Czy wątek Clairvoyanta (Jasnowidza) jest już zamknięty? Jak myślicie, czy prawdziwym CV jest ktoś
inny? I o co chodzi z Quinnem? W komiksach Gravitonem jest p. Hall, a tutaj Quinn. Gdzie jest mój
błąd? :P
Edit:
Aha, i co to za gościu, który rzucił Garretowi takie groźne spojrzenie, gdy wychodził z tej okrągłej dziury?
Był i nagle przestał być ;>
To świadczy o tym co stało się z innymi wiedzącymi osobami.
Bardziej zastanawia kto tak potrzebował tych informacji. W sumie biorąc pod uwagę fabułę Garett może podlegać co najmniej 3 postaciom, o ile nie jest to ktoś dotąd nieujawniony.
Szpitale i lekarze byli sfałszowani w aktach, chyba w 14 odcinku jest o tym mowa.Coulson w wspomnieniach widział jednego,znał go już to z nim pogadał i tyle.
w 14 odcinku już w środku ten postrzelony mówi, że lekarze tam nie zostają (med staff doesn't stay here). Czyli istnieją, ale są tam tylko gdy są potrzebni (wcześniej mowa, że w nie spodziewają się nikogo przez najbliższe dwa tygodnie)
Tak istnieją,ale chodziło mi że akta które Coulson dostał od Furego na jego prośbę (12 odcinek bodajże) z lekarzami i tym co mu robili,były po pierwsze zaszyfrowane częściowo(Fitz i simmons(ich nie rozumieli nawet),po 2 szpitale i lekarze fałszywi. Więc jak Fury takie akta dał Coulsonowi to jasnowidz w szeregach SHIELD niczego lepszego by sie nie dokopał.
Hall jest w środku, na końcu odcinku 18 wzięli Quinna, który był bardzo rad z powodu odzyskania gravitonium. Ciekawe tylko, po której stronie stanie Hall, bo był takim bohaterem pomiędzy dobrem a złem.
Mnie ciekawi wątek Skye, bo ten wątek się przewija, ale niewiadomo o co chodzi. Sam Thomas- podstawiony jasnowidz mówił do niej, że po nią ktoś przyjdzie i wtedy ona zginie, tak jakby wiedział czym ona jest. Tylko czy to było mówione naprawdę, czy podkładka pod to by Ward zabił tego fałszywego jasnowidza? Czy oni wiedzą coś o Skye? O niej była mowa, że jest czymś niebezpiecznym i gdzie się nie pojawi tam sieje śmierć. Ale chyba jest w stanie uśpionym bo na razie nie widać w niej żadnego zła.
Co do jasnowidza, z tego co obejrzałam wydaje mi się, że sprawa została rozwiązana i Garret nim jest. Tylko trochę mi nie pasuje to do agenta niskiego poziomu, do takiej akcji przejęcia Tarczy potrzebni by byli agenci wyższego poziomu, więc może jest chociaż jakaś góra. Garret to taki szary agent jak dla mnie, to, że nie ma zdolności i pordził sonie elektroniką nawet afajny pomysł, ale nie pasuje mi na kogoś kto szasta kasą, wynajmuję milionerów do milionowych projektów i zarządza operacją przejmowania Tarczy. Tymbardziej że akcja Hybryda w Tarczy trwa 70 lat. Na razie pokazują go jako główne zagrożenie.
W 18 odcinku Garret mowi do Warda: "pamietaj, kto ci dal to zadanie". Chyba jawna aluzja do jakiejs 'wyzszej sily'.
On chyba jest agentem 10 poziomu. oprócz tego przez chwile widać było jego kawałek ciała i było widać, że cześć jego ciała jest zastąpiona cybernetycznymi implantami (penie ma zwiększoną siłę itp.)
10 level? Serio? Fury jest agentem 10 poziomu. Garett to bodajże 8. Tak samo jak Coulson.
Ale to oczywiste, że Garett to popychadło. Jak Sitwell.
Alexander Pierce zajmował się tą całą infiltracją i przejmowaniem kontroli w S.H.I.E.L.D. ale trochę zginął ;/
Mi się wydaje jak na razie na czele Hydry stoi Baron Strucker (no chyba, że Red Skull żyje, ale równie dobrze może być niezdolny do dowodzenia, w jakiejś hibernacji czy coś). Przynajmniej jeśli chodzi o Hydrę jako całość. Dowódcą w szeregach S.H.I.E.L.D. ma ktoś kto był tuż pod Piercem.
