PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668019}

Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Agents of S.H.I.E.L.D.
2013 - 2020
7,4 29 tys. ocen
7,4 10 1 28541
5,9 8 krytyków
Agenci T.A.R.C.Z.Y.
powrót do forum serialu Agenci T.A.R.C.Z.Y.

3x15

ocenił(a) serial na 8

W końcu cały odcinek wypchany akcją po brzegi :D.
Wiedzą, że Ward/Hive żyje. No i on też pokazał co potrafi (to nie za dużo, ale sie rozkręca) :).
Malick mocny, ale boi się. Czyżby to on był w tym Quinjecie w kosmosie?
Super odcinek :D
No i Andrew już sie zmienił na stałe.

użytkownik usunięty
Aiden19

Sam odcinek widziałem po łepkach bo nie miałem za dużo czasu ale bardziej jaram się tym co będzie w next odcinku

ocenił(a) serial na 6
Aiden19

Scena z Quinjetem była pokazana już drugi raz. Za pierwszym razem był pokazany zerwany krzyżyk Slingshot lewitujący w kokpicie.

Generalnie końcówka odcinka nawiązywała do komiksu. Malick założył coś podobnego do Kraken suita(coś jak bardziej organiczny kostium Iron Mana). W komiksie kilka osób go nosiło(jako pierwszy Daniel Whitehall, który pamiętamy co zrobił z marką Daisy) potem założył go brat Nicka Furego i rozpętał coś na kształt wojny domowej w Hydrze więc myślę, że podobnie może być w serialu i zobaczymy Hydrę walczącą ze sobą. Jako, że mam już dość miliarda wcieleń Warda to nie miałbym nic przeciwko gdyby pojedynek Kraken vs Hive wygrał Kraken.

ocenił(a) serial na 8
trab1

Komiksów nie znam całkowicie. Ale czemu Malick miałby rozgrywać wojnę wewnątrz organizacji której jest liderem?
No i tak btw, wątpię że wygra póki co ktoś z Hive'm, on jednym machnięciem ręki zdziera z człowieka wszystko.

Aiden19

Odnoszę wrażenie że Hydra staje się organizacją której Malick BYŁ liderem... W wizji od Chalrlesa, sądząc po minie, Malick ujrzał niezbyt świetlaną przyszłość i pewnie zaczyna do niego docierać że razem z Hivem sprowadził własną zagładę...

ocenił(a) serial na 8
mg1111

Malick jest liderem HYDRY(po wizji to chyba niedługo nim będzie jeszcze). Ale Malick służy Hive'owi. A ten jak uzna, że Malick nie jest mu potrzebny, to go zedrze. Ale wizja pokazała chyba inną śmierć Malicka.

ocenił(a) serial na 8
trab1

Faktycznie, obejrzałem promo 16 odcinka. Kurde, Hive pokaże wreszcie swoją prawdziwą formę.

ocenił(a) serial na 8
Aiden19

ciekaw jestem jak wyjdzie - nie sądziłem, że do tego dojdzie :>

ocenił(a) serial na 9
prowned

moze ktos jego zywiciela kropnie

Aiden19

Mnie uwiera tylko jedna rzecz... Mam wrażenie że Daisy czasami zapomina o swojej mocy... Przecież gdyby chciała, mogłaby "zdmuchnąć" ten samolot Hydry...

ocenił(a) serial na 8
mg1111

Też o tym pomyślałem. Może nie chciała niewinnych ofiar, jakby ten samolot spadł gdzieś na dom czy coś. Ale fakt, mimo wszystko powinna go zdmuchnąć.

mg1111

A ja mam wrazenie, ze totalnie zapomnieli o Deathlok'u. Pomijajac fakt, ze przydalby sie w natarciu, to jeszcze ta technologia ktora on dysponowal zdaje sie przewyzszac to co mieli w tym odcinku. A przeciez to wlasnie miala Hydra. Czyzby zniszczyli doslownie wszystko z tym zwiazane?

ocenił(a) serial na 9
xar_15

shield kiedy szli na misje nie wiedzieli, ze malick dysponuje tam taka technologia, moze gdyby wiedzieli to wezwali by deathlocka

ocenił(a) serial na 9
mg1111

wygladalo to tak jakby sie zawachala, pomyslala o potencjalnych ofiarach ale gdyby chciala juz jednak uzyc mocy to oberwala od malicka

mg1111

Niestety, ale Daisy niejako zatrzymała się w rozwoju. Będąc w Zaświatach, pod okiem Jaying, ćwiczyła, dowiadywała się więcej o tym co potrafi. A teraz, w 3 sezonie, nie tylko za wolno reaguje (o czym zresztą mówi May "Jestem od ciebie szybsza"), ale też używa mocy w takich dziwnych sytuacjach jak w scenie z 3A, gdzie Lash napada na samochód wiozących ich do ATCU, a ona wszystko wywraca, bo używa mocy.
Do tego Twórcy w ostatnim wywiadzie mówili, że Daisy zaczęła czuć się lepsza z powodu swoich mocy, a oni jak coś dają swoim postaciom to po to, by im później to odebrać. Potrzebowała dostać łomot od Malicka, zrobić parę błędów, żeby wyciągnąć z tego wnioski. I dobrze.

