PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616381}
7,7 90 tys. ocen
7,7 10 1 89984
6,7 21 krytyków
American Horror Story
powrót do forum serialu American Horror Story

Oglądając drugi odcinek przyszła mi taka myśl, że to wszystko jest podobne do Dziecka Rosemary. No sami popatrzcie.

Zły dom
Kobieta w ciąży z szatanem (nie jestem pewna, ale tak mi się wydaje, ze to dziecko nie jest Bena)
Zła sąsiadka, która przynosi zatrutą babeczkę/napój

littlejudas

obejrzałaś dopiero drugi odcinek? Bo ja miałam podobne wrażenia, ale jestem po całym sezonie, więc nie chcę za dużo powiedzieć i zdradzić fabuły :)

ullla

teraz już jestem po całym sezonie i miałam nadzieję na lepsze zakończenie :D

littlejudas

wg mnie za długo przeciągali to zakończenie. SPOILER w momencie kiedy rodzinka stała na schodach i wygonili tych nowych, prawie wyłączyłam już film, bo byłam przekonana, że to koniec. A te święta, choinka, deklaracje Tate'a, że będzie czekał wieczność - jakie to amerykańskie. Z tego powodu też byłam rozczarowana zakończeniem, ale ogólnie mam pozytywne wrażenia odnośnie całego sezonu.
A wracając do tematu, to po obejrzeniu całego sezonu porównanie z Dzieckiem Rosemary od razu mi się nasunęło, ciekawe czy twórcy w jakimś stopniu się tym inspirowali

ullla

Też mam takie podwójne pytanko, może będziesz w stanie mi na nie odpowiedzieć. Wszystkie osoby zabite w domu są duchami, które mogą się ujawniać albo i nie. W 1983 Constance zabiła i swojego męża i Moire. Moire pochowała w ogródku, ale męża poza domem. Dlaczego mąż nie pojawił się jako duch ani razu? Jeśli chodzi o to, że nie jest pochowany w tym domu, to mogę od razu powiedzieć, że Travis też jest pochowany gdzie indziej. A drugie to dlaczego Moira jako jedyna się zestarzała? :D

littlejudas

Mąż Constance też się pojawia jako duch to ten gościu co baraszkuje z Hayden a później idzie do kuchni coś przekąsić. Co do tego że nie został pochowany na terenie domu nie wiem na którym odcinku jesteś ale będzie Spoiler ( Constance zmieliła swojego męża maszynką do mięsa i nakarmiła psy które pilnowała)

ewela_mal

Aha, no tak. Zapomniałam o tym. Bo w głowie miałam cały czas słowa Constance wynoszącej ciało męża z ogrodu "Ale nie myśl sobie, nii pochowam cię ze swoją kochanką" :)

littlejudas

Też nasunęło mi sie pytanie dlaczego Moira sie postarzała. A poza tym to cholernie dobry serial.

marckoza

a poza tym, dlaczego faceci widzą ją jako młodą i zboczoną? czy to jakaś pokuta za jej grzechy? :D

littlejudas

Co do postrzegania Moiry było to wyjaśnione w którymś odcinku jak Moira rozmawiała z Vivian (chyba) mężczyźni widzą to co chcą, a kobiety zaglądają w głąb duszy. poza tym w serialu bylo mówione, że dom wie co zrobiłeś i użyje tego przeciwko tobie , Zresztą co do Moiry ona jakby nienawidziła facetów twierdziła że każdy jest zły a może to że faceci widzieli ją jako niezłą szprychę było pewnego rodzaju karą za uwiedzenie męża Constance .

ewela_mal

kurde, wszystko pamiętasz :D