PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616381}
7,7 90 tys. ocen
7,7 10 1 90375
6,6 29 krytyków
American Horror Story
powrót do forum serialu American Horror Story

http://www.youtube.com/watch?v=7fEPuU3TzuM
panie, panowie oto mamy anioła (światła cz ciemności to już mniej istotne)

ocenił(a) serial na 8
raven46

Czy to przypadkiem nie jest Frances Conroy - Moira (ta starsza) z pierwszego sezonu? Zapowiada się prawdziwa rewelacja! Can't wait!!!

ocenił(a) serial na 9
Humerus

Też mi się wydaje, że to ona. Jak dla mnie, na podstawie zwiastuna, powiedziałabym, że zagra Śmierć :)

Humerus

tak, to jest Fraces Conroy/Moira

pshemodow

Czekałem na jej pojawienie się, zapowiada się znakomicie :D

ocenił(a) serial na 8
raven46

zwiastun rewelacja- nie mogę się doczekać:)

raven46

po raz pierwszy w tym sezonie AHS nie moge doczekać się kolejnego odcinka, ciekaw jestem jak to wszystko zakończą

marckoza

Doczekałem się i właściwie nie wiem co napisać, akcji aż za dużo, krew w roli głównej, Frances jako anioł śmierci. Poczekam na napisy.

marckoza

Nieźle pokazane postaci, ich motywy postępowania... Mnie się akurat wydawało, że w porównaniu do poprzedniego odcinka, nawet mniej krwi i akcji, a właśnie więcej wnętrza tych ludzi. Trochę przedobrzyli z wątkiem Lany, Thredson raz traktuje ją jak matkę, by zaraz później sobie ulżyć... (a, swoją drogą- po uprzednim pojawieniu się Śmierci, przy Grace, było widać też i fizyczne powody zejścia. Chodzi mi o to, czy rzeczywiście on AŻ tak ponaruszał jej tkanki, by Śmierć jej się objawiała? A może to bardziej na zasadzie "wolę panie, więc skoro już pan mnie tknie to ach ach chcę umrzeć"?) Frances oczywiście rewelacja, Shachath, którą zagrała, sama wytłumaczyła, że nie ocenia, nigdy. Po prostu ją wzywają i przybywa. Wydaje mi się więc, że w tym kontekście mówienie o "stronie", po jakiej miałaby stać, trochę nie tym tropem wiedzie, co trzeba. Za to sama końcówka, zaskoczyła. Ale nie w ten sposób, jak AHS zaskakiwało momentami. Zaskoczyło właśnie... brakiem twistu. Na dobrą sprawę Grace leżąca na podłodze i wyznająca że "jest wolna"... i właściwie po tym jak przed chwilą wdarł się ten syfiliso-gruźliczo-ardeno twór... niezbyt mnie to przekonuje. Może następny odcinek będzie lepszy? No, pewnie będzie ;>

ocenił(a) serial na 8
renhoelder

No zobaczymy jak będzie w kolejnym odcinku... Pojawienie się potwora-zombie by doktor Arden, zastrzelenie Grace jak i również ujawnienie nadprzyrodzonych zdolności opętanej zakonnicy w stosunku do Ardena - wszystkie te rzeczy powinny wywołać lawinę wydarzeń w nadchodzącym odcinku. Po zwiastunie na to się natomiast nie zapowiada.

Humerus

Gdy odcinek się skończył i Grace została postrzelona/zastrzelona? Powiedziałam że nie będę tego więcej oglądać! Jest moją ulubioną postacią więc to dla tego :-))) Ale teraz zastanawiam się czy rzeczywiście to już koniec tej postaci, no bo dla czego twórcy ją wyleczyli? żeby teraz ją zabić? No i to trochę za wcześnie, jej wątek nie został do końca wyjaśniony, a może ona na prawdę wymordowała rodzinkę bo ojciec ją molestował? Nie wiem, mam nadzieję że ona nie umrze.

ocenił(a) serial na 8
Magi6

Nie martw się. Pewnie pomoże Tateowi :)

ocenił(a) serial na 10
aberos2

teraz to nie Tate tylko Kit :P

Magi6

Jak dla mnie to Grace nie żyje. W końcu pocałował ją anioł śmierci.
Co oznacza, że tam nikt raczej nie przeżyje. Każdy "niewinny" będzie skazany.

ocenił(a) serial na 8
eowine

Będzie jak w poprzedniej serii, każdy zginie. PO tym odcinku można tak stwierdzić, że tak właśnie będzie. Nie rozumiem tylko kwestii kosmitów. Na początku myślałam, że to może jakiś eksperyment na ludziach przeprowadzają, ale teraz nie jestem już taka pewna. Wychodzi, że anioły i demony. A na końcu być może okaże się coś zupełnie innego.

