PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=597666}
6,4 7,4 tys. ocen
6,4 10 1 7362
Alcatraz
powrót do forum serialu Alcatraz

Mimo, że z odcinka na odcinek jest gorzej to jednak pełen tolerancji wciąż daję szansę, więc oglądam odcinek Stillman i oczom nie wierze, mamy powrót Lucy.. o której już wiadomo, że "skoczyła" w czasie a Doktorek i Beka nie mają do niej żadnych pytań?! Mają na wyciągniecie ręki człowieka, który dokonał niemożliwego, wszystkiego co sprzeczne póki co z nauką a jedyne o co pytają to: jak to było?! Żadnych pytań w stylu, jak to możliwe? Jak to wyglądało? Gdzie się obudziłaś? Jak zniknęliście? Etc, etc? No ludzie kochani jakbym dorwał człowieka np z innej planety przez tydzień 24 na dobę zadręczałbym go dociekaniem co gdzie i jak.. a oni, jakby to była zwykła podróż, jakby przyjechała z innego miasta a nie do chu** pana z INNEGO CZASU. Ręce mi opadły.. cały ten serial byłby naprawdę niezły bez zabawy z czasem, wtedy byłby to całkiem fajnie skonstruowany serial kryminalny, bo samo ściganie, pogoń za przestępcą jest ok. A tak? Serwują nam w tle naukowy paradoks i ani myślą posunąć się w fabule apropo niego.. Kolejny już aż przykry wątek to te klucze, podobne mam do barku z alkoholami... no dajcie spokój, klucze do największej tajemnicy znanej nauce współcześnie (podróże w czasie jak mniemam) wyglądają jak kiepskie odlewki kluczyka z pamiętniczka? Oczekiwałem jakieś złożoności.. taki klucz zrobiłby w mig każdy dostępny ślusarz wykorzystując budowę zamka.. Dupa totalna.. dawno tyle nieścisłości nie gościło w żadnym serialu, a po autorach arcydzieła fabularnego jakim są Lości naprawdę oczekuję czegoś chociaż na miarę, ew delikatnie słabszego.. ale to? A może się czepiam?

ocenił(a) serial na 7
park3r

Masz rację, czepiasz się :) Jeśli wg Ciebie Lost to "arcydzieło fabularne" a tutaj czepiasz się odlewu kluczy, to jesteś niepoważny.

Serial nie jest genialny, ale jest dobry. Warto dać mu szansę, jak ktoś z góry jest nastawiony na "nie", to w każdym serialu jesteś w stanie znaleźć masę niedoróbek czy tragikomicznych błędów.

"Dziki, pozbawiony wyrzutów sumienia evil dym" - serio?

ocenił(a) serial na 4
marcintomala22

Ach.. nie rozumiemy się, oba seriale to s-f (więc z zasady przymrużam oko na wiele i wiele dopuszczam ot tak, ważne by historia wewtnatrz - tak zwana fabuła - była po prostu spójna), ja nie mówię o nielogicznoścach naukowych.. tylko FABULARNYCH i tak, dla mnie Lost to jest fabularne arcydzieło.. :) Byłem bardzo pozytywnie nastawiony.. i bardzo na tak, toteż nie skończyłem na jednym odcinku a na całym sezonie, są ludzie wymagający (czyt:ja) i wymagający mniej (czyt: Ty), więc i dla mnie i dla Ciebie miejsce na filmwebie ;) Szkoda, że poza Twoim "jesteś niepoważny jak Lost wg ciebie jest arcydziełem" nie masz nic merytorycznego do powiedzenia, liczyłem bardziej na odpowiedzi ludzi, którzy te nielogiczności będą mi w stanie jakoś sensownie wytłumaczyć, nadal liczę ;)

ocenił(a) serial na 7
park3r

Jak można sensownie wytłumaczyć podane przec Ciebie przykłady, proszę :) Klucz? Jaki miałby być wg Ciebie, żeby być autentyczny? Rozmowa z Lucy - wg mnie perfekcyjna fabularnie - pełna emocji. Wg mnie całkowicie w stylu Lost`ów.

Jestem bardziej wymagający niż Ci się wydaje swoją drogą, dlatego tak trudno mnie zachwycić (przesadnie gloryfikowany Lost na przykład), ale to działa w drugą stronę także - jeśli dostrzegam, że serial jest budowany wg specyficznego wzorca, twórcy nie próbują mnie oszukać, że bawią się w Lyncha, z dużą dozą rezerwy podchodzą do bezzasadnej krytyki.

Serial jest dobry, podaj fabularne nieścisłości, chętnie porozmawiam :)