Właśnie oglądnęłam czwarty odcinek i wciąż nie mogę uwierzyć że dr.Andrew nie żyje. To było naprawdę smutne, co prawda nie byłam zbytnio przywiązania do tej postaci, ale i tak rozpacza.
A was co najbardziej poruszyło lub może zdziwiło jak na przykład to że Lash nie zabił Daisy?
Kree bez problemu by takowy lek znaleźli w krótkim czasie, a skoro go nie znaleźli to nie istnieje
Być może, to tylko moja propozycja. Jednak w serii x-men są ludzie z mocami powstałymi właśnie w wyniku mutacji i występował tam wątek leku, dlaczego tu nie może być podobnie. Jeśli Kree stworzyli inhumans to może są w stanie odwrócić ten proces.
Kree wprowadzili geny Inhumans tysiące lat wstecz, a już wtedy byli na znacznie wyższym stopniu rozwoju wszelkiej gałęzi, więc albo leku nie ma na to, albo mówiąc po naszemu - mają to w dupie
Zgadzam się, Kree stworzyli inhumans jako broń aby wygrać wojnę, nie sądzę aby nagle zaczęli przejmować się ich losem. Może jednak Jemma dowiedziała się czegoś więcej o procesie będąc na obcej planecie. Poczekamy, zobaczymy ;)
Jakby odnalazła inne osoby, które żyją i przeszły przez portal, to trzymałaby się nimi.
Pewnie tak, tylko wiesz, jeden gość( akcja w tym zamku w XIX wieku) miałby już ponad 100 lat, więc chyba nie jest dużo tych więźniów
Chyba jego szczątki znalazła Jemma
http://www.comicbookmovie.com/fansites/KingPatel/news/?a=126240
Mutanci to ludzie ze zmodyfikowanym DNA, natomiast Inhumans jak sama nazwa wskazuje nie są ludźmi. To oddzielny gatunek. Różnią się od Homo Sapiens bardziej niż mutanci tacy jak X-Men.
Inhumans nie są spokrewnieni z Kree. Kree nie mają takich różnorodnych mocy, gdyby mieli, to nie musieliby tworzyć Inhumansów bo ci mieli być bronią do rozwalenia Skrulli. Przeciętni Kree są po prostu około 3 razy silniejsi i wytrzymalsi od ludzi, mają też lepszą technologię i to wszystko. Eksperymentowali na genach ludzi, ale nie były to krzyżówki. Kobiecą krzyżówkę ludzkiej kobiety z superżołnierzem Kree, obdażoną mega mocami dostaniesz w Marvelowym filmie Captain Marvel ;)
Mam nadzieję, że Warda nie uśmiercą, bardzo go lubię. Mam pomysł kim może być Lash. W jednym odcinku, chyba pierwszym trzeciego sezonu, nie pamiętam, pokazali retrospekcję, gdzie grupka ludzi losowała kto ma wejść do Monolitu i wypadło na jakiegoś kolesia, nie pamiętam już kim on był. Powiedziano wtedy, że już nie wróci. Może wrócił i to właśnie on?
A co jeśli to Alisha jest Lash'em a ta która siedziała z Coulsonem to tylko jej kopia ???
Ja stawiam że jest nim ojciec dziewczynki którą May zabiła w Bahrajnie,zna ich nazwiska bo był związany z grupą Jiang.
Moim zdaniem Lash nie był w Zaświatach bo :
1. W II sezonie było by coś wspomniane o nim, no taka silna postać... nie mogło by się bez słowa o nim obejść.
2. Lash zna nazwiska bo czuje Inhumans, a ten drugi typek co go w ostatnim odcinku Skye przeturbowała [ xD ] mówił, bo ich szukał przez internet.
3. Lash przemienił się pomiędzy drugim, a trzecim sezonem. [ no takie mam przeczucie, ale też patrz punkt 1]
4. Dr. Andrew od samego początku tego sezonu jest jakiś taki bardziej podejrzany więc możliwe że to on, no nie wierzę że tak łatwo pozbyliby się go.. + ta scena z tymi nogami aż się prosi o podteksty że to nie Andrew... ileż to razy już tak było przecież w Agentach.
