Z jednej strony przyznaję Ci rację bo ją masz - to serial o pięknych, bogatych, rozpieszczonych nastolatkach ale co w tym złego? Dobrze jest się czasami oderwać od wszystkiego i jednak coś w tym stylu obejrzeć. W sumie teraz już rzadkością jest spotkanie się z serialem, który by opowiadał o biednych i brzydkich ludziach, którym się nic nie udaje - bo taki pomysł nie miałby poparcia u widzów - bo oni chcą oglądać idealnych w idealnym świecie.
wiesz, ja nie pisze o tych co oglądają ten serial , tylko o tych co obejrzą i "skserują" , zachowanie , stroje itp . nie żebym był sfrustrowany :d nawet się ciesze ze bedzię się z kogo smiać na ulicy. i tak juz jest , ale nigdy za wiele takich lanserów !
KUPMY ARAFATKI ! BONDZMY KOOL !
A niby skąd takie przypuszczenia, że zaraz jak ktoś obejrzy ten serial to będzie tak samo się zachowywał?? Ja go oglądam, podobnie jak wiele innych mu podobnych jakoś nie zauważyłam, że się na nim wzoruję.
Oczywiście, że istnieją też osoby, które będą się wzorowały na bohaterkach i bohaterach " 90210" ale podjerzewam, że nie jest tak źle jak Ty to sobie wyobrażasz.
heh . widze że dawno skończyłaś szkołę średnią , normalnie miałem przyjemność kończyć szkołe jak wychodizły takie cuda jak "Lejdis" itp.
pozerstwo i lans potem kuły po oczach.Więcej niż normlanie, ale to całkiem zabawne było.
Zaskoczę Cię. Mam 19 lat więc skończyłam szkołę średnią w tym roku i o dziwo pomimo tego, że oglądam te seriale " dla lanserów" idę na studia. Więc nie oceniaj wszystkich jednakowo.
Nie za bardzo rozumiem ten wątek.Czy ktoś może mi wytłumaczyć,dlaczego ktoś uważa że jak się obejrzy serial to zaraz będzie się zachowywać jak jego bohaterowie? Masz jakieś uprzedzenia.To tak samo jakbym powiedziała,że WSZYSTKIE blondynki są głupie ;/
Nie wiem. autor postu sądzi, że wszyscy którzy oglądają tego typu seriale czyli wykreowanie w stylu idealnego świata - będą tacy sami. Ale cóż ma do tego pełne niestety prawo.
tak tak , napisałem że wszyscy ? widzisz , od razu można powiedzieć że nie masz w swojej głowie za dużo rozumu .Skoro twierdzisz że napisałem że wszyscy to podaj mi mój cytat , z tego wątku , bądz z innego , jezeli nie jesteś w stanie to zostaw klawaiture bo zwyczajnie pierdolisz głupoty.
Nie umiesz czytac ze zrozumieniem ?? i masz 19 lat ? idziesz na studia bez umiejętnosci czytania ze zrozumieniem ? poooooor you ....
Pisałem wyraznie o tych którzy oglądają te seriale i potem sie lansuja , a nie że wszyscy co ogladają się lansuja .
Naprawde, dobrałyscie się, kupcie sobie fajjjofskie okularki i dalej nie myślcie zanim coś napiszecie ! no i arafatki do tego .
Keep on rockin' rasta !
dajcie se siana...
kto chce, ten ogląda
kto chce, ten się lasuje
GOD LOVES YOU
CALM DOWN
Z osobami Twojego pokroju nie wchodzę w dalsze dyskusje.
Źle się wyraziłam, pisząc, że uważasz, że wszyscy co oglądają ten serial są lanserami. Gówno Cię obchodzi co ja potrafię, potrafię z całą pewnością czytać słownik ortograficzny i siedzieć na lekcjach języka polskiego -> czego Ty już nie -> z kolei za wszelką cenę postanowiłeś sobie zostać internetowym prowokatorem nieznającym zasad ortografii.
Gratuluję - w dalszą dyskusję nie wchodzę z Tobą.
uu , i didn't see that comin'
ortografia to mniejsze zło w porównaniu z twoimi zdolnościami dedukcji i dobrej argumentacji.
Ja z moja ortografią bym sobie na studiach poradził a ty z twoim rozumem będziesz się musiałą uczyć .
Lollie , keep on chillin ....
