PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616381}
7,7 90 tys. ocen
7,7 10 1 89923
6,7 21 krytyków
American Horror Story
powrót do forum serialu American Horror Story

Dziwny demon

ocenił(a) serial na 9

Demon w drugim sezonie działa dosyć dziwnie z katolickiego punktu widzenia, nie powinien chcieć wchodzić, a nawet móc wchodzić do osób czystych i religijnych. Siostra Mary jest lekko opóźniona co umniejsza jej błędy i zaufanie doktorkowi. Tym bardziej, że jest pokorna i religijna, wejście w nią nie powinno być łatwe, nie ze względu na jej siłę ducha, a na łaski jakie spływają na wiernych. Dodatkowo demon każe tej meksykance odmawiać modlitwę pańską? Przed śmiercią?
Za to dobrze pokazane operowanie lękiem, wzbudzanie zamętu i prowokowanie do zła; przy czym poprzednie nie dają mi spokoju... Cóż, to tylko film.

maga164

Demony zwykle atakuja osoby bardzo wierzące,oddane Bogu tylko po to by przestaly w niego wierzyc i zwątpily ,bo skoro istnieja demony to i anioły rowniez ,taka moja opinia :)

ocenił(a) serial na 7
Kiara20

Demonów nie ma, a nikt zdrowy na umyśle nie wierzy w wyimaginowane postacie. Im większa wiara, tym większe zapaść mentalna i problemy z psychiką.

ocenił(a) serial na 8
jukatos

wiara katolicka zakłada że istnieją zarówno anioły jak i demony... just sayin'
wydaje mi się że katolicy mogą poczuć się w tym momencie urażeni Twoim rozumowaniem.... ;p

ocenił(a) serial na 7
tymczasowaa

Pismo święte zakłada epilepsje jako opętanie. Ktoś cierpiący na to poczuł się urażony?

jukatos

ja tylko napisałam co myśle na ten temat wzgledem filmow ,nie napisalam ze ja w to wierze,druga sprawa Emily Rose nigdy nie istaniala jak juz to AnneLiese Michel :)

ocenił(a) serial na 7
Kiara20

Jest Pani bardzo mądra, że nie wierzy w te gusła.

ocenił(a) serial na 8
maga164

Myśle że, ta cała siostra jest najlepszym celem. Nikt jej nie będzie podejrzewać, a do tego ta jej głupota. Jest jedną z moich faworytów w tym sezonie. Demon co tu o nim ;P Jest oryginalny.

ocenił(a) serial na 7
maga164

Najsłynniejsza opętana Emily Rose była podobno bardzo wierząca, chociaż to tak dla mnie bajki. Tylko dałem taki przykład.

ocenił(a) serial na 8
maga164

Przecież demony wierzą w Boga,bo w końcu pochodzą od upadłego anioła, który Boga kochał, więc wydaje mi się, że celem tej modlitwy było po prostu ukazanie bezczynności bożej w obliczu czyjegoś dramatu, ofiarą była w dodatku głęboko wierząca katoliczka. Demon chciał jej pokazać, że wzywanie Boga nic nie da, bo i tak jej nie pomoże. Nie zdziwiło mnie opętanie tej zakonnicy, przecież ona była słaba psychicznie i naiwna, nie wiadomo, czy bardzo religijna, raczej zastraszona, uwierzyłaby we wszystko, w co by jej kazano. Co do Emily Rose, to owszem była bardzo wierzącą, podobno im bardziej człowiek uduchowiony, tym szerzej ma otwarty umysł, a więc jest łatwym celem.

ocenił(a) serial na 7
moniska0790

HAHAHAHAH szerzej otwarty umysł, chyba bardziej skłony do różnych zaburzeń.

ocenił(a) serial na 8
jukatos

Można to nazwać i tak.