PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616381}
7,7 90 tys. ocen
7,7 10 1 90375
6,6 29 krytyków
American Horror Story
powrót do forum serialu American Horror Story

2 sezon

ocenił(a) serial na 9

Gdzies czytalam, ze w 2 sezonie aktorzy mają sie pokrywać ale maja grac inne postacie czy to prawda? To znaczy ze nie bedzie kontynuacji plotu z 1 sezonu?

ocenił(a) serial na 10
adzia15

Drugi sezon ma być zupełnie inny niż pierwszy - nie będzie miał nic wspólnego z poprzednimi odcinkami. Z tego, co udało mi się przeczytać, akcja drugiej serii ma się odgrywać w instytucji grozy, czyli jak sądzę - w szpitalu psychiatrycznym. Do serialu na pewno wrócą Jessica Lange (dawna Constance), Evan Peters (Tate, z czego baaaardzo się cieszę!), Lily Rabe (Nora) i Zachary Quinto (Chad). Nieoficjalnie wiadomo również, że rolę otrzymał wokalista Maroon 5. W rolach głównych Lange oraz Quinto. Mimo faktu, iż tak wielu aktorów jest nam znajomych, zagrają oni zupełnie inne postacie, w niczym nienawiązujące do ich poprzednich charakterów. Tym razem aktorom przyjdzie się zmierzyć z kompletnymi przeciwieństwami bohaterów pierwszego sezonu.
Troszeczkę się zawiodłam. Tęsknię za wątkiem Violate, aczkolwiek mam nadzieję, że drugi sezon będzie równie udany. ;-)

ocenił(a) serial na 9
royalcake

Ci sami aktorzy grający całkowicie inne postaci? Trochę bez sensu moim zdaniem... No ale i tak będe oglądać dla Evana Peters'a :)

ocenił(a) serial na 9
Poison_Girl

Brzmi to tak jakby nikt nie chciał w tym grać i scenarzyści nie mieli innego wyboru... Też mi się nie podoba ten pomysł.

ocenił(a) serial na 9
Daroo_3

ale to było główne założenie serialu; każdy sezon o czym innym. dlatego zacząłem to ogladać, było intrygujące i miałem pewnosc ze nie będzie trzeba czekać 200 odcinków na wyjaśnienie podstawowych wątków.

ocenił(a) serial na 9
Daroo_3

myślę że to może być ciekawe,o ile aktorzy nie będą powielali poprzednich postaci.
bardzo bym się cieszyła,gdybym w nowych bohaterach nie zobaczyła nic z Tate'a,Constance czy Nory...

ocenił(a) serial na 9
Poison_Girl

Właśnie to jest super!! Inna historia, inne czasy (lata 60te) i aktorzy z nowymi wyzwaniami, 1szy sezon wg mnie bardzo udany i trzymam kciuki za drugi, to może byc HIT :)

ocenił(a) serial na 7
royalcake

Bez Frances Conroy to nie ma sensu.

avenitr

Murphy zdradził kilka szczegółów dotyczących 2 sezonu: http://www.huffingtonpost.com/2012/05/22/american-horror-story-season-2_n_153693 0.html?ref=tv

avenitr

Frances Conroy jest wymieniona jako jedna z postaci 1 odcinka 2 sezonu.

ocenił(a) serial na 7
royalcake

Bardzo madre posuniecie. Ci sami aktorzy w nowych rolach. Nowe wariacje na temat gatunku "horror". Kazdy sezon jest spojna, zamknieta caloscia. Nie ma mowy o zadnych tasiemcach ciagnacych sie latami.

adzia15

Przekonamy się na początku października ;) (jeszcze tyle trzeba czekać!) - generalnie temat pierwszego sezonu poza niedopowiedzeniami jest zamkniety, dobrze, że będzie nowy wątek, nowe miejsce, nowe postaci. Mam też nadzieję, że będzie nowa czołówka. Ta która jest - jest dla mnie nie do przyjęcia, nie jestem w stanie patrzeć na te płody...

ocenił(a) serial na 10
adzia15

Pewnie czytałaśto tu... Dalekonie trzeba szukać... : http://www.filmweb.pl/user/XxXzywy92/reviews/Duchy+te%C5%BC+si%C4%99+starzej%C4% 85-12511

adzia15

No i dlatego nie będe już tego ogladac ,co za bez sens ,po co ta sama obsada skoro serial nie bedzie mial nic wspolnego z 1 sezonem,nie stac ich bylo na innych aktorów ?! 1 sezon nic nie wyjasnia ,gdzie jest te 4 dziecko Constance ,dlaczego wszystkie duchy sa tam uwiezione ?jezeli nie maja zamaiaru odpowiedziec w 2 sezonie to po co go ogladac,pewnie 2 sezon tak samo sie skonczy , niczego sie nie dowiemy

ocenił(a) serial na 6
adzia15

SPOILERY!!!

