Siema, przymierzam się do tego by zacząć oglądać ten serial, mam w sunie tylko jedno pytanie:
Którzy herosi Marvela się tutaj pojawiają (zarówno najczęściej jak i epizodycznie).
Wiem że głupie pytanie ale dezorientuje mnie to że ani na filmwebie ani na imdb nie ma w obsadzie żadnego herosa, stąd mnie ciekawi czy pojawiają się tutaj np. ktoś z X-Menów, Fantastycznej 4ki czy innych "formacji"?
Póki co herosów pojawiło się bardzo niewiele. Na X-menów ani Fantastyczną 4 nie ma nawet co liczyć ze względu na to, że Marvel nie ma prawa do ekranizacji tych postaci komiksowych, z drugiej strony jednak epizodycznie pojawia się tutaj (w jednym z najlepszych według mnie odcinków) Lady Sif oraz antagonistka z świata Thora, która była w stanie hipnotyzować mężczyzn. Pojawił się także Fury i Maria Hill, Deathlok, a w kolejnych odcinkach mają pojawić się inni superbohaterowie.
Przyznam że poza Nickiem Fury nie znam nikogo, aż musiałem ich "wyguglować".
Spytałem bo nie ukrywam że czułbym się swojo gdyby w tym "marvelowskim" serialu się pojawił chociaż jeden z bardziej znanych bohaterów (moja znajomość tych postaci się ogranicza jedynie do kreskówek ze "świętej pamięci" Fox Kids oraz obu Marvel Ultimate Alliance).
Ale jesteś świadom, że ten serial jest... powiedzmy, że spin-offem... Avengersów, którzy z kolei są takim "zebraniem" kilku filmów, które Marvel wypuścił w ciągu ostatnich lat? Iron Man, Thor, Captain America, Hulk, plus Czarna Wdowa i Hawkeye, którzy swojego filmu nie mieli, ale pojawiali się w innych? W zasadzie bez znajomości tych produkcji miejscami może być kiepsko, choc wiele akcji nie związanych bezposrednio z uniwersum będziesz w stanie zrozumieć/poskładać. Sam Phil Coulson, główny bohater serialu, "wyszedł" z tych filmów, no a druga połówka sezonu jest bardzo silnie związana z akcją Captain America 2.
No o powiązaniu z historią Avengersów wiem akurat, same filmy poświęcone każdemu członkowi tej drużyny też oglądałem.
No to powinieneś kojarzyć Lady Sif i Marię Hill, pierwsza to wojowniczka z Thora, druga to prawa ręka Furego ;) Trochę mnie zmyliłeś pisząc, że oglądałeś tylko kreskówki :D
Cholerny skrót myślowy - muszę na nie uważać :)
Więc do listy kreskówki + wspomniane gry dochodzą ważniejsze filmy ;)
No cóż, pojawili się:
- Nick Fury
- Lady Sif (Asgardczyk)
- Lady Lorelei (Asgardczyk)
- Margaret "Peggy" Carter
- Dum-Dum Dugan i Howling Commandos
- Agentka / Pracownica Starka Maria Hill
- Agentka Victoria Hand
- Agentka Barbara "Bobbi" Morse aka Mockingbird - chyba dołączy do stałej obsady, Heal Yeah!
- Agent Jasper Sitwell
- Agent Felix Blake
- Elliot Randolph (Asgardczyk) - z tym, że stworzony na potrzeby serialu, nie było go raczej w komiksach lub filmach...
- Glenn Talbot
- Deathlok
- Absorbing Man
- Donald "Blizzard" Gill
- Franklin "Graviton" Hall
- HYDRA!
- i zapewne jeszcze kilku pomniejszych o których zapomniałem...
Wow, obejrzałem wszystkie dotąd odcinki, ale tak dokładnie bym tego nie rozpisał. Niezły wymiatacz tego uniwersum musisz być. :-)
Poza tym mieliśmy kilka znanych lokacji, jak The Hub oraz Triskelion, i chyba pokazano laboratoria A.I.M.
Mnie najbardziej wkurza ze oprocz Lady Sif nie pokazali zadnego "dobrego" herosa. Mogliby dla odmiany pomoc rowniez Tarczy, a nie tylko tej glupiej Hydrze :P
Na dobrego herosa potrzebny jest i dobry budżet. Nie mogą wykorzystać postaci, które występowały w filmach Marvela bo po prostu ich nie stać na aktorów odgrywających tych superbohaterów, a po drugie to jest serial o Agentach a nie superbohaterach:)
Nie chodzi mi o Kpt. Ameryke czy Iron Mana. Jest mnostwo herosow w Marvelu przeciez. Supervillainow jakos pokazuja i to tez nie sa postacie rzedu Lokiego czy Red Skulla :)
dobra lista. zapomniales o Jim Morita z pierwszej czesci Capa i o Gideon Malick z pierwszej czesci Avengers
X-meni, mutanci i F4 naleza do Foxa ale w serialu sa Secret Warriors, jest tez sporo Inhumans (kosmiczna, bardziej zabojcza wersja z mutantow wierzacych w przeznaczenie), w serialu jest pare postaci ktore w komiksach nalezaly do Avengers, a Avengersi z MCU sa czesto wspominani i pojawiaja sie postacie z nimi zwiazane (np. Lady Sif). ostatnio pojawil sie Jeff Mace (Patriot/trzeci Captain America) i Ghost Rider.