ALF się ani trochę nie zestarzał. W trakcie trwania drugiego odcinka znowu pękałem ze śmiechu obserwując biedną Raquel i Trevora.
Dokładnie... Całe pokolenia wychowały się na Alfie. A mimo upływu czasu nie przestaje rozśmieszać... I jakoś tak, oglądając od najmłodszych lat przyzwyczailiśmy się do nietypowego designu kosmity, kojarzącego się z dziwną wielką włochatą przytulanką. A w środku mamy oto duszę rogatą - pierwszy, znany nam zjadacz kotów \m/
Zgadzam sie, myślałam, że po latach nie będzie mnie śmieszył, a on śmieszy mnie bardziej niż kiedys. Ciesze sie, że wrócił.
To jak z Billem Cosbym .
Również teraz emitowanym.
To są seriale ponadczasowe.
Śmiałem się z nich jako dziecko , śmieję się teraz i na starość pewnie też będę.
Dobrze powiedziane (napisane). Jak tak porównać seriale z lat 80-90 (ALF, Wings, Bill Cosby Show, Allo Allo, Jaś Fasola etc etc.) ze współczesnymi (Hope & Faith, Mike & Molly, Stare przygody nowej Christine [czy jakoś tak] etc etc.), to te drugie wypadają dość blado.
I wcale nie chodzi o to, że "każda Pliszka swój ogonek chwali". Po prostu kiedy oglądam ww seriale, to ogromną przepaść między nimi widać jak na dłoni.
bomba! nagram sobie brakujące odcinki :D Lektor ten sam, teksty nieco zmienione, cóż... ważne że jest emisja, kto wie może puszczą też wszystkie sezony M.A.S.H-a :)
Nie, brakujące odcinki nagrywam na płytki od razu, choć wideo stoi tuż obok :)
@makintosz - głównie paru odcinków z początków drugiego sezonu ;)
Nie wiem czemu, ale wczoraj (i dziś rano) puścili 1 i 2 odcinek, jakby od nowa chcieli zacząć (?) Wykupili tylko jeden sezon i puszczają go od nowa? Wg programu powinny być następne odcinki...
@hawkeye_tcz - zgłoś się do mnie na gg 26164854 i napisz, jakich konkretnie ci brakuje. posiadam cały 2 sezon zgrywany z TVN7 i z chęcią się podzielę ;) mnie brakuje z kolei odcinków 04x08 The First Time Ever I Saw Your Face, 04x16 True Colors, 04x19 When I'm 64, 04x20 Mr. Sandman, 04x21 Stayin' Alive. masz je?
Ano pryska z wolna.
Mój magnetowid padł niedawno po ponad 20 latach bezawaryjnej pracy.
Wątpię czy da się naprawić.
A mnie padl w sobote- jakby widzial ze go obgaduje tutaj - juz padal mi pare razy, trzeba go odkrecic i przetrzec irchą nasaczona spirytusem glowice - nic nie odkrecac, tylko przetrzec. Wczoraj juz nie mialam sily - dzis to zrobie, o ile nie padl zupelnie - bo nagrywalam rano Gliniarza i prokuratora na tej starej glowicy, mogl wybuchnac zupelnie:(.
W moim strzeliło coś w mechanice niestety.
Bez części nie wyda. :-(
A skąd ja wezmę część do Panasonica z końca lat osiemdziesiątych czy tam początku dziewięćdziesiątych......
to bardzo nudne oglądać w kółko te same odcinki Alfa Comedy Central familly już chyba takie jest że jak już coś da to będzie powtarzać beznadziejna.
Właśnie non toper to samo!!! Znowu pierwszy odcinek leci. Mielą cały czas 10 odcinków , a przecież było kilka sezonów. Ktoś się orientuję kiedy dalsza część zostanie puszczona.
ja_pitole sądzę że raczej wcale nie będzie dalszy części Alfa bo comedy central familly bedzie poszczać tylko tą pierwszą przez kilka miesięcy a pozniej zmieni na coś żeby tamto znowu powtarzać wiec jak chcesz zobaczyć dalsze przygody Alfa to musisz poszukać gdzieś indziej
oni nawet nie chcą wyemitować całego 1 sezonu, który liczy 26 odcinków ;/ puszczają zawsze 23, a potem lecą od początku. to wkurzające ;/
mnie też to bardzo denerwuje że rano znów mam oglądać te same odcinki Alfa ale co możemy poradzić nic tylko oglądać te same .
wiecie nie wiem co sie stało ale Comedy Central Familly dało nowe odcinki 2 sezonu Alfa super ja bardzo się cieszę.
ciekawe czy wyemitują "Alf's Special Christmas". o ile pamiętam to ani Polsat ani TVN7 nie wyemitował tego 48 minutowego odcinka specjalnego. jeśli będzie na CCF to pewnie podzielony na dwa odcinki.
chociażby przez zwykłą mp3 z dyktafonem, jeśli nie masz karty TV ;) załączasz przy mp3 nagrywanie przez dyktafon, kładziesz przy głośniku TV i puszczasz kasetę. potem przerzucasz na komputer. zależy mi na tym, bo przetłumaczyłem ten odcinek i chciałbym porównać moje teksty z profesjonalnym tłumaczeniem.
o właśnie. albo dyktafon komórkowy. po nagraniu podpinasz pod PC i jest ;) jakość będzie nie najlepsza, ale mi taka wystarczy.