Kim jest facio w lateksie ? Jakieś propozycje ?
Ciekawym jest też jaka dzidzia-monstrum wyjdzie z Vivien (powiem, że ąż się tego boję - nie wiem czxy ktoś oglądał 7 plag - podobny motyw był z dzidzią ;))
Jeżeli chodzi o Tate'a to też ciekawy motyw kim on jest naprawdę, bo ta poczwara z piwnicy to wiemy że dziecko frankensteina, swoją droga ciekawe jak zmarła matka tego dziecka , a żona doktorka, bo jest w serialu jako uwięziona.
Interesuje mnie też czemu chronią tą rodzinkę w tym domu, te stwory wszystkie.
Niedługo się wyjaśni kim jest facio w lateksie, bo 8 odcinek nosi tytuł Rubber Man, a to jego miano :). Ja ze swej strony mogę ci polecić stronkę serialu albo lepiej wejdź na http://youregoingtodieinthere.com - bo nie chcę pisać spoilerów, a tam jest sporo informacji o duchach, które jeszcze nie miały w serialu opowiedzianej historii.
Mi się wydaje, że żona lekarza Nora chroni Vivien, bo ta nosi w sobie jej dziecko tak jakby. Pomaga też z tego powodu Benowi w piwnicy. A co do jej śmierci - nic nie wiadomo, jedynie można się domyślać, że nieźle oberwała, bo ma ładną dziurę w głowie (widać w scenie, kiedy wchodzi do kuchni z Vivian i prosi o szklankę wody).
Historia Tate'a jest opowiedziana w odcinku 6, nie wiem czy już widziałeś/widziałaś. Nie ma tam jednak wyjaśnionego jego powiązania z duchem dziecka doktora.
Nie zgadzam się natomiast ze stwierdzeniem, ze dom chroni rodzinkę - on bardziej dba o swoje własne interesy niż faktycznie chroni. Prędzej chroni ich do czasu aż oni przestaną mu być potrzebni.
Faktycznie w "7 plag" jest podobny motyw z dzieckiem, po przeczytaniu Twojego postu mi się skojarzyło :).