Wyluzuj i nie pisz tu po angielsku,bo znajdujemy się w Polsce,a platanie jednego jeżyka do wypowiedzi w drugim jest uznawane za błąd.
Po drugie:każdy ma prawo do wyrażania swoich opinii,więc jeśli zakładasz taki temat to chociaż uzasadnij swoje wypowiedzi i pisz dokładniej,bo każdy zrozumiał że piszesz o większości.
Po trzecie:obawiam się,że zdolności dedukcji na tym forum raczej nie ocenisz,ale jestem pewna,że osoba w wieku 19 lat zna się na tym,inaczej by wciąż siedziała w gimnazjum.
I nie powtarzaj się z tym arafatkami.Widocznie jesteśmy za głupi,że zrozumieć ten "joke".
No haha , tyle o tobie.
Po pierwsze primo :
rozkazywać to możesz swojemu psu, jak go wytresujesz, mnie to wisi i będę pisał nawet mieszanką idnochińskiego z suahili jeśli kiedyś takową opamnuję.
Po drugie primo :
"latanie jednego jeżyka do wypowiedzi w drugim jest uznawane za błąd."
przez sztywniaków , zgadzam się
Po trzecie primo :
To nie joke , to kpina.to nie to samo co joke.
Po czawarte primo :
Przeczytaj ten temat , przeczytaj co pisałem i co mi zarzuca misiaczek . Można z tego wysnuć prosty wniosek, że kiepsko u niej z czytaniem ze zrozumieniem. Ja wiem że taki przemądrzały dupek jak ja działa na ciebie jak czerwona płachta na byka i nie możesz się powstrzymać od wytykania mi błędów. Wytykanie błędów ortograficznych zaczyna się wtedy gdy nie masz już zadnych argumentów. A jezeli cię moja ortografia razi , to i tak masz szczęscie, że trafiłas na mnie.
Som ludzie ktuszy robiom wiencej buenduf.Navet na tym forumie.
Po piąte primo :
Pisałem dokładnie o co mi chodzi , tylko wy raczej nie kumacie prostych słów , ale wiem , to wina mojej ortografii.
Po szóste primo :
Dzięki, ze napisałeś/aś , nudziło mi się w przerwie meczu Polaków.
Po siódme primo , ultimo :
ja jestem Sprite , a wy pragnienie.
i co to jest jeżyk ? więc ja robie błędy a ty nie ?
To "wyluzuj" jest zabawne jak używa go taki sztywniak jak ty.
Dam ci teraz kolejną lekcję:
Popełniłam błąd,każdemu się zdarza i potrafię się do tego przyznać.
Ty najwidoczniej nie. Skoro wszyscy jesteśmy tacy głupi to czemu piszesz na tym forum skoro wiesz,że z ludźmi na tak niskim poziomie się nie dogadasz?Nie musisz się tak od razu unosić i przeżywać wszystko jak mrówka okres. A czy jestem sztywniakiem czy nie to już moja sprawa, a ty nie znając mnie nie możesz tego ocenić.Pisać mi się tu nie chce, bo dostaję jakiejś białej gorączki.Więc podsumuję cię jednym słowem tak jak robi to dzisiejsza młodzież "ŻAL".
Powodzenia w przyszłości ;D
No własnie , tylko tyle umiesz napisać " Żal" :)
unosić się :) ja się nie unoszę . za to ty się przyznajesz
"Pisać mi się tu nie chce, bo dostaję jakiejś białej gorączki"
Więc w sumie "żal"
ja jestem Sprite , ty pragnienie , i żal , zrozum , przyjmij to do swiadomości and after than chill man. (uhuhuh błąd)
P.S. nie napisałem że jesteście głupi , napisałem że macie problem z czytaniem moich wątków , z czego ty wysnułeś wniosek że jesteście głupi. to róznica , taka że sam przynajesz się do tego że jesteś głupi. Więc w zasadzie "powodzenia w przyszłosci ;D " to życzenia ktróe składasz samemu sobie.
I nie czuję się człowiekiem na wyższym poziomie .
Jedyne w czym do ciebie jestem lepszy to to , że ja jestem Sprite a ty pragnienie.Jak w tej reklamie, ale nie oczekuje że zrozumiesz o co mi chodzi bo wiem że sam siebie nie uważasz za zdolnego do tego czynu. Co jest w sumie troche smutne.
Keep On Rockin' !!!!