Aiden19

W tym Jecie w kosmosie to chyba bedzie ta "jojo", najbardziej pasuje po znaczku SHIELD oraz po krzyzyku. Mam wrazenie, ze ta akcja ma cos wspolnego z tymi planami Hive'a o ktorych jest mowa w promo nastepnego odcinka. Ogolnie odcinek dobry, mam wrazenie, ze zmierza do konfrontacji Hive vs Lash przy czym oboje zgina. Ciekawi mnie to co elektryczny koles mowi o tym programowaniu itd. - tzn. czy pojawia sie jacys Inhumans ktorzy beda mieli przerabane po przemianie, czyli jakies deformacje albo w ogole niehumanoidalne przemiany.
Ogolnie podoba mi sie powrot Lasha, co do tego o wizjach to w ogole mindwalenie(zeby nie uzyc brzydkiego slowa :P), ale jak mi sie wydaje z zasady nieoznaczonosci Heisenberga i z tego co wiem z fizyki kwantowej, to sam fakt obserwowania przyszlosci wplywa na wydarzenia. Wiec ta linia narysowana przez Fitza tez powinna byc jeszcze bardziej trojwymiarowa zawierajaca wszystkie mozliwe zdarzenia. Wtedy mialoby to wiekszy sens.
Tak btw. pierwsze skojarzenie z nowym strojem Warda = Matrix i Neo. Ale ogolnie nie ogarniam tego motywu z ta firma - pewnie beda chcieli uzyc czegos co stamtad zabrali co moze zniszczyc ludzkosc( i co pewnie jest niejako planem Hive'a), ale po co do tego masakrowali tamta rade to nie wiem. Mogli albo ukrasc albo przekupic, byloby szybciej.
Ps. Pojawia sie pytanie skad hydra wiedziala o tamtym nieczlowieku ktorego porwali z ulicy?

ocenił(a) serial na 8
xar_15

Możliwe że to Yoyo, ale pewny to nie jestem. Nie raz Marvel nas zaskoczył.
Lash jest póki co jedyną postacią, która będzie w staniu nawiązać walkę z Hive'm. Tylko czy wygra to nie wiem.
Lincoln mówił, że transformacja przechodzi według pewnego wzorca, nieludzie nabywają umiejętności tak, aby wewnątrz rasy istniała równowaga(coś takiego mniej więcej chyba mówił) - więc Lash jest pewną przeciwwagą dla Hive'a(ale nie całkiem oni wyrównują tę szalę, także sądzę, że jeszcze pojawi się inny superNieczłowiek pokroju Lasha).
Jeśli chodzi o radę tej korporacji to: Hive ich zabił dla demonstracji, żeby prezes tej firmy wiedział, że ma podpisać umowę o sprzedaży tej firmy Malickowi. A z kolei szef firmy zginął dlatego, że Hive chciał sprawdzić Malicka.
Hydra tak jak Tarcza ma swoje możliwości poszukiwania nieludzi. Tarcza i Hydra prowadzą wyścig o to, kto zbierze więcej Inhumans.

Aiden19

Dla mnie te slowa Linkolna sa dziwne. Skoro jest to zakodowane genetycznie to jak moze istniec rownowaga, skoro nie kazdy sie przebudzi? Gdy Jaing wybierala kto ma sie przebudzic to mialo to jakis sens. Ale zeby to bylo z gory jakos zaprogramowane - bez sensu. Wg mnie zeby byla rownowaga musi byc jakas kontrola nad tym. Przeciez geny nie wiedza kto sie przebudzi a kto nie, a to od nich zaleza zdolnosci. No chyba, ze to ma dzialac na zasadzie, ze jest jakas zbiorowa swiadomosc Inhumans i to ona decyduje kto jakie ma zdolnosci, ale tego bym nie kupowal bo to byloby troche bez sensu. O ile wiem kod genetyczny jako taki nie jest sam z siebie w stanie komunikowac sie na odleglosc.
A co do tego drugiego Inhumana ktory mialby wraz z Lashem stanowic rownowage dla Hiva, to moze jest nim wlasnie Lincoln? Ma chyba najwieksza wiedze o Inhumans, ma dosc dobre zdolnosci walki (ciekawe czy jest w stanie zrobic cos ala "chidori nagashi" - polecam zobaczyc grafike- wtedy moglby zneutralizowac zdolnosc Hive'a) i moglby wspierac krotkodystansowego Lasha atakami z daleka.

ocenił(a) serial na 8
xar_15

Z tymi nieludźmi to naprawdę ciekawe, w jaki sposób otrzymują moce. Ja chciałem powiedzieć, że ich moce są nieprzypadkowe( każdy z nich dostaje taką, która uzupełnia pozostałe)..ale gubie sie w tym xD.

