Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Agents of S.H.I.E.L.D.
2013 - 2020
7,4 29 tys. ocen
7,4 10 1 28705
6,2 6 krytyków
Agenci T.A.R.C.Z.Y.
powrót do forum serialu Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Jak w temacie.

Finał w mojej ocenie naprawdę świetny i odnoszący się do wszystkich wątków. Jedynym lekkim minusem było dla mnie zachowanie Warda, natomiast spory plus za nawiązanie do Civil War.

ocenił(a) serial na 8
Twoflower

No właśnie obawiam się, że poza producentami, nikt nie będzie potrafił jej na razie wyjaśnić. W komiksach raczej nie pojawiło się nic podobnego do tej skały, więc nie mamy pojęcia czym ona jest i jak działa na ludzi ani na Inhumans. "Agenci" zostawili nas z jeszcze mocniejszym cliffhangerem niż w zeszłym sezonie, więc oby do jesieni. :D

ocenił(a) serial na 5
Twoflower

(możliwe SPOILERY )Pojawiło się wiele teorii:
-Jemma jest Inhumanem (ale nie wiedziała o tym) a ta płynna skała ją pochłonęła (właśnie dlatego)
-skała działa podobnie jak tesseract (wysłała Jemmę prawdopodobnie na planetę Kree)
-skała to Soul Gem (uwięziła gdzieś Jemmę w innym wymiarze)
-są pogłoski,że dzięki tej skale Jemma może stać się Moonstone
-Jemma nie żyje/żyje
tak naprawdę nie wiadomo nic i możemy się tylko domyślać

ocenił(a) serial na 8
Hetaliafangirl

Dzięki. Biorąc pod uwagę to jak do tej pory prowadzili serial, stawiam na Moonstone. Tym więcej superbohaterów, tym lepiej dla Civil War.

Twoflower

Z drugiej strony wyjdzie kicha, jeśli w końcu serial nie scali się bardziej z filmami.

ocenił(a) serial na 8
ponczi88

Nie mogą wprowadzić do filmów wątków z serialu, których nieoglądający serialu nie zrozumieją.

Twoflower

Z drugiej strony całość wzajemnie by się uzupełniała. Chociażby nowi Avengers. Początek rozpoczyna się, jakby z dupy, w środku akcji. Serial, chociaż wyjaśnił dlaczego tak było, ale film też mógł nawiązać, że dane zdobyto z pewnego zaufanego źródła. W moim odczuciu wiele wątków z serialowego uniwersum, można by zawrzeć w filmach i na odwrót. Dzięki temu (tak mi się zdaje), więcej osób obejrzało by serial.

ponczi88

Fury mówi że lotniskowiec udało się naprawić dzięki kilku zaufanym znajomym. Nie jest niestety powiedziane dosłownie jak w serialu :(

Hetaliafangirl

Inhumans uważali, że ta skała jest bardzo niebezpieczna, jakby nadawała moce ty by stwierdzili, że jest cool :)
Jednak ta skała ma duże powiązania z Kree, że "wybrała" Simmons to nie mógł być przypadek.

ocenił(a) serial na 9
Hetaliafangirl

ta skala pewnie przemienia ludzi w inhumansow (bez mocy do czasu przejscia przez mgle), a inhumansow w ludzi (dlatego uwazaja ja za niebezpieczna) i pewnie to ta sama skala, ktora kree uzywali dawniej