P.S. 2 CZemu mam pisać po to żeby się skimś dogadać ?
morrs z lasu ------> masz zjebany nick i jesteś zjebanym człowiekiem, wracaj do śmietnika do starych albo odrabiania lekcji, niewiem co tam chcesz, założe sie że chodzisz do podstawówki bo chyba masz za dużo czasu że prowokujesz ludzi, obyś zdech, pozdrawiam
możesz sie ślinić, gryźć rękę lub co tam chcesz i tak odpisze ci jutro albo wcale, więc nie czekaj do poźna na moją odpowiedź bo zaśpisz do szkołki czy coś
Czemu masz pisać żeby się z kimś dogadać?Hmm.ciekawe pytanie.Bo tak robią cywilizowani ludzie? Daruj sobie,za dużo telewizji oglądasz i reklam. Chodzisz do podstawówki?
I DeeDee to żeńskie imię pochodzące z ameryki, a Spencer jest zarówno żeńskim imieniem jak i nazwiskiem.I piszę moje drogie dziecko w wersji żeńskiej co dowodzi,że jestem płci żeńskiej.TY CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM!A nie smarkacz będzie innych pouczać.
ja nikogo nie pouczam smutny cżłowieku :) i hipokrytko :)
"Dam ci teraz kolejną lekcję" UUUU więc ja jestem uczeń a ty belfer co ? kompleksy czy ego ?
Cywilizowani ludzie co ?jak np. ty ? wypominasz komus wiek nawet nie wiedząc ile ma lat ? jesteś cywilizowana ? boli cię że nie możesz wypocić innego argumentu niz mój wiek i stan mojego umysłu ? jak ten wyżej , wy jesteście cywilizowani , haha , dobry żart. Szczególnie jak mnie obrażasz tylko za to że ty nie miałas racji a ja ci to wyłozyłem na tacy . To naprawde domena cywilizowanej kobiety , za jaką się zapewne uwazasz. Czy może nie ? Jaki jest twój problem ?
AA , penwie nie masz żadnych. jesteś wyjebiście doskonała.
Dziękuję , że zaszczyciłaś mój marny temat , powiew światowej kultury spadł na mnie jak deszcz tropikalny na las amazoński.
Twoje słowa są inspiracją.
Prosze cię wytłumacz mi , co to jest źeńskie nazwisko.
Spencer ?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer ten pan był zniewieściały ?
I wiesz, że nie wszyscy mający męskie nicki są facetami vice versa ? czy taka możliwośc przyszła do głowy tak cywilizowanemu człowiekowi jakim jest Dee Dee Spencer ?
Czy zawsze jesteś taka arogancka ?
"morrs z lasu ------> masz zjebany nick i jesteś zjebanym człowiekiem, wracaj do śmietnika do starych albo odrabiania lekcji, niewiem co tam chcesz, założe sie że chodzisz do podstawówki bo chyba masz za dużo czasu że prowokujesz ludzi, obyś zdech, pozdrawiam"
zapewne ten człowiek jest przykładem postępu cywilizacji.
Ciekawe co sobie myślał, jak składał litery. Pewnie to co ty. "CO ZA BUC FUUUUUU NIE MOŻE MIEĆ RACJII BO TO JA JESTEM FAJJJOFSKAAA "
narazie to ty jestes na poziomie podstawówki . ALe fajnie mi wieczór mija :) dzięki , setnie się bawie czytając twoje posty, są takie zabawne. No i jak pisałem wyżej , tfoje suowa som inspiracyjom !
Nic się nie zmieniło.
Ja SPRITE , wy PRAGNIENIE.
Zastanawia mnie jedno, jak seriale typu 90210 wpływają na to, że ludzie zaczynają się "lansowac"?
A mnie zastanawia dlaczego osoba,która uważa się za dorosłą nie może się wyrzyć na kimś w realu dlatego robi to w necie.Ciekawe jest także to,że uważa że nie umiemy czytać ze zrozumieniem,chociaż sam sobie z tym nie radzi. Bo Spencer jest imieniem żeńskim, a także NAZWISKIEM. Nie napisałam że żeńskim nazwiskiem więc idź do 1 klasy i naucz się czytać.
Jak wpływają na ludzi , że się zaczynają lansować ? w ten sam sposób jak z muzyką. Jeden nagra coś oryginalnego i zaraz cała masa go kopjuje . jak Timberlake i polska podróbka Mrozu. Albo cała chmara emo dzieci które wyglądają jak wokalisci zespołów które słuchają. Dlaczego to robią ? for fun ? Zobaczysz , niedługo będą się pojawiać na ulicach dokładnie tak samo ubrane laski jak te z serialu .