Jakby Lash ich czuł to nie potrzebowałby internetu. Mógł być w Zaświatach i nie przejść przemiany. Pamiętaj, że nie wszyscy ją przechodzili. Jak wtedy jeszcze Skye dostała się do tego miejsca było tam pełno osób. I zwracali na nią uwagę i jej zazdrościli przemiany w świątyni Kree.
O przemianie z tego co pamiętam decydowała jakaś rada i Jiaying. Mógł się przemienić jak inni od tranu i ryb.
A przy zwłokach wtedy było pełno krwi, a jak Lash zabija to nie widziałam krwi. Ale przerażony syn Struckera mnie zastanawia.
Lash czuł że ktoś się przemienia ale aby odnaleźć tą osobę potrzebował pomocy ;)
"3. Lash przemienił się pomiędzy drugim, a trzecim sezonem. [ no takie mam przeczucie, ale też patrz punkt 1]"
Przeszedł przemianę dużo wcześniej.
paula0fm: "Mógł być w Zaświatach i nie przejść przemiany. "
Lash przeszedł przemianę w mieście Orollan. Było to ukryte miasto Inhumans ulokowane na Grenlandii. Zaświaty nie były jedyną siedzibą Inhumans. Poza Orollan jest jeszcze miasto Attilan, czyli stolica Inhumans, gdzie mieszkają największe kozaki.
Lash z komiksów pochodził z miasta Orrolan w Grenlandii. Lash był jednym z niewielu, wybrany spośród swojego pokolenia, aby otrzymać dar Terrigenesis.
Jeżeli będą trzymać się komiksów to na pewno nie jest to Andrew.
Jeżeli nie, jest bardzo prawdopodobne, że to Andrew.
Ja myślę,że aż tacy wierni nie będą,bo to chyba tylko nawiązują co nieco.Lashem może być Andrew,bo jego kolor skóry jest ciemny (żart) i w sumie było by to cokolwiek ciekawe,gdyby okazało się to prawdą,ponieważ jest dobrym przyjacielem całej grupy i nagle musieli by się z nim skonfrontować w całkiem innych okolicznościach i raczej nie przyklasnęli by mu na zabijanie nieludzi.Jego gadka,że jest "koniecznością" też wskazuje na coś ciekawego.
A teraz jeszcze jedno.Ciekawym by było,gdyby to Triplett był Lashem.Jak pamiętamy,rozleciał się na proch,ale skoro posiada dość unikalne zdolności,z przybieraniem na powrót ludzkiej postaci włącznie,to ja spokojnie mógłbym kupić to,ze jego przemiana mogła by być inna,niż wszystkich innych.Do tej teorii pasowały by doskonale jego stosunki z Daisy,bo dosyć się dogadywali,że tego co pamiętam,a Lash jej nie zabił.Nawet podczas ataku w szpitalu nie był aż tak zdecydowany,by ją wykończyć.Bardziej chodziło mu o Lincolna.
Głupia teoria, bo wydaje się na starcie niemożliwa,a szkoda.Byłby to ciekawy i niespodziewany zwrot akcji,bo podpinało by się to nie tyle pod zmartwychwstanie postaci,ale wręcz jej przeobrażenie (nie mam innego słowa)
No faktycznie teoria dość irracjonalna [ a może to Gonzalez xD ] ... w sumie tak jak większość rozwiązań wątków w tym serialu... kto pamięta akcję z tonącymi Jemmą i Fitzem? Fury to mnie wtedy tak zaskoczył że mało co z krzesła nie spadłem...
Ale raczej Lashem jest Andrew... chociaż nie zdziwiłbym się gdyby okazało się że to jeden z ludzi Ward'a ...
Tak czy siak dzisiaj odcinek to się co niektórzy [ co będzie im się chciało oglądać po ang. + znają stronki] będą może wiedzieć czy Andrew przeżył ... Albo trzeba poczekać do czwartku, wtedy już na pewno będą napisy..
