PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668019}

Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Agents of S.H.I.E.L.D.
2013 - 2020
7,4 29 tys. ocen
7,4 10 1 28569
5,9 8 krytyków
Agenci T.A.R.C.Z.Y.
powrót do forum serialu Agenci T.A.R.C.Z.Y.

[Spoilery!!!] Dobry odcinek, ale dalej uważam, że wzięli sobie na głowę za dużo wątków, dlatego fabuła idzie do przodu powoli. Choć i tak jest to 100 razy lepsze niż kompletne mieszanie i partoczenie wątków jak w niektórych serialach. Przypuszczałam, że to Andrew może być Lashem, więc nie byłam zbyt zaskoczona, choć mówiąc szczerze sądziłam, że zabija wbrew swojej woli/nieświadomie. Fakt, że robi to specjalnie jest dosyć osobliwy i jeszcze nie wiem, jak odnieść go do całości postaci. Trochę brakuje mi drużyny jako całości, tak jak w pierwszym sezonie- teraz każdy ma swój wątek, ale nie ma już takiej fajnej, zgranej całości. I jakoś nie umiem przekonać się do wątku z tą drugą organizacją ani do faktu, że Coulson zgodził się z nimi współpracować, bardzo psuje mi to odbiór. Przydałoby się więcej Lincolna, ale takiego z sezonu 2, nie 3. I mogliby pokazać bardziej kompleksową, przemyślaną siatkę zależności w HYDRZE. Ale wbrew moim narzekaniom, sezon 3 bardzo mi się podoba, a odcinek 6 trzyma poziom.

ocenił(a) serial na 8
aka13

To że wszyscy sie dowiedzą że Lash to Andrew, to już kwestia następnego odcinka, May powie wszystkim o tym.
Szkoda mi Huntera, wszyscy go olewają przez tą wpadkę u Warda. Szkoda mi też Struckera, bo fajny z niego był chłopak tak naprawdę. No i na koniec Coulson - trochę mnie rozczarował swoją spokojną reakcją na to co ATCU robi z nieludźmi.

użytkownik usunięty
Aiden19

Do tego strasznie łatwo dał się Rosalind przekabacić: "Co to jest? Co wy z nimi robicie? To nieludzkie!", "A bo wiesz, mój mąż zmarł pewien czas temu...", "A, to w porzo".
Ech... Mam dziwne wrażenie, że Daisy mu się w końcu przez te zabawy w dyplomację urwie i pójdzie w długą z Lincolnem, by móc walczyć z ATCU.

ocenił(a) serial na 8

Może Coulson jakoś próbuje podejść Rosalind, kto to wie. A no oni powoli tracą zaufanie do Coulsona, więc lepiej żeby on miał jakiś as w rękawie.

W następnym odcinku chyba już mu się Daisy konkretnie przeciwstawi. Jak patrzała na Coulsona i Rosalind powiedziała " że nie mam mowy byśmy pracowali teraz z ATCU" no ale pewno Coulson dalej się będzie trzymał swojego zdania. Nie mogę się tego doczekać Daisy vs Coulson.

ocenił(a) serial na 8
kKahlan

No ładny twist :D zrobili. A na dodatek ona sie potajemnie kontaktuje z Lincolnem, to sie ludziom nie spodoba.

ocenił(a) serial na 9
aka13

Też obstawiałem, że Andrew jest Lashem i byłem w tym wypadku pewien, że jest świadom tego, co robi. Według mnie uznał, że inHumans są zbyt nieobliczalni i są zagrożeniem dla cywilizacji, dlatego trzeba ich eliminować. Daisy nie zabił, bo po prostu ją lubi i nie potrafiłby tego zrobić.

ocenił(a) serial na 10
fabcio93

Dlaczego sam siebie nie wyeliminuje? Przecież jest z nich najsilniejszy. Stawiał opór nawet jak Daisy połączyła siły z Lincolnem w szpitalu.

ocenił(a) serial na 8
paula0fm

zapewne ma poczucie misji i siebie uważa za "konieczne zło", które jako jedyne może wyeliminować resztę zła (wszystkich inhumans). a co do Daisy, może uznał, że ona jest wyjątkiem od reguły i nie jest tą złą

ocenił(a) serial na 10
prowned

Ale jedno jest dziwne, że z jednej strony pracuje z nimi ( nie tylko z Daisy) a z drugie strony eliminuje ich i ludzi.

paula0fm

Dzięki temu ma dostęp do najświeższych informacji, a poza tym jest w stanie oszacować, kto jest stabilny i godny by żyć.

aka13

A o Daisy powiedział nawet w ostatnim odcinku, że jest "all different". Co do świadomości, sądziłam, że Lash w pewien sposób odzwierciedla zaniepokojenie Andrew niestabilnością Inhuman- tak jakby jego misja bierze się z obaw doktora, ale przeradza je w przemoc, a nie pomoc, tak jak Andrew.