"I DeeDee to żeńskie imię pochodzące z ameryki, a Spencer jest zarówno żeńskim imieniem jak i nazwiskiem."
To cytat , z twojego postu.
A jedyną osobą która się chce wyżyć jesteś ty .
i jeszcze raz
"I DeeDee to żeńskie imię pochodzące z ameryki, a Spencer jest ZARÓWNO żeńskim imieniem JAK I nazwiskiem."
Swoich postów do końca nie doczytasz a pieprzysz.
"TAKŻE" buahha , żałosna jesteś, serio , już nawet musisz kłamać w takich sprawach .. to tylko post .. napisz jakiś argument , ale z sensem, bo ja umiem czytać a ty nawet własnych słow nie pamięasz.
Ludzie dajcie sobie spokój. Facet ma kompleks małego członka i się wyżywa UWAŻAJĄC, ŻE JEST SPRITE.
Facet daj sobie spokój i daj spokój innym. Twoje argumenty są tak żałosne jak Twoje życie.
Apeluję aby trola nie karmić.
Na razie pajacu :) pozdrawiam gorąco Ty napoju gazowany :)))
Ktoś powiedział, nie pamiętam dokładnie słow, ale je sparafrazuję, że upodobnienie się do kogoś jest największym stopniem uwielbienia, więc wcale mnie to nie dziwi, że osoby słuchające Tokio Hotel chcą wyglądac jak ten wokalista. 90210 przypomina troche Plotkarę tylko, ze w Beverly Hills, a jakoś na ulicach polskich miast nie zauważyłam kopi pod względem stylu Blair czy Sereny. Oprócz tego Polska to nie USA czy Francja nie ma tu butików Chanel, Jacobsa i innych projektantów a to ich ubrania noszą bohaterowie serialu. Zresztą wole gdy ubierają się tak niz mają na sobie tonę tapety, opalaja się w solarium czy też nosza różowe ubranka i białe kozaki. Dlatego jeśli choc w najmniejszym stopniu zaczną ubierac się jak np Naomi to będzie to niewątpliwy plus tego serialu
:) co wy poza takimi argumentami jak "troll" "żałosne życie" "mały członek" "podstawówka" umiecie napisać ?
Teraz zaboało was to , że nawet własnych słów nie pamiętacie ?
"Ktoś powiedział, nie pamiętam dokładnie słow, ale je sparafrazuję, że upodobnienie się do kogoś jest największym stopniem uwielbienia,"
A ja pamiętam , że ktoś powiedział, też nie wiem kto , że to wstyd i frajerstwo. ktoś sobie mógł powiedzieć . jak ja teraz pisze , jak wy piszecie.
"Apeluję aby trola nie karmić."
Jedynymi trolami w tym temacie jesteście wy :) (misiaczek , DeeDee)
skąd to wiem ? jak to się objawia ?
- nieznajomośc tematu
- nienawiśc do kogoś kto ich przegada
- zaprzeczanie własnym słowom
co misiaczek , co cie tak zdenerwowało ? prosze , zaszczycisz mnie sffffoim postem z duzymi cyckami i fajnom pupom ? bo ty jesteęs idealna a ja mam mauego.
I żeby nawet nie rozumieć o co chodzi w reklamie "Spirte"
Tam nie chodzi o seks ani nic podobnego. Na dużo oglądasz właśnie takich gównien jak "Lejdis"
Pozdrawiam , zacznij myśleć, obejrzyj tą reklamę , jak nie zrozumiesz to wygoogluj .
Szczerze mówiąc to teraz trudno byc oryginalnym jeśli chodzi o ubiór nawet jesli ktoś nie lubi jakiejś gwiazdy, ale ma podobny styl nie oznacza od razu, że ją kopiuję. Szczerze mówiąc nie widziałam wsród moich znajomych kopiowania ubioru czy też zachowania bohaterów seriali. Choc rzeczywiście rażący jest na polskich ulicach, a raczej był ten trend z arafatkami. Sporo osób je nosiło bo to taki street fashion jak teraz ramoneski, ale to niestety normalne skoro wiekszośc kupuje w sieciówkach typu Zara czy H&M.