Przeczytałem obszerny artykuł w Entertainment Weekly o nowym sezonie. Akcja dzieję się na przemian w teraźniejszości i w latach 60 tych ub. wieku w szpitalu psychiatrycznym, prowadzonym przez katolicki kler. Lange, gra sadystyczną siostrę zakonną, która lubi wykonywać kary cielesne, nosi erotyczną bieliznę pod habitem i ma chrapkę na jednego z pracujących tam księży. W młodości, jak to było napisane w tygodniku, "dupą" podróżowała po USA :) Lubiła też sobie wypić. Do szpitala trafia jakiś koleś niesłusznie oskarżony o morderstwo, chyba swojej dziewczyny (sic!). Jedną z pensjonariuszek jest seksoholiczka. Jest tam też lekarz, lubujący się w torturach na pacjentach i jego przeciwieństwo, młody humanitarny doktor. W teraźniejszości wokalista Maroon 5 i jego panna trafiają do zamkniętego szpitala, żeby się pobzykać. Tam zaczyna ich ganiać seryjny morderca Bloody Face. Typ nosi maskę uszytą ze skóry ofiar. W serialu mają się też pojawić naziści i ma być wątek z uprowadzeniem przez obcych. Mają też być jakieś potwory - Rasper'y, które wg jednej z aktorek wyglądają jakby chorowały jednocześnie na trąd i kilka innych chorób. Aktorzy wypowiadają się pozytywnie o drugim sezonie, mówią, że będzie mocny i szokujący. Na zdjęciach widziałem pedałka, który kupił lateksowy strój.

ocenił(a) serial na 8
k2m13

He he i teraz będziemy znów się zastanawiać, kto kryje się pod maską.

ocenił(a) serial na 9
blackfield1

I pewnie się nie dowiemy o co tak naprawde chodzi ;-)

adzia15

Zapowiada się ciekawie ;)
A co do poprzednich wypowiedzi: Przecież wiemy czemu duchy zostały tak uwięzione, a jeżeli chodzi o czwarte dziecko Constance... nie pamiętam jak tam dokładnie było, ale jeżeli o nim nie wspomnieli to znaczy, że nie było takiej potrzeby.
I dobrze, że nie będzie kontynuacji pierwszej serii, znając scenarzystów i reżyserów wszystko by spartolili, nadmiar duchów już zaczął robić się nudnawy. Jeżeli chodzi o aktorów, będą nowi, a starszy są najwyraźniej dobrzy i nie ma sensu ich zmieniać.
Tyle ode mnie, już nie mogę się doczekać kolejnego sezonu.

ocenił(a) serial na 9
k2m13

TO JA POPROSZĘ O LINK DO ARTYKUŁU, TEŻ CHĘTNIE PRZECZYTAM

ocenił(a) serial na 6
JOANNA108

tu są scany (nie moje) http://www.zachary-kristen.com/ew-american-horror-story-asylum-scans-sept-7/

ocenił(a) serial na 9
k2m13

Wielkie dzięki :)

ocenił(a) serial na 8
JOANNA108

Właśnie obejrzałam Teasery 2 sezonu i muszę stwierdzić o MAN to jest chore , nie mogę doczekać się Premiery :)

użytkownik usunięty
ewela_mal

dzięki tobie też je obejrzałam i o jeny zapowiada się naprawdę nieźle, szczególnie podobał mi się ten z tą dziewczyną co wchodziła tak dziwnie po schodach :D haha

ocenił(a) serial na 8

Mnie to przerażały te zakonnice na biało z białymi twarzami ogólnie zakonnice mnie przerażają a te ogólnie są mega sfiksowane.

użytkownik usunięty
ewela_mal

ooo jeny tak te całe białe zakonnice szczególnie ta co usiadła chyba na krześle i tak nagle spojrzała się w kamerę, no właśnie mam tak samo że dla mnie zakonnice są same w sobie może nie przerażające ale takie dziwne :)

adzia15

Jak dla mnie bez sensu,dobrym pomysłem byłaby nowa historia z nowymi aktorami,do tych z 1 sezony przywykłem i będzie się trudno przestawić i oglądać ich w innych rolach,liczyłem na kontynuację,że pokażą co się dalej dziać będzie z domem i tym małym ''antychrystem'' który miał być szykowany na Coś Wielkiego.

Adorianu

A ja uważam, że obsadzenie tych samych aktorów w innych rolach jest genialne. Nie mogę się już doczekać przyszłego tygodnia, obok Homeland to najbardziej oczekiwana przeze mnie premiera roku.

adzia15

Według spoilertv, wróci również Dylan McDermott :)