O ile 1 sezon wiał nudą, o tyle 2 wnosi cos nowego. jest to odzwierciedlenie sytuacji obozu
Auschwitz podczas II wojny swiatowej. Doktor szpitala to w rzeczywistosci Josef Mengele, slynny
zbrodniarz wojenny. Szpital nawiązuje do obozu, z którego nie bylo ucieczki a wszechobecni
strażnicy jeszcze nas utwierdzają w przekonaniu, że to juz bylo, to jest znane i my to widzelismy.
Do tych, ktorych delikatnie mowiac nie przekonuje fabula i uwazają serial za ryjący psychikę i
niemoralny: sięgnijcie głębiej w przeszlosc i zobaczcie jak bylo naprawde.
dokładnie zgadzam się z Tobą serial jest znacznie lepszy od 1 sezonu którym głównym tematem był naweidzony dom i odcinki do przewidzenia, nie wnosił knic nowego do gatunku horroru a tu mamy temat znany ale rzadki zakonnice szpital psychiatryczny no i nawiązanie do ss, ogólnie super kombinacja i bardzo wciągający serial inny niż wszystkie !
Dobrze ze znalazla sie osoba, ktora podziela moje zdanie. Gdy widzę te wszystkie bezpodstawne ''hejty'' az mnie nosi. Ok, mozna miec swoje zdanie, ale nie trzeba od razu obrażac serialu, że jest np niedopracowany czy bezsensowny.
osoby obrażające ten serial to osoby które z tematyką kina są na zerowym poziomie, czyli ocenią wysoko tylko to co po prostu się sprzedaje najlepiej chodź z sezonu na sezon zawiewa coraz większym kiczem np. dr house, dexter i na dobre i złe. Naprawdę ten kto się zna troszkę i ma ambitniejsze podejście wysoko oceni American Horror Story, Carnivale czy Breaking Bad
tez mam takie zdanie jak ty. Nie miałam okazji obejrzec tych 2 ostatnich seriali, które wymieniłas, ale pewnie saię skuszę zwłaszcza że mam teraz trochę czasu a w tv same 'szmiry'. To po prostu komercja i nic wiecej.
tak w tv nie zobaczysz (przynajmniej teraz) nic szczególnego zakazane imperium dla mnie okazało sie klapą ale jeżeli mogę polecić coś dobrego (napewno lepszego) w stylu americana napewno obowiązkowa pozycja to "Carnivale" ;) i w tym znakomitym serialu 2 sezony powinny Cię powalić z nóg
samozachwyt ? chyba źle odbierasz ambitniejszą wypowiedź na temat danych seriali. pozdrawiam