PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668019}

Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Agents of S.H.I.E.L.D.
2013 - 2020
7,4 29 tys. ocen
7,4 10 1 28591
6,3 10 krytyków
Agenci T.A.R.C.Z.Y.
powrót do forum serialu Agenci T.A.R.C.Z.Y.

3x09

ocenił(a) serial na 6

Całkiem niezła końcówka odcinka. Chociaż ten skok Coulsona to już lekkie przegięcie ;). Trochę też dziwna była ta scena tuż przed złapaniem Fitz oraz Simmons, kiedy wrzeszczeli i się kłócili robili to tak ostentacyjnie, że byłem pewien że to element jakiegoś większego planu.
Do tego Mac prowadzący szturm na zamek. Jakoś średnio to widzę, chociaż Inhumansi pewnie zaorają Hydrę i Daisy otworzy portal. Albo przez połowę kolejnego sezonu Coulson z Wardem i Fitzem będą się włóczyć po tamtej planecie.
Ciekawe co wyjdzie przez portal, kim jest ten mega potężny Inhuman i kim tak naprawdę jest Will. Nadal mam wątpliwości czy Will naprawdę był zwykłym nieświadomym celu misji astronautą. Trochę dziwne, że on jako jedyny przeżył dłużej na planecie i w sumie trochę poprowadził Simmons za rękę do powrotu na Ziemię. Jeśli przeżył tamtą burzę piaskową z tymi krzywymi akcjami to będzie już mega podejrzane

ocenił(a) serial na 10
trab1

[*] Rosalind
[*] Banks

ocenił(a) serial na 6
trab1

https://www.youtube.com/watch?v=z1Dg1vf79Nk
Stwierdzam jedno: ten sezon jest najlepszy!
A i Colulson troszkę zrobił niezbyt mądrze wlatując tam niczym batman.

trab1

Jakoś nie zapałałem sympatią dla Rosalind dlatego nie czuję wielkiej straty. Bardziej podobała mi się postać Banksa, którego rzeczywiście mi szkoda.

Nareszcie "Secret Warriors" wchodzą do gry. Mam nadzieję że nie tylko na ten jeden raz i że nie poginą nam w pierwszej misji (swoją drogą fajny mógłby być pojedynek Joeya (tego topiciela metali) z "Magneto" z Hydry).

Szkoda że Coulson znokautowany bo Fitzowi przydałaby się pomoc. Spryciarz z niego, ale Ward też jest nie w ciemię bity (chociaż poczucie wielkiej misji i to pozorne przywództwo mogą osłabić jego trzeźwość myślenia).

Jedna rzecz mnie uderzyła - gdy Fitz powiedział do Simmons że "jedyną rzeczą jaką sprowadzi ze sobą z powrotem jest Will". Zabrzmiało to trochę jak zła przepowiednia po dopełnieniu której wszyscy będą gorzko żałować. Coraz bardziej zaczynam podejrzewać że nasz "kosmonauta" nie jest taki kryształowy za jakiego uchodzi...

A może wręcz przeciwnie? Może rzeczywiście Will jest w porządku, pomoże Fitzowi i Coulsonowi (bohatersko tracąc przy tym życie i otwierając drogę dla FitzSimmons)? ;)

ocenił(a) serial na 8
mg1111

Mam pytanie. Co ten Chinol robił Simmons. Coś tam młotka wziął więc bił ją nim czy co?
Odcinek spoko :D

ocenił(a) serial na 6
Aiden19

Nieźle się trzymała, jak na takie "straszne" tortury :D.

ocenił(a) serial na 8
Goszka_

No wyglądała na nienaruszoną, miała tylko siniaka na twarzy :)

Aiden19

Mam wrazenie, ze ona w ogole torturowana nie byla

ocenił(a) serial na 8
mania19

To w takim razie dlaczego krzyczała, jakby jej skórę przypalali rozgrzanym do białości prętem ? :)

Aiden19

Nie wiem. Moze chodzilo jej o to zeby otworzyc portal? Ze bedzie szansa na wyciagniecie stamtad Willa? A moze jest z HYDRY

ocenił(a) serial na 8
mania19

CZekamy na następny odcinek :D

Aiden19

Czekamy, czekamy :) ale pospekulowac czasem fajnie :)

ocenił(a) serial na 8
mania19

:) Czasem trzeba

Aiden19

Oglądam właśnie trzeci raz i strasznie mnie to gniecie...
Co właściwie "Magneto" zrobił Banksowi, że ten zamarł w bezruchu i dał sobie wpakować kulkę w łeb? W żaden sposób nie próbował temu zapobiec... Strach go sparaliżował? Agenta ścigającego Inhumansów raczej niełatwo zadziwić czy przestraszyć. No chyba że wzorem Wolverine'a miał szkielet z metalu, wtedy ok, nie mam pytań.