Mnie osobiście najbardziej interesuje czy S.H.I.E.L.D. się odrodzi. Co robi Fury?
Czy w serialu doczekamy się odcinka z Winter Soldierem? Popłakałabym się z radości ;D
No i jeszcze to:
http://www.nerdacy.com/2014/04/09/another-character-from-the-winter-soldier-comi ng-to-agents-of-s-h-i-e-l-d/
Proszę mnie nie hejtować, to tylko moje teorie i przemyślenia. Mam świadomość tego, że mogą być błędne.
Coulson to level 8, Garret ma level 6 lub 7 w zaleznosci od zrodla. To oczywiste, ze nie on steruje reaktywacja HYDRY.
nie pamiętam czy była mowa o tym którego poziomu był Garret, ale jasne jest, że ma pozycję zbliżoną do Coulsona i Hand. Jest ważną postacią, ale jak dla mnie to stworzył teatrzyk z jasnowidzem bo takie dostał rozkazy. Ci którzy chcą by temat jasnowidza pozostał otwarty wydają się tak samo naiwni jak Coulson który za oczywiste wziął że musi to być ktoś więcej. To tylko zwykły agent o wysokim poziomie dostępu, który dostał takie rozkazy. Jeden z wątków pracy hydry. A co widać w ostatnim odcinku Garret prawdopodobnie sprzedał się za technologię centipede.
Poziom Garreta wziąłem z bazy danych Marvela, w serialu nie było o tym mowy, masz rację. I zgadzam się, że Garret robi za marionetkę. Wątku jasnowidza nie można jednak jeszcze wykluczać, to jest w końcu Marvel. Dodatkowo, gdyby odnosić uniwersum filmowe do uniwersum komiksowego to można znaleźć postacie, które do takiej roli by pasowały - np. Leader. Jasnowidz po angielsku to clairvoyant, a w opisie cech Leadera jest zdanie (cytat z pamięci): His planning and strategic skills are so accurate that they fall near clairvoyance (Jego zdolności planowania i strategicznego myślenia są tak dokładne, że aż bliskie 'jasnowidztwu').
Oczywiście wątpię, bym miał rację, ale co tam. :)
Edit:
Oryginalny cytat brzmi: "His ability to predict probable outcomes of tactical and strategic scenarios is so advanced that it borders on clairvoyance".
Źródło:
http://www.comicbookmovie.com/fansites/SuperSomething616/news/?a=93200
Ja też uważam, że to jest Garret i stworzył teatrzyk z jasnowidzem, ale uniwersum różni się od komiksowego głównie tym, że w komiksowym U istnieje tylko 3 lub 4 agentów z poziomem 10 (ma Fury i chyba czarna wdowa i ktoś jeszcze) a w filmowym czy raczej serialowym uniwersum agentka Hand sprawdzając lojalność Simmons i tego drugiego mówi, że hydra ma wielu agentów na poziomie 7, 8, 9, 10 (nie pamiętam dokładnie) co mogło sugerować, ze istnieje wiele agentów którzy mają poziom 10. o prócz tego Coulson zdobył papiery na swój temat które miały poziom 10 a na dodatek Simmons i Fitz nie dziwią się, że jak Coulson zdobył te papiery.
Co z tego że papiery miały poziom 10 jak dostał je od Fury'ego? Agentów na poziomie 10 jest pewnie kilku. Wątek jasnowidza może być jeszcze nie zakończony ale nie ma co gdybać bo różnie mogą pociągnąć wątek.
10 level mają na pewno Fury i Pierce (miał znaczy się). Może Hill. Hand mi się wydaje, że mogła mieć 9.
Całkiem możliwe, ale nie jest powiedziane, że nie ma jeszcze kogoś na poziomie 10, a o którym nie było mowy
też mi się wydaje, że agentów 10 poziomu jest niewielu, ale projekt "jasnowidz" nie wymagał aż takiego dostępu. Dla przykładu Coulson na 9 poziomie miał dostęp do wielu informacji a to co dostał od Furego, to jest skrajny przypadek i pewnie było niewiele podobnych sytuacji (nieprawdziwy Slingshot program). Wracając do "jasnowidza", to mając Pierce'a nad sobą to i tak dostawałby potrzebne informacje.