Chociaż tak mi się wydaje [przeczucie] że zazwyczaj ci którzy już ginęli bezpowrotnie w serialu to pokazywali ich śmierć dokładnie [ Trip, Gonzalez, Garrett - wszyscy trzej kiedy była na nich kamera się rozsypali, no ten ost. trochę w inny sposób ale.. no i jeszcze Raina ] pokazana to już nie wracają, a na przykład Deathlok było tylko pokazane jak biegł i wybuchło.. a potem co? - powrócił ;) Z Andrew też tak będzie, bo sytuacja jest prawie identyczna, nogi niezidentyfikowanego typka i wybuch ...
Też tak pomyslałam ostatnio że to mogłby być Trip. Może i to mało prawdopodobne, ale naprawdę chciałabym go zobaczyć w tym sezonie. Jedna z lepszych postaci :)
Co do jego przeobrażenia się to nasuwa mi się wspomnienie Sandmana z 3 części Spider-mana :)
Mógłby się zmienić w jakąś inną formę i w jakiś sposób przeżyć :)
Mam również jeszcze jedną opcję, że mógłby to być człowiek Warda. Aczkolwiek gdyby tak było to ten przechwalałby się na wszystkie strony :)
Prawdę mówiąc oni tak wszystkim zakręcą, że możemy się bardzo zdziwić kiedy dowiemy się kim jest Lash :)
To nie Tripp. SHIELD rekrutując faceta który spędził całe dzieciństwo w tajemnym mieście na Grenlandii wiedziałoby, że coś z nim nie tak. Po drugie, dziadek Trippa był członkiem Howling Commandos, pojawił się nawet w pierwszej części Kapitana Ameryki, natomiast przodkowie Lasha pochodzili z miasta na grenlandii. Nie obraźcie się, ale na grenlandii nie ma Afroamerykanów.
Ale co ty tak się przyczepiłeś tej Grenlandii jak gówno koszuli? Równie dobrze mogli mu zmienić genezę. Póki co nic o nim nie wiadomo, niemniej wszystkich "bo jest z Grenlandii" wykluczać nie można, szczególnie doktorka.
Jak mają zmienić Lashowi genezę, to równie dobrze mogli pokazać, że Kapitan Ameryka jest azjatą z Kambodży, ale tego nie zrobili.
Ale Kapitan Ameryka to jedna z głównych postaci, a wybacz, ale Lash raczej taką nie jest. Poza tym zmieniali już genezy postaci, o ile mnie pamięć nie myli to Daisy w komiksach nie miała takiej przeszłości, jak w serialu. Oczywiście możesz mieć rację-ale chodzi mi o to, że równie dobrze to może być ten doktorek(co mi się nie podoba) albo ktokolwiek inny.
Przeszłość Daisy w komiksach była bliżej nieznana. Pojawiała się jako ściśle tajna broń Nicka Fury'ego i nikt prawie nic o niej nie wiedział. Znany był tylko fakt, że Mr. Hyde jest jej ojcem, i faktycznie jest on nim też w serialu, więc niczego nie zmienili. Po prostu dopowiedzieli rzeczy, których w komiksach nie opisano. W komiksach nigdy nie zdradzono skąd wzięły się moce Daisy, do momentu w którym w serialu okazało się, że jest Inhumanką, wszyscy myśleli, że to Mutantka, albo, że zyskała moce w wyniku jakiegoś wypadku. Wprowadzili ten wątek ze względu na to, że nie mają praw do ekranizacji X-Men, z tego samego powodu w komiksach okazało się, że Magneto wcale nie jest ojcem Quick Silvera i Scarlet Witch, i, że nie są oni wcale mutantami. A Lash zapewne stopniowo też stanie się coraz ważniejszy dla fabuły i będzie jedną z ważniejszych postaci w tym sezonie. Nie zdziwiłbym się nawet jakby z czasem go zrekrutowali is tałby się członkiem Secret Warriors.