Askol

Jest jeszcze ta dziwna scena z poczatku 5 czy 6stego odcinka, powywieszane postaci w maskach, trochę to wszystko idzie w kierunku Armii Boga i Constantine a za tymi klimatami za bardzo nie przepadam.

Askol

Dokładnie tak samo myślę. I chcę by jak najszybciej Kit dostał to krzesło elektryczne, bo ileż się już można tam męczyć. A już jestem wykończona.
Przynajmniej para od "love story" będzie mieć spokój. Dobrze, że Grace już ma.

eowine

Na prawdę ten anioł śmierci ją pocałował? musiałam przeoczyć ten moment. W takim razie czemu nie umarła w tym szpitalu gdy była chora? To trochę dziwne.

Magi6

Po prostu Murphemu chodziło o to by bardziej ją pomęczyć i po torturować by ludzie naprawdę poczuli, że śmierć ją wyzwoliła.
przynajmniej ja uwierzyłam

ocenił(a) serial na 8
raven46

Frances Conroy wyglądała bosko.

ocenił(a) serial na 8
bet69

7 odcinek , ostatnia scena potem robi się jasno, ale między nimi coś na ułamek sekundy się pojawiło, nie mogłam wychwycić??

ocenił(a) serial na 8
Askol

może kosmici? albo tak miało być i nie ma się czego doszukiwać..

ocenił(a) serial na 4
raven46

A już miałam spisać ten sezon na straty! Natężenie zła osiągało w poprzednich odcinkach kuriozalny poziom (w 6 40-minutowych odcinkach wymieszali obozy koncentracyjne, nazistów, krwiożercze zombie w lesie, psychiatryk, opętanych ludzi, eksperymenty medyczne i można by tak jeszcze wymieniać), a teraz w końcu dzieje się coś ciekawego! Postać grana przez Frances Conroy - wow! Na to czekałam 6 odcinków!

ocenił(a) serial na 8
Mantra_2

Wszystkie wątki, które wymieniłaś łączą się w całość.

ocenił(a) serial na 4
chatiflatt

tak, co nie zmienia faktu,że jak dla mnie, jest ich po prostu za dużo. każdy z tych wątków pojedynczo byłby wystarczająco przerażający,ale już ich natłok daje zupełnie odwrotny skutek. wątek szpitala psychiatrycznego, w którym ci dobrzy (zakonnice, lekarze) są tymi złymi, a ci źli (pacjenci) są tymi dobrymi (lub przynajmniej niewinnymi ofiarami) dla mnie osobiście jest nudny i przewidywalny. Choćby postać ThredStone'a (przepraszam, jeśli źle zapisałam nazwisko) - od razu było wiadomo,że coś z nim będzie nie tak. wiem,wiem,zaraz mi napiszecie,że dokładnie taki był zamysł twórców, ale jak dla mnie, ten sezon mógłby się zacząć dopiero od 7 odcinka ;-)

Mantra_2

Kiedy się nauczycie co to naprawdę znaczy zombie???(osoba martwa, powstającą z grobu i starającą się zaspokoić żądzę krwi poprzez konsumpcję świeżego ludzkiego mięsa lub mózgu),to co widzimy to ludzie po ekperymentach,mutanty.Co do serialu to trochę przybija fakt że wszyscy bohaterowie są w skreślonej pozycji,dla nikogo nie ma nadziei,w 1 sezonie nie wiedzieliśmy dokładnie co kogo spotka,a tu ma się wrażenie że wszyscy zginą.

ocenił(a) serial na 8
Adorianu

Ok odbiegając od tematu sa już gdzieś napisy do 7 odcinka będę komentować po obejrzeniu ? :)

ewela_mal

Są już w napiprojekt

ewela_mal

na k i n o m a n i a k u tez mozesz obejrzesz, napisy juz sa :)

ocenił(a) serial na 7
raven46

nigdy nie zrozumiem czemu w filmach/serialach nie dobija się potworów/morderców/psychopatów