezon także Twoja uwaga jest nie trafiona.To raczej Tobie przydałoby się odświeżyć odcinki.Reakcji ludzkiej nie da się przewidzieć na 100% a prawda jest taka ze nigdy nie byłaś takiej sytuacji wiec możemy tylko spekulować czy naprawdę byś wysłuchała przyjaciółkę.Przyjaciółkę która ZAWIODŁA już raz Twoje ZAUFANIE.Kogo Naomi nastawiła przeciwko Annie?Dixona z którym przez cały sezon może zamieniła zdanie a który jest BRATEM Annie?Navida który nie był z nią w specjalnie zażyłych stosunkach?Adrianę?Tu mogę się zgodzić ze mogla dać się zmanipulować ale przecież ona ma swój rozum także gdyby nie chciała nie dałaby się zmanipulować.Silver która przez całe lato WYDZWANIAŁA do Annie?A może tych ludzi na imprezie którzy krzyczeli ze Annie to KABEL?Nie przypominam sobie żeby krzyczeli "Przespała się z Twoim chłopakiem to nie wybaczalne zlinczujmy ja za to".Oni po prostu dawali upust swojej złości która zaczęła się kiedy DYREKTOR WSPOMNIAŁ O IMPREZIE.Także NIKT z nich nie stanął po stronie Naomi oni po-prostu mieli okazje powiedzieć co myślą o Annie i jej rzekomym KABLOWANIU wykorzystując kłótnie miedzy nią a Naomi.A swoja droga jeżeli brat który był z nią w dość bliskich stosunkach miał WĄTPLIWOŚCI co do jej uczciwości to co dopiero roczna przyjaciółka która już RAZ się na niej ZAWIODŁA.Podsumowując :Przyjaciele nie byli źli na Annie za to co ZROBILA Naomi tylko za to ze przez NIĄ MUSIELI SPĘDZIĆ LATO W SZKOLE co było niejednokrotnie podkreślane.

ocenił(a) serial na 7
ShaneWalkingDead

Podsumowując. OBEJRZYJ JESZCZE RAZ PIERWSZY SEZON 90120, bo piszesz takie głupoty, że się tego czytać nie da.

ocenił(a) serial na 7
alnihan

A i jeszcze jedno. Slowo Naomi to świętość. Nie ważne, co zrobi i tak zostanie jej wybaczone, a robiłą rzeczy gorsze Niż Annie. Annie nie oskarżała nauczyciela o molestowanie seksualne tylko dlatego, że ten wywalił ją ze szkolnej gazety. Annie nie zarywała do chłopaka przyjaciółki, jak to Naomi zarywała to Teddego w trzecim sezonie... A to i tak zostało jej WYBACZONE.

alnihan

W tym momencie ja odnoszę się do danej sytuacji -rzekoma zdrada Annie i Liama a także do wątków które mogły wpłynąć na taka a nie inna reakcje Naomi wiec czego w mojej wypowiedzi nie rozumiesz skoro twierdzisz iż pisze bzdury?Nie twierdze że Naomi jest święta aczkolwiek przynajmniej takiej nie udaje.Jeżeli chodzi o nauczyciela mogla dalej w to brnąc w końcu "ona nie wykazuje się cechami pozytywnymi". Post wyżej napisałem Ci dokładnie w którym sezonie się znajduje więc dlaczego mi spoilerujesz??

ocenił(a) serial na 7
ShaneWalkingDead

Bo zdaje się, że inaczej do Ciebie nic nie dotrze. Jesteś tak święcie przekonany o swojej racji, że nic innego nie przyjmujesz do wiadomości...

alnihan

Nie jestem świecie przekonany o swojej racji po prostu ja w przeciwieństwie do Ciebie posługuje się argumentami i próbuje dyskutować o DANEJ SYTUACJI

ocenił(a) serial na 7
ShaneWalkingDead

Podajesz argumenty, które nie miały miejsca w serialu... Fakt, byli w letniej szkole. Ale NIKT do Annie się nie odzywał poza marnymi próbami Silver. Nawet Dixon ją olał. Piszesz, że Navid nie był z Annie blisko. Znowu błąd. Trzymał się z nią i z Dixonem od początku ich pobytu w szkole. Wszyscy się od niej odwrócili. Naomi zmieniła jej życie w piekło bez ŻADNEJ PEWNOŚCI. Adrianna była przyjaciółką Annie. To A. pomagała Adriannie po jej powrocie do szkoły. To ona się od niej odwróciła. Silver nie wspominała o tym, że dzowniła do niej całe lato tylko pare razy... Albo w ogóle nie rozumiesz tego serialu albo naginasz jego fakty do swoich argumentów, które i tak nie mają sensu.
Naomi to największa hipokrytka tego serialu. Obejrzyj trzeci sezon i zobacz jej reakcje, kieyd kolejna przyjaciółka odbiła kolejnej przyjaciółce chłopaka. Wtedy było 100 % pewności tego występku, a mimo to nikt się od nikogo nie odwrócił...

