Jestem po obejrzeniu ostatniego odcinka i trochę rozczarował mnie fakt, że nie zakończono wątku dziecka Hrabiny. Co się z nim stało? Jak myślicie?
Twórcy z umiarkowanym powodzeniem starają się łączyć sezony, więc pewnie potworny bachor będzie gdzieś grasować w następnych.
Raczej wątek porzucą. Nie urośnie on już, bo ma niejako wampirzą krew, więc będzie tak sobie żył w pokoju, bo wątpię by wrócili do tego wątku w przyszłości. No ale zobaczymy...
Ja też sie nad tym zastanawiałam, nie wierze jak twórcy mogli pominąć jeden z dość istotnych wątków.
Nie rozumiem w ogóle całego tego wątku dziecka hrabiny. Został on wprowadzony chyba tylko po to, by powiązać Hotel z Murder House. Hrabina czuje się urażona, gdy ktoś krytykuje Bartholomew, ale nie miała żadnych oporów, by chcieć go abortować w szóstym czy siódmym miesiącu ciąży (twierdząc przy tym, że to trzeci tydzień). Dlaczego w ogóle to zataiła przed mężem? Trudno ukryć tak wielki brzuch. Czy dziecko było owocem zdrady? Może ktoś wyłapał, o co chodziło.
Hrabina była już wtedy nosicielką wirusa (wspomniana jest niska temperatura ciała). Może przez wirus dziecko było tak szybko rozwinięte?