Pierwszy sezon, świetne kino. bardzo ciekawe 11 odcinków z marnym niestety finałem. Natomiast
drugi sezon, czy naprawdę podoba Wam się to, że teraz słyszymy historię całkiem inną, bardziej
perwersyjną, ale twarze bohaterów powtarzają się? Mnie to irytuje, kiedy widzę Tate'a w drugim
sezonie to nijak nie mogę uznać, że teraz jest dobrym chłopcem, którego porwali kosmici xD
Widząc tych samych aktorów po prostu czuję, że to fikcja, nie ma w tym prawdy.
A mi druga seria podoba się chyba nawet bardziej. Jessica Lange jest tak świetną aktorką, że trudno widzieć w niej tę samą postać. Tate'a też już nie ma, bo ma dobrze zarysowaną nową postać. Pierwsza seria była dobra, ale gdzieś od 6 odcinka wszystko zaczęło się rozmywać, brakowało im pomysłu, tutaj jakby potencjału jest więcej więc sezon ma szansę być rewelacyjny. Zobaczymy :)
A ja niestety muszę przyznać, że 2 sezon mnie zawiódł i to po całości :( szkoda, bo czekałem długo i miałem nadzieje na pociągniecie dalej historii o nawiedzonym domu. Wkurzyło mnie to ,że dali całkiem inną historie a nie zmienili aktorów. do polowy pierwszego odcinak miałem jeszcze nadzieję , ze jest to jakaś retrospekcja czy coś w tym stylu, ale niestety. Jak już się pogodziłem z tym, ze nie mam co liczyć na kontynuacje i nawet zaakceptowałem fakt obejrzenia nowej historii to rozwalił mnie na łopatki wątek z kosmitami!!! Mogliby go sobie darować, wcale nie pasuje do klimatu i podejrzewam, ze właśnie to zniechęci mnie do oglądania dalszych części, zobaczę jak się akcja rozwinie ale jakoś nie jestem pozytywnie nastawiany. To była moja subiektywna ocena 2 sezony. dzięki. pozdro :)
Drugi sezon jak dla mnie zapowiada się lepiej od pierwszego. Byłem trochę rozczarowany Season Premiere Asylum, ale drugi odcinek wynagrodził marną premierę. Asylum jest dużo mroczniejsze, lokacja ma bardzo duży potencjał, tak samo jak postacie. W pierwszym odcinku faktycznie twórcy nawrzucali pełno wątków do dość krótkiego (ok 44 minuty) worka, jednak w drugim odcinku już powoli niektóre rzeczy zaczynąją się klarować. A co do "wątku z kosmitami" to mam prośbę ludzie! Samo to wydarzenie z kosmitami trwało około minuty i na dobrą sprawę nie wiemy co to tak naprawdę było bo nie znamy do końca postaci Kita. Może mu się zdawało, może ma zaburzenia neurologiczne, może to jakiś eksperyment czy coś w tym stylu. A wszyscy już, że "pojawili się kosmici w AHS więc to oznacza głupotę twórców itd...'. Poczekajmy, zobaczymy.
Kosmici łączą się z popkulturą ameryki, więc nie wiem dlaczego piszą głupota czy duchy i inne nadprzyrodzone rzeczy nie są głupie.
Szkoda tylko, że tak shitowata...
Już lepiej jakby pociągnęli wątek z tym maleńkim Antychrystem;)
Spróbuję wziąć się za 2 odcinek, ale nie wiem czy dam radę.
Mus będzie przewijać.
Raz tylko się ożywiłam, jak Siostrunia miała te fantazje z księdzem, a tak to pff.
Zaraz mi się przypomniała ta babka z Matrixa, w czerwonej kiecce;)
Ale przecież dla jakichś tam minutowych smaczków nie będę się roztkliwiać nad tym badziewkiem....
Powtarzam Ci po raz drugi, nie ciągnij tego 5 Desperadosa kiedy ze mną klikasz.
Ciężko się z Tobą porozumieć jak człowiek z czlowiekiem.
Zgadza się! Kiedy widzę jak Lord Voldemort staje się przełożonym Bonda też narzuca mi się, że to fikcja, że za grosz w tym wszystkim prawdy! Do diabła z filmem i teatrem, oszukują nas!
Właśnie, jak to jest że dr Burski nagle zmienił branżę i jest teraz księdzem a Hanka sfingowała swoją śmierć i wychowuje z Karolakiem nowe dzieci? Idzie zwariować od tego wszystkiego, jednak to prawda że media kłamią, nikomu już nie można zaufać.