Wątek wampiryzmu bardzo oklepany, a szkoda, bo myślałam, że serial pokaże nam zupełnie inną, dziwaczną odsłonę tych stworzeń. Co do postaci, Kathy Bates znowu wylądowała jako zrozpaczona matka, a Wes dostał najnudniejszą rolę pod słońcem(ta jego groźna uroda aż prosi się o jakąś mocniejszą rolę, no ludzie). Na plus zdecydowanie muzyka i Lady Gaga, która pozytywnie mnie zaskoczyła. Na razie zapowiada się najgorszy sezon, ale zobaczymy co będzie dalej.
Ciekawe, czy połączą wirus, o którym wspominała Gaga, z lekarską wiedzą pani Sevigny?
Najgorszy ? chyba przespałaś 3 i przedstawienie nasoletnich czarownic :)
Jak dla mnie, przez klimat i muzykę, jeden z lepszych sezonów .
W kwestii wampiryzmu dlaczego oklepany ? proszę pokaż mi film gdzie przedstawiono je w klimatach opery mydlanej ? poza Dark Shadows oczywiście
Zdecydowanie, mam ogromną nadzieję ! Poza tym jeśli pod sceny z wampirami podłożona będzie taką muzyka to mogą robić cokolwiek a ją i tak będę szczęśliwy.
Wątek wampiryzmu moim zdaniem również jest oklepany, został w popkulturze wykorzystany aż w nadmiarze, ale akurat tutaj twórcy pokazali wampiry w sposób bardziej realistyczny, co jest nawet ciekawe. Moim zdaniem nie powinniśmy mówić, czy najlepszy, czy najgorszy, póki się nie skończy. Ciężko mu będzie przebić Freak Show (w byciu najgorszym sezonem :P)