Może i Lincoln ale szczerze to miałem na myśli kogoś takiego jak Lash tzn. niemal nieśmiertelnego(naboje to on przecież wchłania) a w walce wręcz to nie zrobisz mu nic bo jest twardy jak Hulk.

ocenił(a) serial na 9
Aiden19

mi utkwily slowa reiny z drugiej polowy drugiego sezonu, powiedziala ze to skye uratuje ich ludzi (czy cos tam takiego)

ocenił(a) serial na 8
keteek

Nie pamiętam tego, możesz podać który to był odcinek?

ocenił(a) serial na 9
Aiden19

uuu to bylo po tym jak odkryla jakie ma moce, chyba tez odcinek gdzie probuja lincolna odbic od hydry

ocenił(a) serial na 9
keteek

ten*

ocenił(a) serial na 8
keteek

Aaa jak z Deathlockiem tam był. Teraz tylko musze znaleźć, który to odcinek.

ocenił(a) serial na 9
Aiden19

tak mi sie wydaje, w kazdym razie reina juz wtedy wiedziala, ze jiaying jest zla

keteek

To było w finale S2, kiedy Raina mówiła Skye, że Jaying nie przewodzi Inhumanom, tylko ich zwodzi i że to przeznaczeniem Skye jest przewodzić.

ocenił(a) serial na 9
xar_15

pewnie tak jak shield podluchuja co sie da i wysylaja tam ludzi albo maja kogos kto ich namierze (ale w to drugie watpie)

xar_15

Hydra tak samo jak SHIELD ma swoje kanały monitorowania ludzi, telefonów, itp. Wyłapali informację o dziwnych wydarzeniach z telefonu Edwina tak jak SHIELD.

Nie wydaje mi się, żeby Lash był w stanie pokonać Hive'a. Przecież Hive najprawdopodobniej potrafi kontrolować Inhumanów, więc wystarczy że się do niego zbliży i po sprawie. Chociaż nic nie jest przesądzone. Może z powodu podania szczepionki i (być może!) zatrzymania Terrigenesis nie jest do końca ani człowiekiem ani nieczłowiekiem. Ciekawe.

ocenił(a) serial na 9
Caskett12

jest inhumansem tylko wolniej sie przemienia, prawie caly sezon mu to zajelo

keteek

Okej, jasne. Chodziło mi że ani nie jest człowiekiem ani przemienionym do końca nieczłowiekiem. W sumie zbyt wiele o mocach Hive'a jeszcze nie wiemy, więc to i tak czyste spekulacje.

ocenił(a) serial na 9
Aiden19

Malicka widocznie kropnie jakiś zabójca, skoro chce mieć przy sobie ochroniarza ze zdolnościami. To, że zaaplikowali Lashowi szczepionkę pewnie jest nieprzypadkowe. Stawiam, że mimo iż przemieniony, to dzięki szczepionce Andrew będzie w stanie go kontrolować. W quinjecie musiała być Skye, Charles pokazywał chyba śmierć, przy której jest się obecnym. Tylko pytanie czy była tam sama i to ona wykorkowała, czy był jeszcze ktoś i co w ogóle robili w kosmosie?

ocenił(a) serial na 8
fabcio93

Charles jak widać ma moc taką jak Yukio w Wolverine. Przekazuje wizje śmierci losowych osób. Najpierw śmierć Edwina, potem tych z zarządu Transia, a na koniec swoją wizję śmierci pokazał Daisy.

A i jeszcze pokazał wizję śmierci osoby która była w Quinjecie. Czyżby to właśnie Daisy miała zginąć?

ocenił(a) serial na 9
Aiden19

mozliwe ze to Daisy. w wizji widac kawalek czyjegos ramienia z logiem shield (budowa przypomina kobiete) i fruwa tam krzyzyk taki jak Yoyo ale mogla go komus podarowac. zanim zaczal sie ten sezon tworcy powiedzieli, ze Simmons jest bardziej niz martwa a na chwile obecna zyje wiec niz nie jest pewne.

ocenił(a) serial na 8
keteek

W sumie to nie wiem już, to może być ktokolwiek :).

keteek

Kim jest Yoyo?

ocenił(a) serial na 9
mania19

Elena Rodriguez znana tez jako Slingshot, w komiksach czesto nazywana Yoyo przez swoja moc, w komiksach byla czlonkiem Secret Warriors.