alnihan

W serialu było powiedziane ze Dixon był zły na Annie za to ze zadzwoniła na policje.Naprawdę myślisz ze Naomi była w stanie nastawić brata przeciwko siostrze?Śmiechu warte ..A pisząc o Navidzie miałem na myśli jego relacje z Naomi.Nawet jeżeli nie napisałem tego bardzo oczywiście mogłaś to wywnioskować z mojej wypowiedzi ."Kogo Naomi nastawiła przeciwko Annie?Dixona z którym przez cały sezon może zamieniła zdanie a który jest BRATEM Annie?Navida który nie był z nią w specjalnie zażyłych stosunkach?"Widocznie nie jesteś tak dokładna za jaka się uważasz.Źle postąpiła ale musisz przyznać ze miała jeden dowód ale mocny.Nie sadze żebym nagiął fakty tak naprawdę nie wiemy ile razy dzwoniła do Annie (poza tym ja w tłumaczeniu miałem napisane PRZEZ CALE LATO specjalnie to sprawdziłem) za to ty jesteś w tym mistrzynią skoro twierdzisz ze Adrianna to wszyscy.Co do Reszty tła (czyt ludzi) było pokazane za co jej (Annie) się oberwało czarno na białym.A Annie może jest święta?

ocenił(a) serial na 10
F_A_N_T_A_Z_J_A

Naomi i Ade przyjaźniły się od samego początku , natomiast to dzięki Annie Naomi i Silver się pogodziły . Kiedyś się przyjaźniły , ale powodem ich kłótni byli rodzice . Więc Annie namówiła Silver , żeby się pogodziła z Naomi i zapomniała o przeszłości . Wtedy wszystkie już były najlepszymi przyjaciółkami . Ale potem Ade zaczęła świrować i zabrała tabletki Silver , za to , że zabrała jej Navida i wszyscy się od niej odwrócili . Teraz już się pogodzili . Jest juz okey . Jakieś 3 odcinki temu Silver i Ade się pogodziły i znów są najlepszymi przyjaciółkami .

Co do Dixona i Navida . Kiedy Dixon przyjechał do Beverly nikogo nie znał . Potem zapisał się na jakieś kółko fulmowe czy coś takiego i tam poznał Navida . Od tamtego czasu zawsze trzymali się razem . ; D

Wydaje mi się , że najbardziej trwałą przyjaźnią jest przyjaźń Silver i Annie . Już w pierwszym odcinku 1 sezonu zapoznały się i polubiły . Kiedy Silver pokłóciła sie z Naomi Annie była przy niej , chodź cały czas była przyjaciółką Naomi . A kiedy Annie pokłóciła się z Naomi Silver przy niej była i pomagała jej . ; p

ocenił(a) serial na 7
blackdosia

Kiedy Silver pomagała Annie jak ta pokłóciła się z Naomi?Bo ja pamiętam,że Annie była całkowicie odizolowana od grupy i dlatego związała się z Jasperem,a Silver przy niej nie było,bo była zajęta trzymaniem się z Ade i Naomi.

ocenił(a) serial na 10
gg_girl

To już było trochę później , to znaczy trochę później jej pomagała . Bo Jen siostra Naomi , cały czas wmawiała jej , że to Annie przespała się z Liamem , a tak serio to była Jen . Silver i Ade się dowiedziały i odwróciły się od Annie . Ale potem Silver przypomniała sobie perzez co przechodziła kiedyś . Miała podobną sytuację do Annie i wspierała ją ; >

ocenił(a) serial na 7
blackdosia

Albo ja jestem jakaś tempa, bo kompletnie nie rozumiem, kiedy to niby Silver wspierała Annie albo piszesz głupoty, bez obrazy rzecz jasna. S. zauważyła A. dopiero, gdy wyszło na jaw, że to Jen spała z Liamem.

ocenił(a) serial na 10
alnihan

niee . . S. wspierała A. zanim dowiedziała się , że to Jen spała z Liamem , a nie Annie . Ale to trwało niedługo przed tym , jak Liam dowiódł , że to Jen spała z nim , a nie Annie .

