Po dwóch pierwszych odcinkach postanowiłem, że nie będę więcej tego oglądać. To nawet krócej, niż wytrzymałem z Terra Nova.
Ani ciekawa tajemnica (jakiś dziadek zbiera starych więźniów z Alcatraz cholera wie po co), ani ciekawe historie poszczególnych więźniów.
To nawet nie jest ciekawa dochodzeniówka, bo sposób, w jaki odnajdują oni tych więźniów jest na maksa prymitywny, co pokazał zwłaszcza odcinek drugi.
FOX znowu dał ciała.
Trochę na siłę przypomina Lost'ów. Ale ogólnie nie jest źle, da się oglądać, poniekąd wciąga. Twórcy zamierzają zrobić 302 odcinki każdy z innym bohaterem? :D
Też sobie darowałem po 2 odcinkach. To jest po prostu nudne, a główna fabuła jest słaba :/ - więźniowie zniknęli, teraz wracają, wybudowano nowe specjalne więzienie dla nich....
Po obejrzeniu dwóch pierwszych odcinków, moje wrażenia są następujące... Jeśli ktoś gustuje w serialach typu LOST, Fringe itd., jest spora szansa, że Alcatraz również przypadnie mu do gustu. Natomiast dla osób, które oglądają np. seriale policyjne, Alcatraz może okazać się pozycją nie do przejścia. Oczywiście nie porównuję seriali, które mają możliwie jak najdokładniej ukazywać prowadzenie śledztwa do seriali sf, ale dla mnie napięcie w serialu jest sztuczne, miny robione przez det. Madsen i Hausera w kluczowych momentach - zabawne, a podnoszenie łusek bez użycia rękawiczek nieco bije po oczach. Nie wykluczam, że jeśli w przyszłości będzie mi się nudziło, to wrócę do Alcatraz, ale nie jest to serial na który będę czekała.
Nie przesadzajmy,nie jest źle.Chociaż pomysł z tajnym więźieniem w środku lasu jest głupi.Jak coś takiego utrzymać w tajemnicy?Budowa i utrzymanie czegoś takiego spowodowałaby w okolicy niezłe zamieszanie.Ja jeszcze nie skreślam tego serialu,są ku temu dwa powody:Sam Neill i Sarah Jones.
jeśli wieziennie w środku lasu wydaje Ci sie głupie... to co powiesz o zniknieciu 300 ludzi o których sie pisze ksiazki, którzy mieli rodzinny!!!! nie mowiac juz o strażnikach którzy mieszkiali na wyspie ze swoimi rodzinnami.... cały ten serial w dwóch odcinkach pokazał wiele mniejszych i większych absurdów, które moj srednio rozgarnięty mózg nie jest w stanie przedstawić!!! w dwóch odcinkach obrazili moja inteligencję o 10 razy za dużo i jest to pierwszy serial który komentuje tak bardzo mnie zniesmaczył.
A w nastepnych odcinkach sobie odpowiedźcie na pytanie czemu nie zatrzymywać tych ludzi zanim nie wydostaną sie z wyspy. BEZ SENS
Zniknięcie 300 osób mogłoby wywołać małe zamieszanie :) Rzecz w tym,że cały serial jest na tym pomyśle postawiony i trzeba się z tym pogodzić.Mnie po prostu ciekawi jak ta historia się rozwinie.Podejrzewam,że będzie podobnie jak z Lost (dotrwałem do pocżątku 3 sezonu),mnożenie wątków bez słowa wyjaśnienia tylko po to by Tajemnica była jeszcze bardziej tajemnicza.