PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=597666}
6,4 7,4 tys. ocen
6,4 10 1 7357
Alcatraz
powrót do forum serialu Alcatraz

Czy nazwiska w serialu są prawdziwymi nazwiskami skazańców ??
Ciekawe czy można to gdzieś sprawdzić .

ocenił(a) serial na 6
Szczery69

Zdaje się, że wymyślają ich na bieżąco. Tu masz pełną listę więźniów.
http://www.alcatrazhistory.com/roster.htm

reese

Ciekawe, wychodzi na to, że nie zupełnie zmyślone (posiłkując się tytułami odcinków i linkiem jaki wzrzuciłeś):
Ernest Cobb (serial) -> 2 COPP, CHARLES R (prawda)
Kit Nelson (serial) -> 316 NELSON, NEILS; 460 NELSON, THOMAS; 1094 NELSON, ROBERT JOHN; 19 NELSON, JACK; 795 BRUINSMA, RAY NELSON; 970 PARKER, JOHN NELSON (prawda, można sobie wybrać)
Cal Sweeney (serial) -> 106 SWEENEY, ELMER "BULL DOG (prawda)
Guy Hastings (serial, aczkolwiek to akuar strażnik miał być) -> 647 HASKINS, FRANK JONES (prawda)
No wiem, trochę to naciągane, nie pasuje żadne imie i nazwisko razem, niektórych nazwisk w ogóle nie ma a są tylko podobne. Tego Sylvano z pilota nie znalazłem. Ciekawe czy np. jakiś numer się zgadza z "rodzajem skazańca", czyli np. czy skazaniec co strzelał do tłumu z odległości jak w jednym odcinku. Po numerach nie szukałem, nie chce mi się :)

ocenił(a) serial na 6
ab86

No wiesz nazwiska się powtarzają musieliby się napracować żeby uniknąć powtórek. A po numerach raczej nie znajdziesz bo były ich 1500 w rzeczywistości a ci co wracają w serialu mają numery ponad 2000.

ocenił(a) serial na 6
Szczery69

Już nie mówiąc, że do Alcatraz trafiło 1500 więźniów a o ile pamiętam to więźniowie z serialu mają czterocyfrowe numery zaczynające się od 2.