ocenił(a) serial na 8
mg1111

Myślę że nie wiedział nawet co sie dzieje, to w końcu dziwne jak pistolet porusza sie samodzielnie :)

Aiden19

Ale instynkt samozachowawczy nakazywałby chociaż próbować zrobić unik...
No nic, jego śmierć była potrzebą scenariusza, aczkolwiek mogli jakoś inaczej to zrobić...

mg1111

Jego śmierć to kolejna już głupia decyzja scenarzystów tego serialu. Ta postać miała taki potencjał, no i Coulsonowi i spółce przydałby się jakiś sojusznik, mają mało ludzi przecież.
Dalej nie ogarniam, czemu tamten "Magneto" ma takie mało spektakularne moce...

tuczyn

No szkoda, szkoda. Mogaby byc ciekawa postacia w szeregach Coulsona :) ale, ze tą Rosalind usmierca to sie nie spodziewałam

ocenił(a) serial na 8
mania19

Rosalind łatwo było uśmiercić, ona nie jest Coulsonem, albo tym bardziej Furym. A co do Banksa to fakt mógł jakoś zareagować. Jego mi szkoda, sympatyczny był.

Aiden19

Rosalind raczej byla dobra w gadce. Zero takiego instynktu itp. Dobrze, ze Coulson nie myslal tylko ku...sem. No Banks moglby byc fajny. jednak troche dziwne, ze nie probowal zareagowac jak bron w niego celowala

ocenił(a) serial na 8
mania19

ATCU to wogóle amatorska podróba SHIELD. Ale Banks miał potencjał i go zmarnowali :)

Aiden19

ATCU to bylo dla picu. Nie wiem po co wymslili aapierdołę. :) Oj szkoda szkoda Banksa :)

mania19

taka*

użytkownik usunięty
trab1

Możecie mi podać link do wersji angielskiej? Bo kur*a same strony z wirusami mi wyskakują.

ocenił(a) serial na 6

na kinomanie jest ;)

albo na serialeonline (w komentarzu są linki)

użytkownik usunięty
trab1

Dobra, już obejrzałem. Odcinek świetny, jeśli nie jeden z lepszych.

trab1

Być może najlepszy odcinek serialu. Nawet można przymknąć oko na kompletnie z dupy wyciągnięty wątek brata Warda, albo obsadzenie Macka w roli szefa, gościa który niemal cały czas ma problemy ze wszystkimi wokół. Jemma po planecie ląduje na torturach, dość mocno idą w stronę przemiany w twardą fajterkę. Kiedy Coulson wskoczył do tego portalu, zrobiłem minę jak dmuchana lala z sex-shopu. To się nazywa zwrot akcji!

majinus

Jakos nie bylo widac po Jemmie zeby byla torturowana :)

mania19

Przestań, ma bliznę na policzku. Jakim trzeba być chorym sukinsynem, żebym rozciąć policzek Jemmy!

majinus

Tak krzyczala jakby ją ze skóry obdzierali a ma tylko blizne?

użytkownik usunięty
mania19

Może ją próbowali gwałcić? :D to tylko przypuszczenie

Hahaha :) padłam

ocenił(a) serial na 9
mania19

Przeciez mozna torturować tak zeby nie było widac... (A zwłaszcza jak ma sie moce i mozna najpierw nakarmić ja metalem a potem torturować od srodka)

Denefor

Moze dowiemy sie w odcinku jak ją "torturowali" :)

mania19

Może torturowali ją na przykład puszczając jej złą muzykę, od tego ma się blizny tylko na psychice...

tuczyn

No jak puszczali jej Biebera to mozliwe, ze ma tylko blizny na psychice hahaha :D

mania19

Sądząc po jej krzykach, to był co najmniej Bieber...

tuczyn

haha :)

ocenił(a) serial na 10
mania19

Eeee lipa ten odcinek i przy każdym czytam komentarz "To najlepszy odcinek!" xD
Czekam aż się w końcu wydarzy coś sensownego, bo obecnie bohaterowie postradali chyba wszystkie resztki rozsądku :)

kasiap_18

Ja jeszcze o zadnym odcinku serialu, ktory ogladam nie napisalam, ze to "najlepszy odcinek". :)

ocenił(a) serial na 10
mania19

Brawo ty ;)

kasiap_18

Brawo ja :D hahaha

ocenił(a) serial na 10