ocenił(a) serial na 7
blackdosia

Dalej się będę kłócić. Silver "wspierała" Annie, kiedy Naomi rozesłała jej nagie fotki, ale gdy Annie oskrażyła o to Naomi Silver dała sobie z A. spokój. Potem odezwała się do niej DOPIERO w odcinku z zimowym balem, kiedy wiadome było już, że to Jen spała z Liamem. Przypomnij sobie sezon drugi ;)

ocenił(a) serial na 7
alnihan

Niestety było dokładnie tak jak opisała alnihan,Silver chciała wesprzeć jakoś Annie kiedy wyciekło jej nagie zdjęcie,ale kiedy ta obwiniała o to Naomi to Silver momentalnie odwrocila się od niej,bo musiała wspierać biedną Naomi.

ocenił(a) serial na 7
gg_girl

Co mnie totalnie rozwaliło. Oczywiście Silver nawet w głowie nie były przeprosiny, gdy Naomi przyznała, że to przez nią to zdjęcie wyciekło.

ocenił(a) serial na 6
alnihan

mi się wydaje, że w tym sezonie z Silver chcą zrobić drugą Kelly, która sypia się z każdym facetem w paczce. A jeśli chodzi o przyjaźnie to żadna nie była trwała jeśli chcecie zobaczyć jakąś trwałą przyjaźń to proponuje jezioro marzeń:). Silver była moją ulubioną postacią do drugiego sezonu a później masakra. Czy ten serial nie różni się od oryginału? Tam chyba głównym motywem był trójkąt Kelly Brenda Dylan. Jeśli chodzi o chodzenie to żadna nie była trwała co odcinek to zmieniają sobie partnerów. Jedyną pozytywną i normalną osobą to teraz jest Ivy i jej miłość do Raya

alnihan

Nie chce być nie miły ale czy wy umiecie oglądać serial i jednocześnie czytać napisy?Bo wydaje mi się ze macie z tym spory problem albo po prostu oglądacie ten serial kątem oka.Silver chciała przeprosić Annie ale po tym co Annie zrobiła a raczej co powiedziała Naomi widocznie stwierdziła ze Annie nie jest tego warta.Poza tym w tym momencie to Naomi potrzebowała ja bardziej po takiej dawce ciosów.A do Annie i tak nie mogla dotrzeć wiec odpuściła.

ocenił(a) serial na 7
ShaneWalkingDead

Dziecko, Annie powiedziała Silver, że to Naomi rozesłała jej nagie zdjęcia i Silver w to NIE UWIERZYŁA. A potem Silver z Annie dała sobie kompletnie spokój....Chyba ty masz jakiś problem z oglądaniem ze zrozumieniem serialu.
Poza tym, wybacz ale zdaje się, że jesteś facetem i to na dodatek znawcą kobiet, inaczej nie byłbyś taki pewien tego co piszesz....

alnihan

Musisz pamiętać ze to co było miedzy Silver i Annie w drugim sezonie było przede wszystkim jej wina.Silver jej nie odtrąciła nawet po tym jak przez nią spędziła lato w szkole.Dzwoniła do niej co było powiedziane zaraz na początku 2 sezonu.I to czyni ja ta złą ze uwierzyła przyjaciółce nr 2?Silver nie jest typem osoby która nie przepraszam kiedy się pomyli dlatego tez sadze ze chciała ja przeprosić na statku.

ocenił(a) serial na 7
ShaneWalkingDead

Nie chciała... Jezu. Jak ty oglądasz ten serial? Poza tym Silver zna dobrze Naomi i wiedziała, że taka akcja jest w jej stylu...

alnihan

Mógłbym Cie spytać o to samo mówisz ze ja jestem zaślepiony a sama zachowujesz się nie lepiej.

ocenił(a) serial na 7
ShaneWalkingDead

Ja w przeciwieństwie do ciebie oglądam ten serial bardzo dokładnie i zwracam uwagę na zachowania bohaterów. Nie przygadasz mi, więc, bo zwyczajnie nie masz racji

alnihan

Proste pytanie skoro tak dokładnie przyglądasz się serialowi jak oceniasz grę aktorska aktorki odgrywająca postać Annie.

ocenił(a) serial na 7
ShaneWalkingDead

Źle. Aktorka grająca Annie jest jedną z najgorszych w całym serialu.

alnihan

I tego właśnie oczekiwałem chciałem sprawdzić czy nie tracę czasu na dyskusje z Tobą.A jednak zaskoczyłaś mnie pozytywnie.

ocenił(a) serial na 7
ShaneWalkingDead

Po prostu postać Annie może byłaby lepiej oceniana, gdyby nie ta aktorka... Przecież drugi sezon w jej wykonaniu to jest jakaś porażka...

użytkownik usunięty
F_A_N_T_A_Z_J_A

hmhmhm. Żadna przyjaźń nie była trwała przez wszystkie sezony.
Pierwszy sezon, cudowna przyjaźń Silver&Annie, jednak później rzekomo Annie się przespała z Liamem, co było całkowitą nieprawdą i Silver stanęła trochę za bardzo po stronie Naomi.
Na pewno dobra przyjaźń to Silver i Tedd, pomimo jak już ze sobą nie byli, pomimo,że Silver dowiedziała się, że Tedd jest gejem nie odwróciła się od niego w żaden sposób:)
Liam i Annie, które przekształciło się w związek i się skończyło, może nie można tak tego nazwać jako przyjaźń, ale 3 seria należy do nich. :)

