ja podejrzewam niby Lokiego :P
chociaz istnieje prawdopodobienstwo ze red skull ktory ma sie pojawic w zimowym zolnierzy a ten film ma laczyc sie z serialem
w sumie to całe "jasnowidzenie" w przypadku Lokiego można by podciągnąć pod to, że jak siedzi na tronie w Asgardzie to wszystko widzi i o wszystkim wie. Tylko Coulsona w jakiś sposób nie widział, co by wyjaśniało, czemu Siff nie wiedziała o obcym... Tytuł do Lokiego pasuje :)
Amora jest Asgardianką i jest siostrą Lorelei z najnowszego odcinka, więc myślę, że może to być taka jakby zapowiedź jej pojawienia się.
mi sie wydaje ze zrezygnuja raczej z amory, zostanie sama lorelei : d w najnowszym odcinku dostalismy wystarczajaco duzo wskazowek na to ze ta dwojka dobrze sie znala wczesniej.
myślę, że gra rozgrywa się między Amorą the Enchartness, MODOKiem, a Leaderem ;) cała trójka pasowałaby pod "jasnowidzenie", MODOKa dodatkowo możnaby podpiąć pod AIM (mający dostęp do Extremis będący składnikiem Centipede), jak i na siłę pod HYDRĘ, a myślę że zmierzamy do połączenia tych dwóch organizacji :)
nad modokiem tez sie w sumie zastanawialam, bo to pasuje do winter soldiera : p a niby ma sie mocno laczyc z filmem. nic wiecej nie mowie, bo nie chce spoilerowac tu : p
Jak dla mnie to będzie Leader. http://marvel.com/news/tv/2014/3/12/22144/exclusive_adrian_pasdar_to_play_glenn_ talbot_on_marvels_agents_of_shield.#ixzz2vmMyTL00 Nagle ni z gruchy ni z pietruchy dodali pod koniec serialu jednego z bad guyów z Hulka. Imo to jest właśnie wskazówka do Leadera
Mam nadzieję tylko, że dadzą do roli Leadera tego samego gościa co z Incredbile Hulka :) Mam wrażenie, że ten film w całym Marvel Cinematic Universe jest najmniej lubiany tylko i wyłącznie przez zmianę aktora który gra Bannera a szkoda bo ten film był jednym z lepszych w Fazie Pierwszej
film był niezły, zwłaszcza na plus aktor grający Blonsky'ego :) a to, że był najmniej lubiany, to nie znaczy że nie był, po prostu pozostałe trzymały bardzo wysoki poziom (może poza ostatnim Thorem, którym byłem lekko zawiedziony, ale to moja prywatna opinia, tak jak niektórzy nie lubią IM3, czy wlasnie Hulka) ;)
Może to po prostu były lub zbuntowany agent S.H.I.E.L.D. z poziomu 10. teoretycznie potwierdza to, że jasnowidz nie wiedział nic o ożywieniu Coulsona gdyż miał dostęp do tych dokumentów co Fitz i Simmons a okazały się fałszywe. A się zbuntował ponieważ nie podobała mu się decyzja o oddaniu tesseractu i w ten sposób jedynej formy walki z obcymi i może dlatego tworzy tych super ludzi.
Jasnowidz widzi i słyszy wszystko (mówili w serialu) a tylko szpiedzy tak umieją :)
P.S. dlaczego uważam że nie jest nim:
Red Skull- ponieważ ma przecież całą Hydrę poco mu mała i mało istotna organizacja?
Leader- jest on przecież ekspertem od promieni gamma więc szybciej by robił potwory pokroju Blonsky'ego a nie ludzi których łatwo pokonać.
Amora i Loki- no proszę przecież to asgardczycy ("bogowie") mogli by podbić świat krasnoludów którzy wykonali większość broni znanych z asgradu.
M.O.D.O.K.- jest przecież geniuszem szubko by ulepszył technologie organizacji stonogi i rozwiązał ich problemy.
odnośnie Twojego PS.