keteek

Dzieki :) pierwszy raz slysze o tej postaci :)

Aiden19

Takie pytanie organizacyjne: jak kończy się u was odcinek: u mnie Malick popiłą whiskey w śmigłowcu a azjata gada z Hive'em. Pytam ponieważ w wersji, którą oglądałem w trakcie odcinka na ok. minutę wrzucony był materiał z prawyborów w USA i nie wiem czy coś mi nie umknęło.

ocenił(a) serial na 8
PanSowa_12

Nic nie umknęło, ten odcinek dodali i pewnie zapomnieli wyciąć reklam.

ocenił(a) serial na 10
Aiden19

Dlatego właśnie nie ściągam wersji hdtv (z małymi wyjątkami, np. Dimmension) bo czasem są takie kwiatki, że albo czegoś brakuje, albo jakieś reklamy ładują.WebDl są lepsze, ale ciężej napisy dopasować.

ocenił(a) serial na 9
Aiden19

Czy tylko mi było tak mega przykro z powodu śmierci tego Charles? Łezka w oku bo był w sumie poszkodowany z tą swoją mocą i jeszcze to,że strugał ptaszki dla córki :( chyba jestem za miętka xd ale odc rewelacja, dużo akcji i emocji.

ocenił(a) serial na 8
Alexa_7_96

Nie tylko Tobie. Charles bardzo sympatyczny był, bardzo łatwo było go polubić.

Alexa_7_96

Niestety Charles po prostu musiał zginąć bo jego moc była zbyt niebezpieczna. Ten kto miałby Charlesa zawsze byłby o kilka kroków z przodu...

ocenił(a) serial na 9
mg1111

jesli chodzi o moc przewidywania przyszlosci to w serialach czesto sie pozbywaja takich ludzi albo robia tak, ze te osoby nad tym nie panuja
- Reina i Charles w tym serialu
- Isaac z Heroes
- Maia z 4400
- Phoebe z Charmed

ocenił(a) serial na 10
Alexa_7_96

Gdyby nie zginął, to stanowił by cały czas obiekt pożądania z obu stron, bo jednak ktoś z taką mocą daje jakąś przewagę.Niemniej, gość był niewinny i zupełnie nie potrafił poradzić sobie ze swoimi zdolnościami.Tak na dobrą sprawę, oglądanie czyjeś śmierci, sprawiło by przyjemność chyba tylko psychopacie.

ocenił(a) serial na 8
mario_1981

Każdy nieczłowiek (jak powiedział Lincoln) ma jedną umiejętność (oprócz Hive'a). Ta umiejętność jest dostosowana, zaprogramowana, nieprzypadkowa. Dlatego Lash sie pojawił, jako druga strona, przeciwwaga dla Pasożyta.
Ci dwaj się będą głównie bić ze sobą, ale i tak sądzę, że jest gdzieś drugi nieczłowiek w wersji Lasha. On sam jeden raczej Hive'a nie pokona.

ocenił(a) serial na 9
Aiden19

wszyscy inhumansi maja jedna moc, hive tez- jego moc dziala inaczej na inhumansow i inaczej na ludzi ale to nadal jedna moc (jak unspoken z rodziny krolewskiej) a wyglad jest skutkiem ubocznym, cena daru jak u wielu innych inhumansow (reina, lash, gordon)

ocenił(a) serial na 8
keteek

On aborbuje ludzkie życia wzmacniając sie (pierwsza umiejętność). I ma na karku już kilka tysięcy lat( w sumie to skutek uboczny, jest w końcu pasożytem). No i drugą umiejętnością jest (CHYBA!) dostosowanie się do warunków otoczenie (sam to mówił)

ocenił(a) serial na 9
Aiden19

jak dla mnie to jedna moc ale szeroko pojmowana. dajmy takiego gordona teleportacja, pole ochronne i brak oczu wszystko wynika z jednego to znaczy z tworzenia mostu kwantowanego. moc hiva tez pewnie jeszcze jakas wytlumacza.

ocenił(a) serial na 8
keteek

U Hive'a absorbowanie życia łączy się też z regeneracją (dwa w jednym) więc tu się zgodzę. Ale taką mniejszą umiejętnością jest kolosalnie wydłużone życie, na tamtej planecie sobie żył dobre 5000 lat napewno. Długość życia ma zbliżoną do Asgardczyków.

ocenił(a) serial na 9
Aiden19

u jiaying chloniecie cudzych zyc tez przedluzalo jej zycie, u hiva tak samo (wlasnie po to hydra wysylala ludzi na druga strone portalu), gdyby nie to, ze cal ja zabil to pewnie tez zylaby kolosalnie dlugo (setke na karku juz miala :P)