I teraz się zdziwicie - pomimo wszystko - Annie i Naomi. Raz przyjaciółki-raz rywalki, ale takie przyjaźnie są najpiękniejsze. :) Annie po Ethanie, przed Liamem - była cudowna dla Naomi pod koniec drugiej serii. Wszyscy się odwrócili tylko nie Annie.

ocenił(a) serial na 6

BH90210 i 90210 porównując te dwa seriale to wydaje mi się, że w tym starym serialu możemy mówić o przyjaźni może nie takiej jak w jeziorze marzeń.
W BH 90210 wszystko się kręciło wokół trójkąta Brenda Dylan Kelly a po wyjeździe Brendy to chyba był trójkąt Brendon Kelly Dylan.
Nigdy nie przepadałam za Brendą i Dylanem wolałam już Kelly.
w nowym 90210 tego nie ma, nie ma punktu zaczepienia tak jak było w BH 90210 tutaj każdy z każdym sypia nie bacząc na przyjaźń.

ocenił(a) serial na 5
mrowka1504

Nie przepadałam za BH90210. Wolę 90210. Nie cierpiałam Brendy i Dylana.
Jak dla mnie najlepszą przyjaźń (jako taką) tworzą Silver z Teddym.

sylwia92R

Jej, czytając to ..odechciewa mi się nadrabiać 4 serię. Każdy z każdym. Ta odebrała temu ta zdradziła tą... Chyba obejrzę 1 i 2 serię najlepsze moim zdaniem i po co ciągnąć.. Chyba, że 4 seria jest jakoś lepsza niż np 3 ? Polecacie ? zastanawiam się czy oglądać. Jak tam Ade ? Fajny ma wątek w 4 serii ? Tylko bez spoilerów. Napiszcie czy polecicie mi czy znaleźć inny lepszy serial do odmóżdżenia się w wolnych chwilach

Malazaa

Czwarty sezon w mojej ocenie najsłabszy. Ade jest postacią bardzo drugoplanową w moim odczuciu. No chyba, że interesują Cię wątki jak ktoś się nienawidzi a potem godzi. Polecam serial ,,Revenge''. Naciągany ale inny ;P

użytkownik usunięty
Malazaa

hm, ja na początku obejrzałam tylko pierwszą część i nie chciałam oglądać drugiej i trzeciej i czwartej. Ale w końcu wzięłam się, obejrzałam i w sumie nie żałuję. Czasami są głupie wątki, ale na przykład Ade sie zmienia i to zdecydowanie na lepsze:)
Polecam: Pamietniki Wampirów, The Lying Game, The secret circle, krótki ale cudowny serial Tajemnice Palm Springs no i oczywiście Plotakrę - pierwsze serie :)

ocenił(a) serial na 6
sylwia92R

ja również nie przepadałam za BH 90210 nie wiem czemu ale wątki mnie nie ciekawili za dużo było Brendy i Dylana. Brenda mnie tak wkurzała na maksa :/ niby nie jest już z Dylanem daje mu wolną rękę ale jak widzi go z Kelly wkurza się. Już od tego to ja już wolę jezioro marzeń :)

ocenił(a) serial na 5
mrowka1504

Jezioro marzeń zdecydowanie lepsze, choć oglądałam je jako mała dziewczynka i już nie pamiętam. Za to 90210 uwielbiam.

ocenił(a) serial na 6
sylwia92R

ja sobie zrobiła powtórkę w zeszłym roku wszystkie sezonu obejrzałam i tak się wciągnęłam że aż się popłakałam gdy skończyłam :P wartościowy serial o przyjaźni i problemach a ostatni odcinek 6 sezonu przepiękny

ocenił(a) serial na 4
mrowka1504

Ja tak samo:) ostatni odcinek był bardzo wzruszający. A Joey i Pacey to moja ulubiona para

ocenił(a) serial na 6
karolina53

ja Pacego lubiłam z Andie szkoda że nie będzie remaku tak jak zrobili z BH 90210, siostra Dawsona, siostrzeniec Joe, córka Jen jako główni bohaterowie. Gdzieś w tle Joe, Pecey, Dawson, Jack i ich dalsze losy

ocenił(a) serial na 4
mrowka1504

Ja patrząc na remake BH90210 to z całą pewnością nie chciałabym tego samego z Jeziorem marzeń. Tylko by zepsuli wszystkie miłe wspomnienia.