Co do tego to się zgadzam-niemniej widzisz, że takie drobiazgi zmieniają, więc równie dobrze zamiast Grendlandii Lash będzie/był w Zaświatach, zresztą myślę że serial tak to rozwiąże albo w ogóle nie opowiedzą jego genezy-choć ze Sneak Peak 6 odcinka jakiś starszy gościu dzwonił do Warda i pytanie kto to, bo mówił dość tajemniczo.
Moim zdaniem zrobienie z Garnera Lasha jest zbyt oczywiste, twórców stać na coś lepszego
Więc albo to będzie ktoś,kogo znamy,ale się nie spodziewamy,albo ktoś całkiem obcy (nowy) albo ktoś kogo kiedyś znaliśmy (pokazany był tylko chwilę i na tyle był nieznaczący,że zapomnieliśmy) Ciężko powiedzieć.Mam tylko nadzieję,że to nie Ward,bo bym nie zdzierżył.Jest może na swój sposób fajną postacią (przez sentyment do jego początków w Shield) ale zaczyna mnie nieco denerwować jego cwaniactwo.Zachowuje się,jakby nie było na niego mocnego,jakaś mania wielkości,czy coś?W każdym razie,odcinek był super i ani chwilę się nie nudziłem.Wprowadzenie większej ilości ludzi z mocą to dobry pomysł,bo ile można walczyć z Hydrą?A ten Lash mi się podoba,czuć potęgę.Chyba jedyny Inhuman,który nie musi czuć się "zaszczuty" przez ludzi,bo to on rozdaje (póki co) karty.
Nie Mario. Lash to po prostu Lash z komiksów. Gdyby w serialu pojawił się jakiś złoczyńca pokroju Doctora Octopusa to też rozkminialibyście, że to mąż May, a nie po prostu Doctor Octopus?
Wszystko jest jasne,tylko że przeważnie jest tak,że bazuje się tylko na komiksach,odnośnie np. imion,czy pseudonimów postaci i jako takiej genezy,ale wszystko inne,to już wymysł czysto filmowy i na potrzeby filmu/serialu.Jedne produkcje są bardziej wierne pierwowzorowi,inne mniej.Nie powinienem się tu wymądrzać,bo wątek Inhumans jest mi zupełnie obcy.Liznąłem tylko tematu przy okazji polskich wydań X-Man i to było dosyć dawno.Niestety,jedyna postać z tej "rasy" która zapadła mi w pamięć, to wspominany tutaj często Black Bolt.Byłem gówniarzem,gdy ostatni raz czytałem te komiksy,więc za cholerę nie pamiętam,czy był tam ktoś taki,jak Lash.
Ale póki co, wszystkie postacie pojawiające się w serialu są mocno oparte na komiksowych pierwowzorach. Jeśli chcą coś pozmieniać, to do tej pory robili nową postać. Taki Absorbing Man z drugiego sezonu np był całkowicie oparty na komiksowym. Jedyna różnica odnośnie komiksów, którą do tej pory zauważyłem, to to, że Bobbi jest byłą żoną Huntera (którego w komiksach nie było), a w komiksach była byłą żoną Hawkey'a. Dziwi mnie to, że w filmie Hawkeye ma jakąś żonę i dzieci na farmie, a nie jest związany z Barbarą, ale ok, niech zmieniają. Tak samo było do tej pory z Inhumansami. Nie wprowadzili żadnego Inhumansa z komiksów bo ci czekają na film o Inhumansach, wyjątkiem jest Lash, wątpie by wprowadzali Lasha tylko po to by zmienić mu genezę skoro wcześniej z nikim tego nie zrobili.
Jak ktoś chce obejrzeć najnowszy odcinek to tutaj :
watchepisodes .tv/marvel-s-agents-of-s-h-i-e-l-d-season-3-episode-5-s03e05_236822 [skasuj spację między ''s'' a ''.'' ]
Co prawda po angielsku ale na napisy zapewne do czwartku trzeba będzie czekać ....
Lub u mnie na cho.mikuj. Przepraszam za nie obecność ale trafiłam do szpitala i nie miałam dostępu do neta :(
Mam nawet transfer wykupiony, ale niestety mam strasznie wolnego neta... 1GB=3H .. także...