Czekam na drugi sezon, bo jestem cholernie ciekawy, jak wybrną z tego scenarzyści AHS.
Przecież spitolenie tego serialu w tym momencie jest banalnie proste. Nie snuję czarnych
scenariuszy, ale mam nadzieję, że Junior nie będzie wysysał krwi swoim nauczycielkom i
nie będzie wkładał ręki do majteczek koleżanek z przedszkola. Whatever J. Lange jest
genialna - właściwie to ona dodaje smaczku tym 12 odcinkom.
2 sezon będzie oparty na zupełnie innej historii nie będzie już Harmonów i domu mordu . Historia Harmonów została definitywnie zakończona. Nowe miejsce nowe postacie nowa historia.
Witam, masz rację. Dopiero po napisaniu tego postu, przeczytałem na FW, że tak właśnie będzie wyglądał kolejny sezon. Ale kiedy obejrzałem ostatni odcinek, zachodziłem w głowę co oni teraz z tym zrobią...
A no widzisz wszystko się wyjaśniło, ja tez po zakończeniu 1 sezonu zastanawiałam się co z tym fantem zrobią ale jak widać zakończyli wszystkie wątki :)
A ja przeczytałam gdzieś, że do historii rodziny Harmonów może powrócą ale dopiero w 3 lub 4 sezonie. Jeśli dobrze zrozumiałam artykuł. Niedawno przeczytałam też, że Jessica Lange będzie w drugim sezonie oraz jeszcze 2-3 osoby "ze starej ekipy". Trwają też podobno castingi dla osób w wieku 18 lat lub na takich wyglądających. Czyżby drugi sezon o nawiedzonej szkole? Wątpię w to ...
Jak już to "przeczytałaś", jestem dziewczyną. Mój angielski, nie jest aż taki zły, na dowód podaje wypowiedź R. Murphy:
"(Redactor):So the Harmon family will not be back next season?
Murphy:No. Although, interestingly enough, I think there is a possibility that we could revisit that story line in season 3 or 4. As of now, the plan is to do a different house, different haunting, different cast."
Żródło : http://www.ew.com/ew/article/0,,20534121_20558500,00.html
Myślę, że się usprawiedliwiłam :)
Chyba, że to było rzucenie słów na wiatr z jego strony!!
Nie Joanna 108 też słyszałam że R. Murphy mówił że może w 3 albo 4 sezonie mogą powrócić do Murder House i rodziny Harmonów . Więc raczej dobrze przeczytałaś :)
Chodziło mi o to, że Pani Lange nie pojawi się w 2 sezonie, no chyba że sobie znowu kpią z widzów.
Pani Lange pojawi się w drugim sezonie na pewno. Sama powiedziała, że już podpisała kontrakt.
A dokładnie zgodziła się po otrzymaniu złotego globa.
Czyli scenariusz sobie dopasowują na bieżąco.
Jest ta stronka ze spoilerami prawda? W lutym będzie pełna lista aktorów.
Nie ma sprawy. Do października, jeszcze twórcy ze sto razy zmienią zdanie i będzie kontynuacja pierwszego sezonu.
Myślę, że to wcale nie kręci się wokół ich nowych pomysłów, tylko tego który aktor zgodzi się dalej grać i od scenarzystów, którzy zostają.
Ale oczywiście oficjalnie jest, że to oni panują nad serialem.
No ja mam nadzieję, że będzie kontynuacja bo ten ich pomysł z zupełnie nową historią jest chory.
To jest tak, jeśli zrobią nawiedzone liceum...( a ja obstawiam, że będą te ustrzelone 15 dzieciaków) to bedzie dość ciekawie. Przynajmniej tłumaczyło by to obecność pani Lange, która bedzie broniła przed nimi swojego domu. I nawet epizodyczne pojawienie się Tate'a.
Ale w takim razie historia pierwszego sezonu ucierpi strasznie ...bo zaczeli coś i nie skończyli. Serial praktycznie nie ma zakończenia tylko jest rozgrzebany...jakby scenarzyste po 8 odcinku zwolnili i reszta nie wie co dalej z wątkami.
To już the Killing przynajmniej wyjaśni sie w 2 sezonie a tu? Totalne nieporozumienie z finałem.
Hej tak przeczytałam wasze wypowiedzi i mam pytanie czemu 1 sezon wg was nie został zakończony wg mnie wszystko zostało zakończone Harmonowie są wreście szczęśliwi po śmierci i tworzą bardziej rodzinę niż wcześniej , Constance ma upragnione idealne dziecko a historia Murder house została oparta na tym iż wiele zła w tym domu miało miejsce i dlatego ten dom jest nawiedzony , myślę że kontynuacja nie miałaby najmniejszego sensu wszystko zostało domknięte i 2 sezon nie miałby o czym opowiadać . Pozdrawiam
Poczytaj trochę, zanim się zaczniesz wypowiadać. To nie tak, że cię atakuję, ale aż mi się słabo robi gdy czytam takie głupoty. Następny sezon opiera się na innej historii oraz innym miejscu. Akcja NIE będzie działa się w Los Angeles, a podpowiedź gdzie się odbędzie znajdziemy w finale (więc ja obstawiam na Florydę, ale to oczywiście nic pewnego). Aktorzy którzy wracają, nie będą grać tych samych ról i bardzo mało prawdopodobne jest, że będą grali role o takiej samej "wadze". Czyli skoro Jessica grała w 1 sezonie postać niesamowicie ważną (z jakiej strony by nie spojrzeć), to w 2 sezonie będzie grała postać epizodyczną itp.