Ehh,... wiecie co..?! Co do tego Waszego okropnego 'lansowania'.. Tak
naprawdę to co w tym złego..? Jeżeli ktoś po prostu lubi ładnie się ubrać,
śledzić co jest modne... To że ubiera się w sklepach sieciowych typu H&M
czy Zara to jego sprawa.. Stać go na takie ciuchy tu niech się w nie
ubiera. A jak ktoś nie chce się tak ubierać to niech się nie ubiera. No i
przede wszystkim pamiętajcie, że Ci 'wylansowani' też mogą mieć poukładane
w głowach...
Pozdrawiam.. :))
Dokładnie to, że ktoś jest ubrany zgodnie z trendami nie oznacza, że jest pusty i głupi
Nie wiem moim zdaniem ciekawsze jest życie bogatych, rozpieszczonych dzieciaków niż modelek, które wiecznie są na diecie
No niby tak... Dla mnie raczej też... Aczkolwiek nie uważasz, że dla
niektórych oglądanie wybiegu 'zza kulis' może być baaardzo przydatnym
doswiadczeniem..? ;> Przyda się nam trochę urozmaicenia w tym naszym
serialowym życiu.. :))
Zawsze można obejrzeć fashion TV, zobaczymy może będzie fajne choc nie przepadam za zdolnościami aktorskimi Mischy Barton, irytowała mnie w życiu na fali
Wiesz, ja nie za bardzo kumam trendy i style ubierania.
o lans , nie chodzi mi tylko o ubiór , ale o cały "styl życia"
jezeli nie kopjują , to napewno się na tym wzorują ....
jest tylko jeden problem , Polska to nie Kalifornia czy Ameryka.
nie lubie tego serialu zbytnio , ale chciałbym zobaczyc polską wersję :D to by było dopiero zabawne.
Jak polska wersja "Słonecznego patrolu"
Wiesz mi się wydaję, że jeśli ktoś cały czas się lansuje jaki to on jest fajny i w ogóle to wg mnie nie jest to wina serialu, ta osoba po prostu taka jest trudno grac 24 godz. na dobę. Szczerze mówiąc wolę amerykańskie seriale niż polskie np Magda M dla mnie to była żenada i bardziej przypominało jaką bajkę niż życie prawdziwych ludzi
ja nie mówie że to wina serialu :D mówie że to kolejny serial dla takich ludzi :D
Ale racja , Polacy nie umieją zrobić oryginalnego serialu ,tylko wszystko kopjuja z zagranicy , szczególnie z USA ....
Zazwyczaj z marnym skutkiem. Ogólnie polska kinematografia stoi na niskim poziomie w tatach 90. robiono filmy sensacyjne typu Psy lub co gorsza pseudokomedie typu kiler, ateraz ciągle komedie romantyczne, które po za imiona bohaterów niczym się zbytnio nie różnią bo grają Ci sami aktorzy
Nie wiem czego od niej/niego chcesz on wyraził swoje zdanie a ja swoje nie obraził mnie, więc czemu mam z nim nie pisac skoro ma ciekawe opinie
rpd0 ma kompleksy i nie umie z sensem nawet zdania napisać :) zresztą jak możesz to przeczytaj jego wypowiedż wyżej , pokazał klasę.
A co do tych lat 90. , "Chłopaki nie płaczą" to niby polskie Pulp Fiction, nawet niektóre teksty były te same ....
chociaz niektóre z tych filmów mi się podobały "Kiler" był cąłkiem niezły , ale te nowe komedie romatyczne to porażka , co film jest to samo ....
Ostani polski film jaki obejrzałem to "Dzień Świra" ....|
a teraz ide na "Mroczną dzielnicę" z Stevenem !!
Chociaż muszę się raz z Tobą zgodzić. Polskie ksero pomysłów zagranicznych jest totalną pomyłką. W Polsce szczególnie dna - jak już to sam powiedziałeś - sięgają tzw komedie romantyczne. Praktycznie ten sam scenariusz również ta sama obsada. Zupełny brak pomysłów. Również pomysły polskie dotyczące horrorów - jak np. pora mroku - kiepski, do bólu przewidywalny.
" Kiler" - oglądałam i nawet mi się podobał a " dzień świra" był w sumie taki sobie - ale dało się obejrzeć:)
Przepraszam za poprzednie komentarze - trochę mnie poniosło.
Ale masz również rację. Są ludzie, którzy się wzorują na takich filmach jak 90210 - ale skoro są szczęśliwi i nie widzą tego jak inni na nich patrzą - to ich życie :))