PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616381}
7,7 90 tys. ocen
7,7 10 1 90010
6,6 25 krytyków
American Horror Story
powrót do forum serialu American Horror Story

1 sezon pytanie!!!

ocenił(a) serial na 7

Czy ktos z Was wie dlaczego ta sprzątaczka jest już dużo starsza niż wtedy gdy zginęła, a inne duchy pozostają w tym wieku w którym zginęły? * np. blizniaki) Jestem dopiero na 7 odcinku, jesli to się pózniej wyjasni to przepraszam za zasmiecanie ale bardzo mnie to ciekawi ;)

ocenił(a) serial na 7
monomono

Szczerze mówiąc obejrzałam cały pierwszy sezon i nigdzie nie zauważyłam jakiegokolwiek wyjaśnienia, faktycznie zastanawiające.

ocenił(a) serial na 9
monomono

Hej ja jestem po całości już dawno, zdecydowanie 1 sezon jest lepszy od drugiego (przy którym odpadłam zaledwie po 2 odcinkach). Chodzi Ci zapewne o Morię, gdzieś czytałam o jej przypadku. Nie jestem pewna ale ona gdzieś mówi w którymś odcinku coś w stylu "ludzie widzą co chcą widzieć". Zresztą w tym serialu jest strasznie dużo pokręconych i niewyjaśnionych rzeczy, jak skończysz poczujesz niedosyt, bo wszystkiego nie wyjaśnili...

użytkownik usunięty
monomono

jest poniekąd tak jak napisała Joanna powyżej - w sensie, że ludzie widzą to co chcą widzieć i dlatego ojciec Violet widzi młodą i seksowną dziewczynę, a jego żona starszą panią. poza tym jest to rodzaj kary, która została jej wymierzona, ze względu na to, że rozbiła rodzinę Constance, będzie przeklęta aż do końca świata i ludzie będą ją widzieć w zależności od tego co chcą zobaczyć

w jednym odcinku powiedziała, że kobiety widzą duszę człowieka, a mężczyźni powierzchowność.

ocenił(a) serial na 9
EliseRaspberry

To też, ale jak już napisałem w innym wątku - to jest przekleństwo od Constance za zdradę z jej mężem. Tak mi się wydaję. Był taki dialog między nimi "ty na zawsze będziesz przeklęta"

ocenił(a) serial na 7
monomono

A mnie zastanawia dlaczego 5 nastolatków, których w szkole zabił Tate pojawiło się w serialu jako duchy? Przecież nie umarli oni na terenie Murder House, wiec dlaczego...?

ocenił(a) serial na 9
Zuzhet88

Bo było Halloween chyba, a w Halloween wszystkie duchy robiły co chciały ;)
Co do Mori, to rzeczywiście chyba chodzi o tą klątwę - że mimo iż jest duchem, dalej się starzeje.

ocenił(a) serial na 7
epizodyczna

Aaa, to by miało ręce i nogi, dziękuję za odpowiedź ;)

ocenił(a) serial na 7
Zuzhet88

Moira jest przeklęta za to, że była kochanką męża Constance. Poza tym raz powiedziała, że każdy widzi to co chce. Mężczyźni najczęściej widzą powierzchowność, a kobiety wnętrze. Dlatego kobietom ukazywała się jako starsza pani, a mężczyznom jako młoda, atrakcyjna kobieta. Jednak później chyba w se01xe08 pokazała się Benowi jako starsza pani (scena kiedy ona chciała go znowu uwodzić, a on jej w pewien sposób udowodnił że kocha żonę, i wtedy powiedziała mu o co w tym chodzi).

Co do tych duchów 5 nastolatków, którzy zostali zabici przez Tate'a. Było wtedy Halloween. Constance lub jej córka Addie powiedziały w tym odcinku, że właśnie wtedy duchy mogą być jak ludzie. no i tak jak też wyjaśniła 'epizodyczna' - mogły robić co chciały :)

adrianna2502

o wlasnie, dzieki, za wyjasnienie ws tych nastolatkow zabitych przez Tejta :)