Wiedziałam, że Lessica Lange wróci. Ciekawe kto jeszcze? Stawiam na młodych aktorów. Ewidentnie pierwszy sezon nie został do końca wyjaśniony, kto ma inne zdanie widocznie nie oglądał zbyt dokładnie pierwszego sezonu, i to tyle w tym temacie. Ja na przykład nadal się gryzę z paroma pytaniami, na które nie dostałam odpowiedzi. Chyba, że zamiarem reżysera było pozostawić widza z niedomówieniami.
Czyli mamy takie samo zdanie.
Ja oglądałam 3 razy ten serial na Foxie. I mam naprawdę wrażenie jakby to wszystko co zanosiło sie na cos super ekstra to nagle po 8 odcinku upadło - spadek formy jakby inny scenarzysta przejął kontrole i nic nie wiedział co poprzednik miał na myśli.
Strasznie liczyłam na wątek młodziutkiej Moiry i Constance...a tu zonk.
Możliwe że 2 sezon mogą dać na przeczekanie. Ponieważ sami potwierdzają ze wrócą do Murder House w 3 sezonie.
Tak, jest dużo niedomówień związanych z osobą Tate'a szkoda, że nie rozwinęli jego wątku do końca.
Ciesze się, że mamy podobne zdanie. Ja również uważam, że urwali wątek przemiany Tate'a, który nagle zdaje sobie sprawę że już nie potrafi mordować ludzi.
Wszystko wszystkim może to nie Johhny Nash z "Pięknego Umysłu" ale możliwe że ta jego rzekomo choroba psychiczna powoli ustępowała.
I jak to był w jednym z musicalu jeśli ktoś potrafi kochać to jego przemiana już nastąpiła.
Nie można uznać, Tate jest zły skoro tak bezinteresownie się zakochał i ciągle czeka i pozostaje w cieniu. Te sprawy by się wzajemnie wykluczały.
http://americanhorrorstory.wikia.com/wiki/Special:NewFiles
ok to ta stronka z spoilerami z drugiego sezonu.
Ja osobiscie chcialabym zobaczyc w drugim sezonie Tate´a. Chociaz z drugiej strony mniej wiecej w 8-9 odcinku serialu przestalam darzyc go sympatia i zaczal dzialac mi na nerwy..
http://entertainme720.tumblr.com/post/17224165388/big-fu.cking-casting-news-tais sa-farmiga-out-for-ahs
w drugim sezonie nie będzie nikogo z aktorów grających rodzinę Harmonów. szkoda, liczyłam na to, że Taissa będzie.
za to pojawi się Jessica Lange: http://www.huffingtonpost.com/2012/02/07/sarah-michelle-gellar-ryan-murphy-wwhl- video_n_1259257.html
oraz z tumblra: "Season 2 will take place on the EAST COAST and it will be in a “horror institution”. Our guess is it will be a mental institution. 5 characters from season 1 will be in season 2. Talks about Jessica Lange, Evan Peters and Alexandra Breckenridge being a part of it. No Taissa, Connie, or Dylan."
Mam nadzieje, żet o nie będzie nawiedzona szkoła. Mógłby być szpital - mogliby nakręcić coś w stylu "Szpitala Królestwo". Szkoda, że Thaissa nie wróci, ale trzymam kciuki za Evana Petersa!
na którejś ze stron poświęconych serialom przeczytałem, że Ryan Murphy tak przedstawił miejsce akcji 2 sezonu: "Akcja ma rozgrywać się na Wschodnim Wybrzeżu w "zakładzie horroru". Nie wiadomo, co dokładnie twórca miał na myśli, ale można przypuszczać, że chodzi o zakład psychiatryczny." Więc może masz rację. Z resztą tą wypowiedź po angielsku podała "marchewka96" :) Z tego samego wywiadu dowiadujemy się też, że na pewno powróci Jessica Lange. Czekamy, czekamy! :)
Tu macie plakat: http://c.asset.soup.io/asset/2918/5116_79a5.png Faktycznie, wygląda to na jakiś zakład psychiatryczny.
Wygląda to na sale operacyjną :), czyli możliwe, że trafie ze swoimi przypuszczeniami. Ale czy ten plakat jest wiarygodny?
ten plakat jest stworzony przez jakąś dziewczynę z tumblra, własnie znalazłam http://www.spoilertv.com/2012/02/american-horror-story-season-2.html - tu w komentarzach jest.
Trochę o tym kto wraca do 2 sezonu AHS
http://uk.eonline.com/news/the_awful_truth/wholl_be_back_american_horror_story/2 87497
Hej, hej. Mam dla Was wiadomości świeże niczym bułeczki o poranku :) Całe info pochodzi z artykułu http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/american-horror-story-returning-zacha ry-quinto-jessica-lange-296538 ale jako, że nie wszystkim chce się go czytać (znam Was leniuchy), to pokrótce streszczę najważniejsze info:
A. Jessica Lange i Zachary Quinto na 100% wrócą do kolejnego sezonu
B. Nikt z rodziny Harmonów nie wróci (osobiście smuteczek)
C. Fabuła będzie opierała się na głównej postaci....tam tara tam...Jessice Lange!!!!
D. Będzie się to działo na Wschodnim Wybrzeżu
E. Sceneria - szpital psychiatryczny :)
Osobiście bardzo się cieszę! A co Wy o tym sądzicie? Dajcie znać.
xoxox
Oprócz Quinto i Lange wracają jeszcze Evan Peters, Lily Robe i Sarah Paulson.
Jeszcze świeższe informacje: http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/paleyfest-american-horror-story-seaso n-2-clues-296649
Czyli robi się coraz bardziej gorąco :) Październik 2012 zapowiada się wręcz upalnie. (I jeśli naprawdę nawiążą do Seven, to padnę)