Centipede nie uważam w ogóle za osobną organizację, a za projekt :) Prawdopodobnie A.I.M. Podejrzewam też, że za A.I.M. stoi Hydra. W tym momencie zarówno MODOKa jak i Red Skulla można by bez problemu wytłumaczyć. Amory też nie widzę jako Jasnowidza :) raczej Lorelei jest nawiązaniem do Thora 3. Jeśli chodzi o Leadera... Cóż Centipede zawiera technologię Super Soldier, Extremis i promieniowanie gamma, więc wzbogacenie tego o czym się zna - gamma, o 2 największe technologie wzmagające siłe byłoby logiczne ;)
Jeżeli chodzi o MODOKa to mam pewną teorię jakoby nie był on naukowcem, a sztuczną inteligencją na wzór JARVISa stworzoną dla AIM przez Killiana (być może ze zmodokowaną twarzą Killiana na wzór Supreme Intelligence). W momencie śmierci Killiana, MODOK zawierający jego wszystkie plany i pomysły oraz mający coś na wzór własnej woli (w końcu JARVIS też ma się przemienić w Visiona więc jakąś tam pewnie ma) może spokojnie być "następcą" Killiana w AIM, a i jeśli posiada jego pomysły to nie sądzę by dla członków AIM to byłby problem że jest on tylko A.I.
spoiler!!! Wiedziałem, że jasnowidzem jest agent tarczy chociaż pomyliłem to, że nie jest byłym agentem, ale tak wszystko się zgadza nawet to dlaczego nie wiedziała (najprawdopodobniej) nic o ożywieniu Coulsona. :D
Nie znam universum marvela, ale mam nadzieje że to będzie jakiś obcy/pół-obcy, który jest w połowie martwy albo stary/kaleki (co wytłumaczyłoby dlaczego posługuje się innymi i nie ujawnia się). Z charakteru był by to albo spokojny, wyrafinowany, doświadczony weteran albo megaloman pragnący kontroli nad świat.
Agenci non stop wprowadzają postacie, których w filmach nie było, dlatego taki Red Skull odpada jak dla mnie.
Inna sprawa to to, że Leader nie pojawił się tak naprawdę w IH, a nawet jego genezy nie było tylko trochę mu łeb się poodkształcał. Jeśli to on to wszystko z nim nam przedstawią w serialu.
Ogólnie sam fakt, że dodano go do obsady tak późno to dobry powód żeby stwierdzić, że to on jest jasnowidzem. Z drugiej jednak strony może on być zapowiedzią do nowego sezonu zaraz po zakończeniu wątku jasnowidza(jeśli ten się skończy w pierwszym sezonie).
Jeśli o mnie chodzi to może być to MODOK, który jako takim jasnowidzem nie będzie, tylko będzie kierował wszystkim dzięki swojej inteligencji, jednocześnie mając szpiegów w SHIELD.
Pożyjemy zobaczymy, a tak naprawdę to mało nam zostało do rozwikłania tej zagadki.
PS. Amora to postać godna filmu, nie serialu. Dlatego pojawi się pewnie z Lokim, będzie ragnarok, parę innych spraw i Asgard wyląduje na ziemi. będzie Avengers disassemble, new avengers, captain gdzieś tam zginie(na niby!!), pojawi się sentry potem on rozwali asgard, Thor go zabije, w między czasie captain wróci, i wszyscy będą szczęśliwi. Oczywiście pomiędzy będzie milion innych spraw ale już wystarczająco się zapędziłem, a ewentualnie gdzieś tam jest zaburzenie w chronologii.
Pozdrawiam serdecznie.
spoiler!!! Wiedziałem, że jasnowidzem jest agent tarczy chociaż pomyliłem to, że nie jest byłym agentem, ale tak wszystko się zgadza nawet to dlaczego nie wiedziała (najprawdopodobniej) nic o ożywieniu Coulsona. :) IN YOUR FACE!!!!!!!!!!!!!!!!
i to niezmienienia faktu, że się tego spodziewałem już 26 dni temu. a wszyscy uważali, że to loki albo inny super-łotr. :]
SPOILER!:
Kapitan Ameryka2 i 16 odc:
Odcinek lepiej oglądać,przed Capem 2,bo się coś podejrzewa szczególnie jak się widzi stojącego Sitwella obok ekipy Coulsona. Hand dowodzi Hub,tak to pamiętam z 7 odcinka. Po tym odcinku można uznać że ona jest jasnowidzem,ale też że pracuje dla HYDRY i dowodzi Hub. Czyli za stonogą stoi HYDRA.
Bardzo jestem jak się to potoczy,ta cała intryga z Capa2 juz się rozpoczęła bo Sitwell został wezwany na statek Lemurian Star. Bardzo ciekawie się zapowiada.
zauwazyliscie ze coulson w 16 odcinku niewiedzial co robic? najpierw skakal do warda a potem w ten sam sposob do may...