Zapraszam do dyskusji na temat postaci 5 sezonu AHS. Jak wam się podobają, jak są zagrane, jaki wpływ mają na odbiór serialu?
Po kolei
Lady Gaga- gra podobnie jak w teledyskach na tle innych aktorów wcale nie widać, ze to jej debiut w serialu doskonale wpasowała się w mroczny klimat
Bomer- tak jak nigdy go nie lubiłam, to w drugim epizodzie zachwycił
Finn- Jak w poprzedniej części wymiata grając szaleńca, jest bardzo przekonujący
Wes Bentley- na razie gra jedna miną czekam aż zacznie grać jakieś emocje
Paulson- w końcu gra demoniczną postać i wychodzi jej to bardzo dobrze
Evan- nie jestem obiektywna bo jestem fanką jego talentu, ale chyba każdy się z mnązgodzi, że drugim epizodem udowodnił, że jest bardzo wszechstronnym aktorem
Lubię Evana, ale moim zdaniem ta rola nie pasuje do niego. Może gdyby był starszy, jakoś lepiej by to wyglądało. Może przesadzam, jednak myślę że tym razem dobór aktora był bardzo nie trafiony. W pierwszym sezonie Evan udowodnił, że świetnie potrafi grać czarny charakter, ale tutaj mnie raczej bawi jego groteskowość, niż zachwyca talent aktorski.
Mam wrażenie,że o to chodziło twórcą, aby była ta historia pokazana w formie filmu jak z lat 20/tych -czyli troszkę groteskowo . Co do wieku bohatera on po prostu był młody możemy domyślać się,że jego żoną była Lady Gaga a ona urodziła się w 1904
Hmm..a propos Ramony to czy scena z kręceniem filmu wiadomej klasy nie była czasem nawiązaniem do Tarantino?:)